באר (שבע) בלי מים
דווקא כשגל חום פוקד את המדינה, נותקו 6,000 איש מזרם המים בעיר • הסיבה: פיצוץ בצינור ראשי בשכונת רמות • "זה בלתי נסבל, מישהו צריך לתת את הדין"
500,1 בתי אב, יותר מ־6,000 תושבים, נותקו אמש ממים, לאחר שהתרחש פיצוץ בצינור הולכה ראשי של מים לשכונת רמות בבאר שבע. רק לפני כשבועיים התפוצץ צינור הולכת מים מקביל מעברו השני של הכביש וגרם גם אז לניתוק אלפי בתים בשכונה מאספקת מים.
"מישהו בתאגיד המים 'מי שבע' פישל בגדול, אם לפני שבועיים אירע פיצוץ דומה וזה תוקן, והפיצוץ קורה שוב באותו קו. היו צריכים להמשיך לבדוק את קו ההולכה ולראות אם אין סדקים או שברים בצינור. הם לא עשו את זה, וזו התוצאה", אמר אברהם הכהן, תושב השכונה. הפיצוץ גרם להיפערותו של בור ענקי, לזרם מים אדיר שהביא להצפה ובעקבות זאת לסגירה של כמה רחובות מכיכר ויצמן ועד לצומת אצ"ג.
בשל המחסור במים, החל תאגיד "מי שבע" להביא מים לתושבים במיכליות. לדברי הכהן, "מוזר שבכלל מתרחש פיצוץ של צינור הולכה ראשי של מים, שכן מדובר בשכונה חדשה יחסית, ורק לפני שבועיים תיקנו תקלה דומה, כמעט באותו מקום. מישהו בעירייה חושב בטח שזה פתרון קל ונוח להביא מיכליות מים, כאילו אנחנו בתקופת הצנע, אבל זה ממש לא תקין שדבר כזה קורה".
עשרות תושבים התקשרו למוקד העירייה ודיווחו על הפיצוץ בצינור ההולכה, שאירע מעט לאחר השעה שמונה בערב. בעקבות הפיצוץ נוצר סביבו בולען גדול, שרק הלך וגדל, עד שעובדי תאגיד המים הגיעו למקום, סגרו את ה"שיבר" הראשי של הצינור והחלו בתיקון הפיצוץ.
"זה משהו הזוי, שתקלה דומה תתרחש בתוך שבועיים סמוך למקום שבו אירע הפיצוץ הקודם ובאותו קו", אמרה רחל אוחיון, שביתה היה אחד מאלה שנותקו בשל הפיצוץ בצינור. "להיות מנותק ממים, בחום הכבד, כשהילדים צריכים להתקלח, זה בלתי נסבל. אם אותה תקלה קורית בטווח זמן קצר כל כך, זה מעיד על בעיה חמורה בתקינות של צנרת המים בבאר שבע. מישהו צריך לתת על כך את הדין", טענה.
מתאגיד "מי שבע" נמסר כי לאחר תיקון התקלה תתבצע בדיקה מקיפה של צינור ההולכה הראשי לשכונה, כדי למנוע הישנות פיצוצים דומים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו