50 מכללות טכנולוגיות ברחבי הארץ, שבהן לומדים כ־20 אלף סטודנטים, יפתחו היום בשביתה כללית. ראשי המכללות הטכנולוגיות דורשים מהממשלה להעביר תקציב של כ־140 מיליון שקלים לחמש שנים, מהם 80 מיליון שקלים כבר השנה.
במשרד האוצר ובמשרד הכלכלה גיבשו בשבוע שעבר מתווה חדש לטיפול במשבר, והציעו תוספת תקציבית של 90 מיליון שקלים למשך חמש שנים. עם זאת, כל המכללות דחו את ההצעה, פרט לרשת אורט, שמכללותיה ייפתחו מחר. מאורט נמסר כי "מנכ"ל הרשת צבי פלג סבור כי יש לקבל את המתווה המוצע על ידי משרדי האוצר והכלכלה, וכי השביתה מיותרת ותפגע בסטודנטים".
פורום המכללות הטכנולוגיות הקים מאהל מול משכן הכנסת ושבת רעב כשלושה ימים רצופים, שלאחריהם החליטו ראשי המכללות להחריף את המאבק והודיעו לכלל הסטודנטים להנדסה על ההשבתה.
"זה זמן רב שאנחנו נאבקים כדי לקיים במדינת ישראל הכשרת הנדסאים ראויה. התעשייה משוועת להנדסאים, הצורך הוא אדיר, התרומה של ההנדסאים לכלכלה הישראלית היא עצומה, ועם זאת במשך שנים קיימת אפליה שיטתית בתקצוב של לימודי ההנדסאים", כתבו במכתב שהופנה לסטודנטים.
יו"ר פורום המכללות הטכנולוגיות, ד"ר יוכבד פנחסי אדיב, אמרה: "לא נותרה ברירה אלא להשבית את הלימודים כצעד נוסף. עצוב שמנכ"לים של מכללות מגנים בגופם הן על ההשכלה והן על עתיד המשק בישראל, זוהי בשורת איוב למדינה. אנחנו נחושים".
יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, אורי רשטיק, אמר אתמול: "המאבק להצלת ההשכלה הטכנולוגית בישראל הוא צודק וחשוב. הסטודנטים במכללות הטכנולוגיות, ובכלל זה רשת אורט, יצטרפו לשביתה ולא יגיעו לספסל הלימודים. לא ניתן לאפליה כלפי הסטודנטים במוסדות הטכנולוגיים להימשך. ניאבק לצד ראשי המכללות עד לפתרון המשבר".
ראשי המכללות דורשים בנוסף לערוך רפורמה שתבטיח את עתידן של המכללות. לדבריהם, תקציב המכללות לא השתנה כבר 30 שנה והתנאים הפיזיים במכללות ירודים למדי.
משרדי האוצר והכלכלה הודיעו לפני כשבוע כי הם נערכים ליישום מתווה רב שנתי במכללות הטכנולוגיות, ובין השאר תהיה תוספת תקציב של 90 מיליון שקלים למשך חמש שנים.
