ארה"ב נערכת להשבעת ביידן ומזרימה כוחות לוושינגטון
בעקבות המהומות בגבעת הקפיטול רמת האבטחה עולה • לפי הערכות, כמות הכוחות תעלה על מספר החיילים באפגניסטן ובעיראק • ההשבעה תיערך ב-20 בינואר
ההכנות להשבעתו של נשיא ארצות הברית הנבחר ג'ו ביידן שתיערך בשבוע הבא בוושינגטון עולות מדרגה, ולפי דיווחיםבתקשורת המקומית, כמות החיילים שיהיו בבירה בעת הטקס תעלה על מספר החיילים הנמצאים באפגניסטן ובעיראק.
מהומה בגבעת הקפיטול: המונים התפרצו לקונגרס // צילום: רויטרס
לפי ההערכות, מעל עשרת אלפים חיילי המשמר הלאומי יגיעו לעיר עד ליום שבת הקרוב כדי לתגבר את האבטחה לקראתהשבעתו של ביידןשתיערך ב-20 בינואר. לשם השוואה נכון לכתיבת שורות אלו נמצאים כחמשת אלפים חייליםבמזרח התיכון.

ההיערכות המוגברת היא בין היתר תוצאה של הפריצה לבניין הקפיטול בשבוע שעבר בו איבדו את חייהםחמישה בני אדםוגרם לזעזוע גדול ברחבי המדינה והעולם כולו. רק בחודש אוקטובר האחרון פרסם המשרד לביטחון פנים שהתריע כי קבוצות ימין קיצוני הן "האיום המתמשך והקטלני ביותר" בארה"ב.
זהו רק המשך לתפיסה בעידן שאחרי מתקפה הטרור של ה-11 בספטמבר 2001, לפיההטרור הפנימימסוכן יותר מהטרור החיצוני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו