צילום: לירון אלמוג (ארכיון) // אישום: ניסה להרעיל את גרושתו עם שוקולד

ניסה להרעיל גרושתו באמצעות שוקולד

אישום: בשל סכסוך על תשלום מזונות החדיר הבעל לשעבר רעל קטלני לשוקולד וגביעי יוגורט שצרכה

פרקליטות מחוז דרום הגישה היום לבית משפט המחוזי בבאר שבע, כתב אישום נגד תושב שדרות שניסה מספר פעמים להרעיל את גרושתו בביתה ובמקום עבודתה.

מכתב האישום החמור עולה, כי הנאשם ניסה להחדיר רעל קטלני לגביעי יוגורט ולשוקולדים, על רקע סכסוך בנוגע לתשלום מזונות. כתב האישום מייחס לנאשם שלושה אישומים בעבירות של ניסיון רצח, מעשי פזיזות ורשלנות, כניסה והתפרצות למקום מגורים ושיבוש הליכי משפט. 

הנאשם, בעל תואר ראשון בכימיה והשכלה בתחום הרפואה ובהנדסה ביו-רפואית, הצטייד בחומר רעיל ביותר שיכול לגרום למוות מיידי. מדובר ברעל העשוי מחומר שאינו בשימוש תרופתי, אינו נפוץ ואינו מוכר לרוב הרופאים. כך שלמעשה, לא הייתה דרך לטפל באישה לו הייתה נוטלת כמות קטלנית מהרעל.

הנאשם בחר ברעל זה ביודעו את תכונותיו הקטלניות וביודעו שהרעלה בחומר זה קשה מאוד לאבחון מדויק ולטיפול, שכן רעל זה אינו בשימוש בארץ ולא ניתן להשיגו, אלא ברישיון מיוחד לצרכי מחקר בלבד.

כתב אישום מפרט כיצד החדיר הנאשם מספר פעמים רעל לשוקולדים שהניח על שולחנה של המתלוננת במקום עבודתה, ולגביעי יוגורט בביתה של המתלוננת. המתלוננת טעמה מן המאכלים, הרגישה טעם מר עז, הפסיקה מיד באכילתה ואף נתנה לעמיתיה לעבודה לטעום. לפני כשבועיים וחצי הגיע הנאשם עם הרעל לביתה של האישה, למרות צו הרחקה מן הבית, נכנס אליו תוך שהוא מסתיר את פניו, מרכיב משקפי שמש וחובש כובע עם תוספת בד שכיסתה את עורפו, לשם מניעת מגע עם הרעל ומניעת שאיפתו.

לאחר שבתם המשותפת הבחינה בו כשהוא פותח את המקרר ובידו מזרק עם הרעל, הנאשם נמלט מן המקום, החליף את בגדיו ונסע למקום עבודתו, שם נעצר. ברכבו של הנאשם נתפס ציוד רב, בין היתר מזרקים, רעל באריזתו המקורית, כפפות, ומבחנות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...