הפתרון לצמחונים? מכון מחקר הולנדי הצליח ליצור המבורגר מלאכותי, המורכב מתאים חיים של פרה שהפכו לרצועת שריר ממנה הכינו את הקציצה.
החוקרים אמרו כי הטכנולוגיה שפותחה הינה מתקבלת על הדעת למקרה שבו ביקוש הבשר בעולם, יעלה על פני ההיצע. לעומת זאת, מבקרים טוענים כי הימנעות מאכילת בשר עדיפה במקרה של מחסור במזון, על פני ייצור מלאכותי. ההמבורגר בושל על ידי השף ריצ'ארד מקגווואן, ונטעם על ידי מבקרי מזון נבחרים.
אחת החוקרות סיפרה כי כשטעם את הקציצה ציפה ל"טקסטורה רכה יותר, אם כי העם קרוב לזה של בשר אמתי. הצפיפות הייתה טובה, אבל היה חסר הרבה מלח ופלפל".
אחד ממבקרי המסעדות אמר: "ההרגשה בפה היא כמו של בשר. חסר שומן, אבל הביס כן מרגיש כמו ביס בהמבורגר רגיל, הטעם לעומת זאת שונה בתכלית".
פרופסור מארק פוסט, המדען האחראי לפיתוח ציין כי מבחינתו מדובר בהתחלה מצוינת. פוסט סיפר כי הבשר פותח מעשרות מיליארדי תאים שגדלו במעבדה, וכשנשאל מתי יגיעו ההמבורגרים לשוק ענה כי הוא חושב שזה "עוד יקח קצת זמן, הדוגמא הזו היא רק כדי להראות למה אנחנו מסוגלים".
ראש המחלקה למחקר משטר המזון באוקספורד אמרה כי יש לחפש פתרונות לנושא מחסור המזון, אך אין הם מחויבים להיות פתרונות טכנולוגיים. "אנחנו נמצאים בעולם בו 1.4 מיליארד איש סובלים מהשמנת יתר, ומצד שני מיליארד איש רעבים, לזה צריך למצוא פתרון", אמרה.
