"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
למרות ההאטה בבנייה: אלפי תושבים חדשים ביו"ש
אוכלוסיית המתנחלים גדלה בחצי השנה האחרונה ב־2.12% - יותר מהממוצע הארצי • מועצת יש"ע: הביקוש מחייב עוד מכרזים • שלום עכשיו: חזון שתי המדינות מתרחק
צילום: קונטקט // היישוב מעון שבדרום הר חברון

למרות ההאטה בבנייה: אלפי תושבים חדשים ביו"ש

אוכלוסיית המתנחלים גדלה בחצי השנה האחרונה ב־2.12% - יותר מהממוצע הארצי • מועצת יש"ע: הביקוש מחייב עוד מכרזים • שלום עכשיו: חזון שתי המדינות מתרחק

אפרת פורשר
, עודכן

חצי השנה הראשונה של שנת 2013 התאפיינה בגידול ממוצע של 2.12% באוכלוסיית יהודה ושומרון ובקעת הירדן. מנתוני מרשם האוכלוסין שהגיעו לידי "ישראל היום" עולה שקצב הגידול הגבוה ביותר נרשם במועצה האזורית הר חברון שרשמה עלייה של 4.8%.

נכון ל־1 ביולי אוכלוסיית יהודה ושומרון היא 367 אלף תושבים. בחצי השנה האחרונה הצטרפו כ־7,700 תושבים חדשים. כאמור, זה קצב גידול של 2.12% אל מול קצב הגידול הארצי השנתי שהיה בשנת 2012 1.9% בשנה.

הנתון מרשים עוד יותר כאשר בוחנים את ההיצע הנמוך של הדירות הפנויות ביו"ש, את עליית מחירי הדיור שם ואת העובדה שבשנה האחרונה חלה נסיגה בפרסום מכרזים לבנייה ועיכובים בקידום תוכניות מתאר בהתנחלויות.

המועצה האזורית גוש עציון רשמה גידול של 4.1%, והמועצה האזורית שומרון רשמה גידול של 3.2%.

בין היישובים שהפכו למבוקשים ניתן לציין את הר גילה שמדרום לירושלים אשר רשם גידול של 21%; היישובים משכיות ורותם שבבקעת הירדן שרשמו גידול ממוצע של 14%; והיישוב נחליאל שבבנימין שרשם גידול נאה של 10%.

מניתוח הנתונים עולה כי ישנה האטה מזערית יחסית לתקופה המקבילה אשתקד, אז עמד קצב הגידול החצי שנתי על 2.25% וכי רוב ברור של התושבים החדשים - כ־5,200 עבר להתגורר בגושי ההתנחלות המוכרים, בעוד מחוץ לגושים נוספו "רק" 2,400 ישראלים.

צביקי בר חי, ראש המועצה האזורית הר חברון, הסביר כי "המועצה יצאה לפני שנה בתוכנית של צמיחה ואלו פירותיה. יישובי הר חברון הפכו לאבן שואבת לזוגות ולמשפחות המחפשות חינוך ערכי, איכות חיים ועשייה לאומית".

יגאל דילמוני, סמנכ"ל מועצת יש״ע, אמר כי "הביקוש הגדול מחייב את הממשלה לחדש את הבנייה ולהוציא מכרזים חדשים בגושי ההתיישבות".

פניהם של התושבים החדשים הם שונים ומגוונים. בני הזוג נתי וליאור גלבוע, איש היי־טק וקלינאית תקשורת, ושלושת ילדיהם עברו לפני ארבעה חודשים מקריית אונו ליישוב מכורה שבבקעת הירדן. "בעיקר רצינו לצאת מהלחץ ומהעומס ולהתרחק מהדברים השליליים", מספר נתי שכעת נוסע מדי יום כשעה וחצי לעבודתו בחולון, אך את הפקקים והרעש הוא החליף בכביש פתוח ושקט. "בעבר היו לי חששות כשנסעתי בכביש, היום כבר פחות. אני לא מפחד, אבל אני דרוך. זו המציאות", הוא אומר.

מזכ"ל שלום עכשיו, יריב אופנהיימר, אמר בתגובה: "בקצב הזה בקרוב לא ניתן יהיה לממש את חזון שתי המדינות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...