צילום: צילום: מתוך פייסבוק // "לבה כאב כל סבל של הזולת, ורחב מאושר למול שמחת האחר"

"המזון אזל, אמרתי להן שצריך להתקדם"

המטייל שפגש את נועם רובינשטיין ז"ל בצ'ילה, משחזר את הרגעים הקשים

צילום: מישל דוט קום

בני משפחתה של סגן נועם רובינשטיין שנפטרה במהלך טיול בצ'ילה, ביקשו לשמור על פרטיותם וכבודם, מלבד הצהרה קצרה שמסרו היום.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

רובינשטיין (22), שבילתה את חופשתה מצה"ל בטיול בצ'ילה, התדרדרה במדרון באחת משמורות הטבע במדינה ונפטרה מהיפותרמיה. בצ'ילה ובישראל נעשות הכנות לקראת הטסת גופתה לישראל. 

אסף רבין, בן דודה של נועם, ממושב שכניה שבמועצה האזורית משגב, קרא את הצהרת המשפחה: "היה בנועם שילוב נדיר של מוח אנליטי חריף, ונפש רגישה ומלאת שמחת חיים. לבה כאב כל סבל של הזולת, ורחב מאושר למול שמחת האחר. נועם אהבה את החיים וחוותה את 22 שנותיה במלואן. היא עסקה ברובוטיקה ובמחשבים, קראה ספרים בזה אחר זה, הייתה מוקד משיכה לחבריה הרבים, גרמה - בלי כל מאמץ, לכל מי שפגש בה להתאהבות מיידית. בשנתיים האחרונות זכתה לאהבה עם יונתן. נועם הייתה צנועה בחייה, ובוודאי הייתה בוחרת בצנעה ובפרטיות גם בלכתה".

חשד לרשלנות של חברת הטיולים

על פי הדיווחים בתקשורת המקומית, רובינשטיין וצעירה ישראלית נוספת טיילו באזור שמורת סרו קסטיו שבדרום צ'ילה. 

המטייל הספרדי חואן אנטוניו קארו סיפר כי פגש אותן ברכס הר ואז נקלעו לסערה. "היתה רוח חזקה. הבנות היו חלשות וסיפרו שלא אכלו. המזון שלהן אזל והן היו ללא מים ולא היו מצוידות בלבוש חם", שיחזר המטייל, "נתתי להן שקית שקדים שהיתה ברשותי ומעט מים. אמרתי להן שצריך להתקדם ולנסות לצאת מהאזור. בשלב מסוים הצעירה, שאחר כך נודע לי שנהרגה, התקדמה מהר כ־60 מטרים לפניי ונפלה במדרון, והבחנו שהיא פצועה. גם חברתה נפלה ואני דרדרתי את עצמי לכיוונן אבל מצאתי רק אחת מהן. בשלב מסוים איבדתי גם אותה כי היה קשה לראות בגלל הסערה. הגעתי אחרי כמה קילומטרים למקום שבו היו תיירים צרפתים והם בעזרת מכשיר טלפון לווייני הזעיקו עזרה". למקום הגיעו כוחות של משמר ההרים, שכעבור כמה שעות מצאו את גופתה של רובינשטיין ומאוחר יותר איתרו את חברתה, כשהיא פצועה וסובלת מהתייבשות ומהיפותרמיה.

מהחקירה עולה חשד שלפיו חברה מקומית, המארגנת מסלולים באזור, לא עדכנה את הצעירים על החשש לסערה. הצעירים, שיצאו למסלול ביום שני, איבדו את הדרך חזרה גם בשל אי סימון המסלולים בשטח, כמתחייב על פי חוק. עם זאת, ציינו במשטרה כי חלק מהסימונים נמחקו בסערה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...