"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
חברי הכנסת מתנגדים לחקיקה נגד העישון
במשרד הבריאות מנסים להרתיע את המעשנים - בכנסת מתנגדים • "זה יפגע בעיתונים ובהכנסות הדיוטי פרי"
סיגריות // בקרוב עם תמונות זוועה?. צילום: ללא

חברי הכנסת מתנגדים לחקיקה נגד העישון

במשרד הבריאות מנסים להרתיע את המעשנים - בכנסת מתנגדים • "זה יפגע בעיתונים ובהכנסות הדיוטי פרי"

זאב קליין
, עודכן

חברי הכנסת הם מתנגדים לחקיקה הדרקונית של משרד הבריאות, לאסור לחלוטין פרסום מוצרי טבק ולחייב את חברות הטבק לפרסם לוגו שלילי ומפחיד על חפיסות הסיגריות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לפי הצעת משרד הבריאות, ייאסר על חברות הטבק לפרסם או לשווק את מוצריהם באמצעות פרסומות חיוביות, ובנוסף ייאסר עליהן לשווק חפיסות סיגריות עם לוגו "מאיר עיניים" המעודד עישון, בעיקר של בני נוער וצעירים.כמו באוסטרליה, חברות הטבק יחויבו לפרסם בעיתונות ובערוצי הטלוויזיה וכן על חפיסות הסיגריות תמונות זוועה כדי להרתיע עישון בישראל. כמו כן, ייאסר על חברות הטבק לפרסם את הלוגו של היצרן וסוג הסיגריות.

ועדת הכלכלה בראשות ח"כ אבישי ברוורמן, התכנסה היום כדי לקיים הצבעה על הצעת החוק הממשלתית לקריאת השנייה והשלישית, אך ברוורמן דחה את ההצבעה עקב מיעוט חברי הכנסת שנעדרו מהמשכן בגלל נזקי סופת השלגים. סגן שר הבריאות לשעבר ח"כ יעקב ליצמן, התייחס להצעת החוק ואמר: "הצעת החוק לאיסור פרסום מוצרי טבק שונה מהמתווה שהיה בתקופתי – אני נגד עישון, אבל צריך לשמור גם על התעשייה והעיתונות".

מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' רוני גמזו, אמר בתגובה כי כיום הציבור חי באווירה נורמטיבית שמעודדת עישון, ואת זה רוצה המשרד לשנות. "אנחנו רוצים לשנות, לאט לאט, את התרבות כך שהעישון לא יהיה נורמטיבי ואנשים לא יימשכו לקנות את הפקט בדיוטי פרי", אמר פרופ' גמזו. בתגובה לטענת הח"כים כי איסור פרסום ושיווק סיגריות ייפגע בהכנסות העיתונים וערוצי הטלוויזיה, אמר גמזו כי "את זה אפשר להגיד על כל פרסומת".

בתגובה לדברי גמזו אמר ח"כ שמולי כי "אם משרד הבריאות היה מביא חקיקה שמונעת עישון בפומבי הייתי מסוגל להבין, אבל המשרד מביא חקיקה פטרנליסטית ולא מצליח להסביר את ההיגיון ולכן חברי הכנסת שואלים שאלות". גמזו בתשובה אמר כי "ההיגיון הוא בשינוי האווירה, כל עוד המחוקקים לא יעשו את השינוי אחוזי העישון בישראל לא ירדו". הח"כים הביעו דאגה מירידת ההכנסות ממכירת סיגריות בחנויות הדיוטי פרי. ח"כ שמולי התייחס לכוונה לאסור פרסום גם בדיוטי פרי, ואמר כי הוא לא חושב שמישהו מגיע לדיוטי פרי ושם מחליט לעשן.

אלעד שפר מעמותת "אוויר נקי" העיר כי "תעשיית הטבק זו תעשיית מוות. 10,000 אנשים מתים מדי שנה בישראל ואנחנו מדברים על התחשבות בתעשייה ובמקומות עבודה". ח"כ ליצמן השיב כי "יותר אנשים מתים בפריפריה בגלל שהם לא מקבלים טיפול ראוי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...