אב נושא את גופת בתו בטקלובן צילום: רויטרס //

תוהו ובוהו מוחלט בפיליפינים

4 ימים אחרי הסופה בפיליפינים, ועדיין איש לא יכול להעריך את מימדי האסון • האו"ם: כ־660 אלף איש נותרו מחוסרי בית • ניצול: "אנשים יהרגו בשביל אוכל"

הרוחות העזות בפיליפינים כבר שככו, ועתה צומחים סיפורי הזוועה מתוך ההריסות שהיו עד לפני ימים ספורים כל עולמם של תושבי האיים. לפי ההערכות הנוכחיות, יותר מ־4 וחצי מיליון בני אדם נפגעו בצורה ישירה או עקיפה מהטייפון "הייאן" שפגע בפיליפינים ביום שישי האחרון. אף שמניין ההרוגים הרשמי עומד על 100, ככל הנראה המספר האמיתי עומד על כ־10,000 הרוגים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לפי הערכת האו"ם, מספר חסרי הבית עומד על כ־660 אלף איש. "תוהו ובוהו מוחלט", תיאר ראש מטה הצלב האדום בפיליפינים את הנעשה בששת האיים המרכזיים שנפגעו בטייפון. בכל האזורים שנפגעו קיים מחסור חמור במזון, במים זורמים ובציוד רפואי. "אני חושש שבעוד שבוע אנשים יהרגו בשביל אוכל", סיפר מורה מטקלובן.

איש אינו יודע להעריך את קנה המידה של הנעדרים באסון. אפילו הגופות לא נאספות בשלב זה.

כמו בכל סיפור זוועה, יש גם נקודת אור זעירה: אמילי אורטנדה, בת 21, נלכדה בסופה בטקלובן. היא נאלצה לזרום במי השיטפון עד שטיפסה על עמוד, ומשם חולצה לשדה התעופה. בשדה כרעה אמילי ללדת, ובסיוע פרמדיקים צבאיים הביאה לעולם את ביאה ג'וי סגאלס. אביה, השוהה במנילה, כלל לא היה מודע לדרמה. ביאה ג'וי קרויה על שם סבתה, ביאטריס, שנעדרת מאז היכה הטייפון באיי המדינה.

נשיא הפיליפינים, בנינו אקינו, הודיע כי הוא שוקל להכריז על משטר צבאי בעיר טקלובן בניסיון להקל את עבודת צוותי החילוץ וההצלה ולהתגבר על מעשי הביזה, שמתרבים והולכים. 

לפי הערכת משרד החוץ נותר רק מנותק קשר ישראלי אחד בפיליפינים. 

מדינות העולם החלו כבר בהגשת סיוע לפיליפינים. ר"מ בריטניה דיוויד קמרון הודיע כי ארצו תתרום עשרה מיליון פאונד לסיוע למדינה. כוח החילוץ של המשלחת הישראלית לפיליפינים נחת אתמול, על מנת להחליט האם לשלוח משלחת סיוע נרחבת למקום. 

ראש הממשלה בנימין נתניהו שלח אמש איגרת תנחומים לנשיא הפיליפינים בנינו אקינו ולעם הפיליפיני. נתניהו כתב: "בשם ממשלת ישראל והעם בישראל, אני מביע תנחומים למשפחותיהם של הנספים בטייפון הנוראי, ושולח איחולי החלמה מהירה לפצועים".

וזה לא הכל: לאחר פגיעתה בווייטנאם, שם נרשמו לפחות 11 הרוגים, צופים כעת החזאים כי סופה טרופית חדשה שמתהווה באוקיינוס השקט תגיע היום או מחר למרכז ולדרום הפיליפינים. לא ברור אם הסופה תהפוך לטייפון - אולם היא צפויה להוביל עימה גשמים נוספים שיקשו על מהלכי ההצלה.

בהכנת הידיעה השתתפו דן לביא, לילך שובל, שלמה צזנה, גדעון אלון ונצחיה יעקב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...