"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מכבי ת"א קרובה להעפלה לשלב 32 הגדולות

במרחק נגיעה: אחרי 0:0 פושר בחוץ מול אפואל ניקוסיה, תיקו מול בורדו במחזור האחרון יספיק לצהובים • מכבי חיפה נוצחה 2:0 באלקמאר והודחה רשמית מהמפעל

, עודכן
0
מהראן ראדי // מהראן ראדי. משחק פושר נוסף של הקשר ,
מהראן ראדי // מהראן ראדי. משחק פושר נוסף של הקשר

הרבה ציפיות היו ערב המשחק בין אפואל ניקוסיה למכבי ת"א. הקפריסאים הצהירו שהם באים לשחק על כל הקופה. עבור מכבי זה היה יכול להיות משחק שיבטיח את ההעפלה לשלב הבא. בפועל, קיבלנו 90 דקות של כדורגל שמרני למדי, לא קרוב אפילו לקצב שראינו באותו יום חמישי קסום בבלומפילד, מול איינטרכט פרנקפורט לפני שלושה שבועות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

כמה משעשע היה לשבת אתמול באיצטדיון ג'י.אס.פי ולשמוע את רפרטואר השירים של הפנאטים הכתומים מניקוסיה ואת 1,300 התל אביבים שקפצו פה ממול לאי השכן. מצד אחד עברית, מצד שני יוונית צחה. הלחן הוא אותו לחן בדיוק החל מצהוב עולה עולה ועד לצהוב עולה פחות.

במחצית הראשונה מכבי שיחקה מצוין במרכז השדה ובהגנה. בהתקפה הדברים זרמו פחות, בעיקר בגלל יציאה איטית למתפרצות אחרי שמכבי כבר הרוויחה את הכדור. ראדה פריצה עמוק בבוץ ולא נראה באופק המנוף שיחלץ אותו מהמשבר. פאולו סוזה מביע אמון טוטאלי בשבדי הכבוי, למרות שעל הספסל יושב היום החלוץ בכושר הכי טוב בכדורגל הישראלי - מואנס דבור. מכבי חייבת את פריצה חזרה ואם צריך לשלם על זה מחיר סביר, אין מה להטריד את גולדהאר.

אתמול הורגש היטב חסרונו של ערן זהבי, ודווקא בנקודה הזאת נדמה שסוזה טעה כשהכניס את דן אייבינדר לעמדה הזאת ולא בחר בשחקן בעל אופי טכני יותר, לדוגמת עמרי אלטמן או דור מיכה. מי שניסה לקחת על עצמו יותר ולהביא את הפן היצירתי היה טל בן חיים, שבמחצית הראשונה קיבל כדורים טובים על קו שמאל אבל העדיף לוותר על האחד על אחד שלו. במחצית השנייה הוא חזר למקורות ויצר למכבי שתי הזדמנויות מצויינות לכיבוש.

הצטרפו לניוזלטר החדש של מדור הספורט!

כל מה שחשוב לדעת בספורט הישראלי והעולמי, אצלך במייל

אפואל, כמו המספרים על חולצות השחקנים שדומים יותר לאלו שעירית ענבי שולפת בבית מפעל הפיס, נראית כמו אסופת שחקנים שהוגרלה מכל קצוות אירופה ודרום אמריקה לאי קטן בקפריסין. בימים שבספורט הישראלי מחפשים ותרים אחר זהות, תמיד אפשר לטוס 50 דקות מעל הים התיכון, ולראות שיש הרבה יותר גרוע בקפריסין.

במשחק הנוסף בבית הבטיחה פרנקפורט את המקום הראשון בבית, לאחר שניצחה בחוץ את בורדו האומללה 0:1. מרטין לניג כבש את שער הניצחון עבור הגרמנים שבע דקות לפני שריקת הסיום למשחק. כעת יש לפרנקפורט 12 נק', למכבי ת"א 8, לאפואל ניקוסיה 5 ולבורדו שאיבדה כל סיכוי לעלות שלב יש 3 נק'. לצהובים יש עדיפות של 4 שערים בהפרש על פני הקפריסאים ערב המחזור האחרון.

שלום לך אירופה

גם סיכוי אפסי להעפיל משלב הבתים לא מנע מ־2,000 אוהדי מכבי חיפה לעשות את הדרך הארוכה להולנד כדי לצפות במשחק מול אלקמאר. ככה זה כשהמשחק של הירוקים היה רק תירוץ כדי לנסוע למשחק בין אייאקס לבין ברצלונה בליגת האלופות. על הדרך הודלקו גם כמה אבוקות, שלבטח יסדרו לנשיא המועדון יעקב שחר קנס נכבד מאופ"א. גם ככה המפעל הזה לא רווחי במיוחד. המאמן הירוק אריק בנאדו אמר לפני המשחק שחשוב מאוד לנצח בהולנד כדי להמשיך את המומנטום של שני הניצחונות בליגה. בסופו של דבר, הקבוצה שלו חזרה עם עוד הפסד במסגרת האירופית, שמחק רשמית את הסיכוי להעפיל לשלב הבא. המפעלים האירופיים לא ממש מאירי פנים לחיפה בשנים האחרונות.

בנאדו צריך לקוות שהשחקנים שלו לא ייקחו קשה מדי את ההפסד אתמול ויגיעו מוכנים למשחק החשוב באמת מול הפועל עכו בליגה ביום שני. בסך הכל חיפה לא היתה רעה מול ההולנדים העדיפים. למרות שספגו שער בשל מצב נייח (גודלי 37) אחרי סגירה רעה של רן אבוקרט, סגנית האלופה לא נשברה והגיעה במחצית השנייה לשני מצבים של אחד על אחד. אלא שההתקפה הירוקה מתקשה לחבר העונה שני משחקים טובים ברצף. חוסר היציבות הזה עלה להם אתמול בהפסד חסר חשיבות באירופה, אבל אם החלוצים הירוקים לא יתעשתו לקראת המשימות הבאות בליגה זה עלול לעלות להם בצרות גם שם. ההולנדים מנגד הראו לשמעון אבוחצירה ולשלומי אזולאי איך עושים זאת נכון וכבשו את השני בתוספת הזמן (גודמונסון). חיפה תחפש ניצחון ראשון באירופה במחזור האחרון במשחק הבית מול שחטאר קרגנדי. עד אז הם יתרכזו בליגה, כי כנראה זה מה שחשוב להם באמת.

במשחק הנוסף בבית: פאוק סלוניקי חזרה אתמול מקזחסטן עם ניצחון 0:2 על שחטאר קראגנדי ועם הכרטיס לשלב הבא בליגה האירופית. הקזאחים איבדו כל סיכוי לעלות שלב, ואלקמאר והיוונים יתמודדו על הבכורה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר