צילום: ליאור מזרחי // נתניהו, בוגי ובנט

"בנט הסכים לשחרר את האסירים - ואח"כ חזר בו"

אודי סגל בערוץ 2: המו"מ עם הפלשתינים התחיל בעקבות הסכמתו של בנט לשחרר מחבלים תמורת בנייה • אחר כך השר חזר בו • לשכת בנט: "לא היה ולא נברא, השר מעולם לא הסכים לשחרור מחבלים; כל אמירה אחרת היא שקר"

מה עומד מאחורי המשבר שנוצר בין בנימין נתניהו לבין נפתלי בנט סביב שחרור הרוצחים? 

אתמול פירסם ערוץ 2 כי ביום ההכרזה על חידוש המו"מ זימן ראש הממשלה את שר הכלכלה ושטח בפניו את פרטי העיסקה, שכוללים שחרור מחבלים. על פי הדיווח, בנט הסכים. השר, מצידו, טוען כי הדברים אינם נכונים וכי בסך הכל התחייב שלא להפיל את הממשלה. 

על פי ערוץ 2, ביום שבו חודש המו"מ שוחח נתניהו עם יאיר לפיד ועם ציפי לבני וקיבל את הסכמתם למהלך. גם בנט זומן לשיחה. בחדרו של רה"מ נכחו גם שר הביטחון משה יעלון והיועצים יעקב עמידרור ורון דרמר. יעלון הציג לבנט את המצב והבהיר כי ישראל לא תסכים לקווי 67' או להקפאת בנייה, וכי שחרור אסירים הוא האפשרות הכי פחות גרועה. בנט, לפי כמה אישים, אמר: "זה קשה, אבל אני תומך". 

אחרי הדברים האלו אמר היועץ עמידרור כי לא יהיו הגבלות על הבנייה בשטחים, ובנט, על פי הדיווח, השיב: "אני אבלע את זה, אם זה יהיה קשור לבנייה".

לבני, שהמתינה מחוץ ללשכה, פגשה את בנט בצאתו ושאלה: "נו, נסגר?". יו"ר הבית היהודי: "אני יכול לחיות עם זה". בשלב הזה נתניהו שוחח שוב עם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי ובישר לו: "יש הסכמה של השותפים, אבל תידרש בנייה בכל פעם שיהיה שחרור. זה יקל עליהם".

אלא שכאן חלה התפנית. חצי שעה לאחר הפגישה התקשר בנט לנתניהו והודיע: "אני לא יכול לתמוך". נתניהו הגיב: "מה אתה חושב, זה משחק פוליטי? אתה שר בממשלה. מה הכוונה 'תימנע'? אתה לא יכול להתהפך". השיחה תמה ונתניהו דיווח שבנט יימנע. שר הביטחון התקשר לבנט כדי לשכנע אותו לתמוך. בערב הודיע קרי על חידוש המו"מ. 

ביום ראשון לאחר מכן התכנסה הממשלה, ובניגוד להבנות בנט הצביע נגד.

מלשכת השר בנט נמסר אמש: "לא היה ולא נברא. השר מעולם לא הסכים לשחרור מחבלים והודיע שיצביע נגד בממשלה. כל אמירה אחרת היא שקר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...