חזר הציביון. אחרי אפס דקות לישראלים ביום חמישי, גיא פניני (המיובש והמקופח) ניצח אתמול למכבי ת"א את המשחק עם 79:83 קשה על הפועל אילת בנוקיה. הראשון, שלא שיחק בשלושת משחקי היורוליג האחרונים, קלע אתמול כמעט את כל מה שקלע בליגה העונה (22 לעומת 25). אם המשחק הזה היה מבחן ההישרדות של דיוויד בלאט, הוא לא רחוק מלעבור לפרק ההדחה.
רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
הלחץ הגבוה והביטחון העצמי הנמוך של מכבי הגיעו אתמול לשיא. זה בא לידי ביטוי בפתיחה הנוראה (6:21 לאילת וצבע סיד על הפנים של הנהלת מכבי), בחילופי דברים בין בלאט לדיוויד בלו בפסק זמן, באיבוד מהיר של הפרש תשע נק' ברבע השלישי ובכמעט איבוד המשחק לאחר שמונה נק' הפרש, פחות משתי דקות לסיום, ושש נק' הפרש, חצי דקה לסיום. אילת יכולה להכות על חטא שלא ניצלה את זה, בטח אחרי פתיחה כל כך מוחצת.
מכבי ניצחה, אבל הרבה לא השתנה. שוב מגיע משחק ליגה שמעלה לה את לחץ הדם לרמות אסטרונומיות, שוב יכולת לא משכנעת. היכולת לא השתפרה, אולי רק רמת המוטיבציה וההשקעה. סופוקליס שחורצאניטיס, למשל, נלחם אתמול כמו שלא ראינו אותו מזמן (אולי בהשראת תיאו פאפאלוקאס ביציע).
עד להודעה חדשה יוגב אוחיון הוא השחקן הכי חשוב במכבי. ביום חמישי הוא לא שיחק, בדרבי מיעט לראות מגרש ועוד שמו לו 23 דקות של יובל נעימי על הראש. עד שטייריס רייס (שש דקות) ייכנס לעניינים (או יש שיגידו - יקבל יותר קרדיט) או אולי יוחלף, אוחיון הוא אבן יסוד במכבי. מי שחושב שריקי היקמן הוא התחליף, מוזמן לראות את הדקות האחרונות מול לבוראל קוצ'ה ביום חמישי ועוד שתי דקות שלו בסוף הרבע השלישי אתמול, שבהן החזיר את אילת במו ידיו למשחק.
אגב, נעימי אפילו התלבש אתמול. זיג זג לא ברור שמעיד על קבלת החלטות לחוצה.
מועצה אזורית ירושלים. חוץ ממפגש מסקרן, המשחק בין הפועל ת"א להפועל ירושלים היה גם התמודדות בין שתי הקבוצות שנשמרות הכי הרבה אזורית בליגה. הקבוצה מהבירה, שממעטת בדרך כלל לשמור אזורית, לא היססה לעשות את מה שמכבי ת"א לא עשתה בשבוע שעבר. הקבוצה מהדר יוסף תמשיך להתבסס על ההגנה האישית, למרות שאתמול היה לה הבזק של אזורית שלא ממש עבד בהפסד 75:70.
לא ברור אם זו האזורית (רק 6 מ־22 ל־3 לת"א - 27 אחוז), ליאור אליהו (דאבל דאבל של 11 נק' ו־11 אס') או האנרגיות הפחותות יחסית לדרבי - בשורה התחתונה זו לא היתה הפועל ת"א של השבוע שעבר. כל שחקן בקבוצה ירד אתמול בדרגה ברמת המשחק וגם אקסטרות מהספסל לא הגיעו, למעט אולי וינסנט קאונסיל פה ושם.
ירושלים (ללא יניב גרין הפצוע) שלטה מהפתיחה ועד הסיום. היא לא איבדה את הניצחון גם כשהפועל התקרבה מאוד בסיום וגם כשמאמנה בראד גרינברג הורחק בגלל שתי עבירות טכניות. הראשונה היתה בגלל עבירה על החוק הרוסי - כמה סמלי שזה יקרה לגרינברג.
ירושלים המשיכה בחוסר היציבות שלה ממשחק למשחק ואתמול הגיע תור המשחק הטוב. אולי אליהו יספק לה סוג של איזון. עד שיגיע עוד חיזוק בחלק האחורי השחקן הכי חשוב שלה הוא דרווין קיצ'ן. ערב טוב שלו הוא הבטחה לערב טוב של ירושלים ואתמול היה לו כזה: שישה ריבאונדים, שישה אסיסטים ושלוש חטיפות.
גרינברג צימצם אתמול את הרוטציה וכל שחקן בחמישייה הפותחת שלו שיחק 32 דקות ויותר. עם קשר ישיר לאליהו - אלישי כדיר לא קיבל אתמול שנייה.
בחזרה למציאות. מכבי אשדוד כנראה השלימה עם היותה קבוצת תחתית עוד לפני הניצחון על מכבי ראשל"צ ביום שישי. אתמול היא הגיעה לחולון, שלא מפגינה יכולת טובה בזמנה האחרון, וחזרה למקומה הטבעי עם תבוסה 78:59.
ה־600 של אפי. המחזור השמיני יושלם הערב כשמכבי ראשל"צ (ללא ניצחון מאז המחזור הראשון) תארח את בני הרצליה (19:30) במשחקו ה־600 של אפי בירנבוים בליגת העל. הרצליה החתימה את הגארד דווין ברוילס (31, 1.96 מ') במקום כריס וורן, ששבר את קרסולו וייעדר חודשיים.
ברוילס שיחק שלוש שנים במדי שרלרואה הבלגית וברזומה שלו 19 משחקי יורוליג עם הקבוצה. בעונה שעברה עבר לאורליאן הצרפתית, אך נפצע בהכנה לעונה ולא שיחק לכל אורכה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו