פרסום ראשון: הזמרת אחינועם ניני ביטלה את השתתפותה בטקס פרסי אקו"ם לאחר שנודע לה כי אריאל זילבר יקבל פרס מפעל חיים למלחין.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מוסיקאים וזמרים רבים מייחלים ליום שבו יקבלו את פרס אקו"ם, אולם עבור הזמרת הישראלית שמצליחה בחו"ל המצב הוא שונה. על-פי גורם המעורב בפרטים, הזמרת הודיעה אמש על ביטול השתתפותה בטקס, פחות משבוע לפני קיומו.
בטקס שיתקיים ביום שני היא היתה אמורה לקבל פרס על תרומתה להפצת המוסיקה הישראלית בחו"ל וגם להופיע בו. אך ניני ביטלה את השתתפותה לאחר שגילתה שאריאל זילבר יקבל פרס ויופיע בו. כידוע, ניני שמאלנית בדעותיה ומקדמת בכל הזדמנות אפשרית מסרי שלום ודו-קיום. זילבר, לעומתה, הוא ימני קיצוני שלא חושש להביע את דעותיו. "היא ומנהליה ידעו על הפרס של אריאל יותר מחודש, מה היא נזכרה לבטל עכשיו?", טען הגורם המעורב בפרטים.
"ביקשתי שאף אחד לא יקבל את הפרס במקומי"
"רציתי להודיע שביטלתי את השתתפותי בטקס מסיבות אידיאולוגיות", הודיעה הזמרת. "ביקשתי שאף אחד לא יקבל את הפרס במקומי. בקיצור, delete". בהפקת הטקס יצאו נגד הביטול. "אחת שמעבירה כל היום מסרי שלום צריכה לדעת לכבד את האחר גם בארץ שלה", אמר אחד הגורמים. "זה מכעיס ומקומם".
מאקו"ם נמסר בתגובה: "זכותה של אחינועם להחליט שאינה רוצה פרס, ואנחנו באקו"ם מכבדים זכויות יוצרים".
תגובתו של זילבר: "זו בעיה שלה, לא בעיה שלי ואני אגיע בשמחה"
ניני הגיבה לקולות שנשמעו נגדה בדף הפייסבוק שלה, וכתבה כי לאקו"ם אחריות ציבורית בכך שהוא מגדיר מי הם גיבורי התרבות של האומה: "מעטים יחלקו על תרומתו האומנותית של אריאל ועל איכותו כיוצר מוכשר ומקורי. אך בחירתו, ובעיקר בקטגוריית מפעל חיים, מהווה הפניית עורף לאחריות הציבורית הזו".
"איננו קוראים בשום אופן להחרים את אריאל זילבר האמן. יתרה מזו, היינו רוצים להאמים שהוא אכן ינצל את הבמה המכובדת ויבהיר לקהל מעט מן הדברים המיוחסים לו, ואולי גם יתנצל בפני ההומואים, הערבים היהודים החילונים, משפחת רבין, מדינת ישראל, "פושעי אוסלו", צה"ל, עובדים זרים ושאר גוייים...", הוסיפה ניני בשמה ובשם שותפיה לעשייה.
