צילום: שני (ארכיון) // יגאל ברייטמן, נהרג בהתרסקות המטוס הקל

ההרוג בהתרסקות המטוס הקל באילת: רואה החשבון יגאל ברייטמן

אבל כבד נפל על משפחתו של ברייטמן, מבכירי רואי החשבון בישראל • נשיא לשכת רואי החשבון: "האובדן גדול מאוד, הוא כל כך אהב לטוס"

צילום: רן שאולי

מאז היוודע החדשות הרעות על התאונה הטרגית בה קיפח יגאל ברייטמן את חייו בטיסה האחרונה במטוס הקל, הגיעו אנשים אל בית המשפחה בתל אביב, והיו גם בודדים שעברו דרך הבית בקיסריה, שם נהג לבלות את סופי השבוע שלו. אולם שניהם היו חשוכים. מאוחר יותר התברר כי בני המשפחה המצומצמת – אשתו קלוד ושלושת הילדים שהותיר אחריו, התכנסו בכאבם ממאנים להאמין כי אכן יקירם הוא זה שחייו קופחו. 

דודי גולדברג, חבר קרוב ונשיא לשכת רואי חשבון בישראל, היה מבין הראשונים ששמע על הבשורה הנוראית: "הייתי בדיוק באירוע בבית חנן. כשקיבלתי את ההודעה, צעקתי, ומיד יצאתי לדרך. באתי לפה. כולנו בשוק גדול".

קלוד אשתו של המנוח, ביקשה ממנו להודיע לכתבים להמתין עם הצילומים והשמות, עד שיתברר שאכן זה בעלה. באותו הזמן עשתה הגופה את דרכה מאילת ברכב לזיהוי באבו כביר. "אני עדיין מקווה, כולנו מקווים שאולי זה לא הוא", אמרה קלוד.

[image gallery]

גולדברג הפליג בשבחו של חברו הוותיק ובמקצועיותו, ואמר שהוא היה אחד מהחברים המוערכים עליו מאוד, "הוא היה אחד מהאנשים המקצועיים ביותר שאני מכיר. זה אדם עם נשמה גדולה. ענקית. גם כאדם, וגם כמשפיען על המקצוע. איש אהוב, איש יקר. אין מילים, האובדן גדול מאוד. נורא. הוא אהב כל כך לטוס, תמיד הזמין חברים לטיסה במטוס הפרטי שלו. היה מספר הרבה חוויות אחרי הטיסות. הוא היה אדם, חבר אהוב,  אחד כזה שאני התאמתי את עצמי אליו.  אדם כזה שתמיד אהב לעזור לאנשים ולעולם לא אמר לא לאף אחד. קודם היה מקשיב, אחר כך אומר, 'בוא נחשוב מה אפשר לעשות'. ואנשים החזירו לו אהבה. כך שזה היה חברות הדדית".    

גם אל שדה התעופה בהרצליה הגיעו הרבה מחבריו לטיסה של ברייטמן, עם דמעות בעיניים, לא מאמינים. אחד מהם התעניין מה אנחנו הכתבים יודעים, "אנחנו כולנו בהלם פה. המומים. הוא בדיוק המריא לפניי. ראיתי אותו אמרנו שלום אחד לשני. מי היה מאמין?". אפילו המאבטחים בכניסה הצטערו, "אנחנו פה כולם מכירים אותו. איש נחמד".      

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...