"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כץ לירוקים: לא נעצור את הרכבת לאילת
היום: ועדת שרים צפויה לאשר את תוואי הרכבת לאילת • פרץ יתנגד: "הטבע ייהרס" • כץ: "חוששים שלטאה תידרס? דאגנו לזה"
רכבת ישראל. צילום: קוקו

כץ לירוקים: לא נעצור את הרכבת לאילת

היום: ועדת שרים צפויה לאשר את תוואי הרכבת לאילת • פרץ יתנגד: "הטבע ייהרס" • כץ: "חוששים שלטאה תידרס? דאגנו לזה"

כתבי היום
, עודכן

היום צפויה ועדת שרים לענייני פנים ושירותים לאשר מתווה שיוביל בעתיד לסלילת קו רכבת לאילת, שיאפשר נסיעה מתל אביב לעיר הדרומית בתוך שעתיים. אך בדרך להקמת המסילה הנחשקת ניצבים לא מעט מכשולים.

לקולותיהם של המתנגדים דאג לענות שר התחבורה, ישראל כץ. באמצעות סטטוס שפירסם במהלך סוף השבוע בדף הפייסבוק שלו הגיב כץ: "קראתי היום באחד העיתונים ציטוטים מחוות דעת של אחד מבכירי מערכת הביטחון לשעבר על הסכנה הגדולה מהשתלטות סינית על ישראל ועל הפיכת סין למעצמה העולמית המובילה במקום ארה"ב, באמצעות הרכבת לאילת. צחקתי על השטחיות וחוסר ההתמצאות שעמדו בבסיס חוות הדעת, אבל מצד שני נמלאתי בדאגה רטרואקטיבית: האם זו הדרך שבה הסיק מסקנות ונתן המלצות גם בתפקידיו הקודמים? נקווה שלא".

חוות הדעת שאליה התייחס כץ שייכת לראש המוסד לשעבר אפרים הלוי, שבאמצעות נייר עמדה יצא נגד מעורבות פוטנציאלית של הסינים במיזם, שהביעו עניין בהקמת הקו.

כץ סיים את הסטטוס בעצה לארגונים הירוקים: "אתם רוצים לטרפד את אישור מסילת הרכבת לאילת, למרות שהתוכנית אושרה בכל מוסדות התכנון? אתם חוששים שמא איזו לטאה תידרס בדרך, למרות שדאגנו גם לזה באמצעות מעברים וגשרים? אז תגידו את האמת ואל תשתמשו בכל מיני חוות דעת שלא שוות את הכסף שאולי שולם עבורן".

את הדאגה לפגיעה בטבע הביע גם השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, שטוען כי התוואי המוצע יפגע בשמורות הטבע ובמרחבי הנגב בצורה אנושה, בעוד אפשר למצוא חלופות טובות יותר. חלופה שכזו הוצעה על ידי המשרד להגנת הסביבה ורשות הטבע והגנים, ולפיה תנוע הרכבת במנהרה מתחת לשמורות הטבע ובכך תמנע את הריסתן. "הדבר המינימלי שנדרש לפני שדוהרים קדימה הוא לבצע תסקיר שיבחן את השפעת הרכבת על העיר אילת ועל המפרץ בכלל", אמר, והוסיף כי "מסלול האישורים החפוז של הרכבת יכול להפוך למסלול מהיר להרס הטבע והתיירות בנגב בכלל, והתיירות באילת בפרט".

בתוך כך, שר התחבורה כץ אמר בראיון ל"חדשות 2" בסוף השבוע כי החזרתו של אלון חסן לתפקידו בנמל אשדוד היא טעות: "עופר עיני עשה טעות כשהחזיר את אלון חסן לתפקידו. הנמל הזה הוא לא של אבא של אלון חסן, הוא רכוש הציבור". השר כץ הוסיף: "אני מאוד מעריך את עופר עיני ומכבד אותו, אך כאן אין לו מקום לשיקול דעת. הוא נלקח בשבי על ידי הוועדים ואין לי ספק שאילו זה היה תלוי בו, הוא לא היה מתנהל כך".

בהכנת הידיעה השתתפו דן לביא, חזי שטרנליכט ושלומי דיאז

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...