"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פרס נפגש עם מנהיגי מלטה ופפואה ניו-גינאה
נשיא המדינה קיים שיחות מדיניות עם ראשי הממשלות במדינות בבית הנשיא • עלינו להרגיע את הים הגועש סביבם", אמר
נשיא המדינה עם ראש ממשלת מלטה ג'וזף מוסקאט // נשיא המדינה עם ראש ממשלת מלטה ג'וזף מוסקאט

פרס נפגש עם מנהיגי מלטה ופפואה ניו-גינאה

נשיא המדינה קיים שיחות מדיניות עם ראשי הממשלות במדינות בבית הנשיא • עלינו להרגיע את הים הגועש סביבם", אמר

יורי ילון
, עודכן

נשיא המדינה שמעון פרס קיים היום פגישות מדיניות עם ראש ממשלת מלטה ג'וזף מוסקאט, ועם ראש ממשלת פפואה ניו-גינאה, פיטר אוניל, בבית הנשיא בירושלים.

תחילה נפגש הנשיא עם ראש ממשלת מלטה, שביקורו הנוכחי מהווה את הביקור הראשון של ראש ממשלה ממדינתו אי פעם בישראל. בפתח הפגישה התייחס פרס לסוגיות הנוגעות ליציבות במזרח התיכון ואמר, כי "לישראל ומלטה אינטרסים משותפים בנעשה הן באירופה והן במזרח התיכון.המצב בסוריה והמצב בצפון אפריקה משפיעים רבות על מלטה וגם על ישראל".

פרס הבהיר כי מלטה הפכה לצומת דרכים בכל הנוגע לספינות הפליטים, הבורחים ומחפשים מקלט ממדינות האם שלהם, דוגמת סוריה וסומליה. "מלטה היא אי וישראל היא אי, אי של דמוקרטיה. עלינו לשמור על האיים שלנו ויחד עם זאת, לפעול להרגיע את הים הגועש סביבם".

יציבות אירופה תלויה ביציבות המזרח התיכון

ראש ממשלת מלטה עדכן את הנשיא על התמודדות מדינתו עם ספינות רבות של פליטים זרים המגיעים ממדינות צפון אפריקה ומסוריה, והדגיש כי הכוחות הימיים של מלטה עוסקים רבות בהצלת פליטים. "לצערי, לעיתים איננו מצליחים להגיע אליהם בזמן וזה גובה הרבה קורבנות. מה שקורה במאלי, בסוריה ובמדינות צפון אפריקה משפיע באופן ישיר עלינו ועל אירופה כולה. אנו רוצים לעזור ולקדם את השלום במזרח התיכון. זהו אינטרס מובהק שלנו. זו הפעם הראשונה שאנו מבינים כי היציבות של אירופה תלויה ביציבות המזרח התיכון".

הנשיא סיכם את הפגישה ואמר: "היחסים עם מלטה תמיד היו טובים על אף הבעיות מסביבנו. אני מצפה להמשיך ולחזק את הקשרים בין שתי המדינות".

מאוחר יותר, קיים הנשיא פרס פגישת עבודה מדינית עם ראש ממשלת פפואה ניו-גינאה, פיטר אוניל. הנשיא בירך את אוניל לרגל הגעתו לארץ וקיבל את פניו בטרקלין בית הנשיא. השניים דנו ביחסים הבילטראליים בין ישראל לבין פפואה ניו-גינאה. הנשיא פרס התייחס לגילויי הגז האחרונים בפפואה ניו-גינאהואמר: "בטוחני שתדעו למנף את המשאבים הטבעיים שלכם ולהמשיך ולקדם באמצעותם את המדינה הצעירה. המלצתי לך היא לזכור שהמשאב הטבעי החשוב והאיכותי ביותר בכל מדינה הוא ההון האנושי המרכיב אותה. אני מברך על הביקור הזה ומצפה לראות את היחסים בין המדינות הולכים ומתחזקים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...