אדידס הודיעה כי תפסיק להשתמש בעור קנגורו במוצריה. ההחלטה נחשפה באסיפת בעלי המניות השנתית ב-15 במאי. הצעד בא אחרי פנייה אישית של ווין פסל, נשיא המרכז לכלכלה הומאנית, כך לפי Women's Wear Daily.
ביורן גולדן, מנכ״ל אדידס, גילה שהחברה הפסיקה להשתמש בעור קנגורו כבר לפני כמה חודשים. ההחלטה אושרה באסיפה הכללית השנתית של החברה בגרמניה.
פסל הביע שביעות רצון מהמהלך. "במשך שנים היתה אדידס יצרנית הנעליים החשובה ביותר שעשתה שימוש בעורות קנגורו. יציאתה מהתחום היא חדשות מרגשות", כך אמר לפי FashionUnited. הוא הוסיף: "עם יציאתה של אדידס סגרנו את אספקת העורות של חמשת מותגי נעלי הספורט הגדולים בעולם", לפי Women's Wear Daily.
פסל הדגיש את ההשלכות הרחבות. "נכפיל מאמצים לקבל התחייבות דומה מהחברות היפניות Asics ו-Mizuno כדי לסיים את המסחר [בעורות קנגורו] אחת ולתמיד", הוא אמר.
המרכז לכלכלה הומאנית מוביל את המאבק נגד שימוש בעור קנגורו. בשנת 2020 הוא השיק את קמפיין "קנגורואים אינם נעליים". הקמפיין יצר מודעות עולמית באמצעות תחקירים, מחאות, הליכים משפטיים ובניית קואליציות. בעקבות המאמצים הפסיקו המותגים נייק, פומה, דיאדורה וניו באלנס להשתמש בעור קנגורו.
ג׳ניפר סקיף, מנהלת התוכניות הבינלאומיות במרכז, שיבחה את ההחלטה. "זהו ציון דרך היסטורי בהגנה על בעלי חיים ובאחריות תאגידית", היא אמרה, לפי FashionUnited. "המסר ברור: חמלה אינה פשרה. לאלימות אין מקום במסחר".
לואיז וורד, מהברית הבינלאומית להגנת הקנגורו, בירכה גם היא את החלטת החברה. "ההחלטה היא צעד עצום לפירוק התעשייה שפגעה בחיות הבר האיקוניות של אוסטרליה", היא אמרה. "הניצחון מוכיח מה אפשרי כשפעילות בינלאומית מתחברת עם אקטיביזם מקומי".
לפי המרכז, יותר ממיליון קנגורו נהרגים בלילות באוסטרליה מדי שנה, ומשאירים גורים יתומים או מתים, לפי FashionUnited. הארגון קורא מאז 2020 לחברות להפסיק להשתמש בעור קנגורו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו