"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הנחיות חדשות של משרד הבריאות: יצומצמו הבדיקות לאנשים ללא תסמיני קורונה

לאחר דיון עם הגורמים הרלוונטיים הוחלט כי קופות החולים יפסיקו לערוך בדיקות לפי קריטריונים חדשים • במקרים מיוחדים ייערכו בדיקות לאחר המלצה של הרופא המחוזי, לחולים שנמצאו חיוביים בבדיקות סרולוגיות או למחלימים • הסתדרות האחיות הודיעה על שביתה החל מיום ב'

,עודכן
צילום: יוסי זליגר - ארכיון // הנחיות חדשות לבדיקות

משרד הבריאות הודיע היום (רביעי) על הנחיות חדשות לקופות החולים שלא לערוך בדיקות קורונה לאנשים שלא מראים תסמינים, אלא במקרים בהם שהו בבית עם חולה מאומת או שהם מוגדרים כאוכלוסייה בסיכון.לפי המסמך, ההחלטה התקבלה על מנת לייעל את מערך הבדיקות המבוצעות בקופות החולים כאשר הודגש כי הנוהל בנוגע לשאר הבדיקות נשארללא שינוי.

קופות החולים התחילו בביצוע הבדיקות הסרולוגיות הבוקר // צילום: דוברות כללית , מעבדה מרכזית בתל אביב, מכבי

בנוגע לאנשים אשר לא מראים תסמינים, הידועים בתור חולים 'א-סימפטומטיים' ייערכו בדיקות במקרים מיוחדים: כאשר מדובר באדם אשר עובר למוסד או מסגרת של אוכלוסייה בסיכון כדוגמת בתי אבות או מוסד סיעודי או לחליפין במקרה של אדם שחזר למסגרת לאחר שיצא ממנה.

בדיקות מיוחדות ייערכו גם במקומות בהן אין גישה למוסדות רפואי או עם גישה נמוכה לשירותי רפואה כאשר עולה החשש שישנו סיכוי גבוהה לתחלואה כמו תנאי צפיפות.עוד עולה כי אנשים אשרנמצאים בבידודלפי איכוני השב"כ או לאחר שנחשפו לחולה מאומת אך לא מראים תסמינים – לא מחויבים לעבור בדיקה, אלא אם כן פיתחו תסמינים במהלך ימי הבידוד. במקרים מיוחדים יאשרו בדיקות רק על ידי הרופא המחוזי.

עוד מפרט המסמך את כמותההקצאה היומיתשל קופות החולים לפי החלוקה הבאה: 2,500 לקופת חולים כללית, 1,250 לקופת חולים מכבי, 750 למאוחדת ו-500 ללאומית.

הנחיות חדשות לבדיקות // צילום ארכיון: יוסי זליגר
הנחיות חדשות לבדיקות // צילום ארכיון: יוסי זליגר

בתוך כך, הסתדרות האחיות הודיעה אחר הצהריים כי תעבור לעבודה במתכונת חירום בשל מחסור בתקנים בתקופת משבר הקורונה החל מיום שני הקרוב. בהודעה נמסר כי השביתה הוכרזה מתוך "אחריות לאומית, על מנת לעצור את הקריסה של מערך האחים והאחיות ולהצלת חיים אדם".

יו"ר ההסדרות אילנה כהן כתבה: "נראה כי במבחן המעשה משרד האוצר אינו עושה די כדי להעמיד את חיי האדם ובריאות העם בראש סדר העדיפויות, ועל כן לצערנו לא נותרה בידינו הברירה אלא לנקוטבצעדים ארגוניים, בטרם נאלץ להתמודד עם החלטות בלתי מוסריות ובלתי אנושיות - למי לתת טיפול הולם ולמי לא. אבדן היכולת להעניק טיפול הולם לאזרחי ישראל, יעלה בחיי אדם רבים – ואיננו מוכנים להיות חלק מהתנהלות זו".

"אנו האחים והאחיות החלטנו לעשות מעשה ולנקוט בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותנו על מנת למנוע פגיעה ואבדות בנפש, להפסיק את הידרדרות אל מול הקורונה ולהימנע מ"יום הכיפורים" הצפוי של מערכת הבריאות הציבורית".

עוד נכתב כי הדיונים שהתנהלו בשנה האחרונה יחד עם משרד האוצר לוקים "בחוסר הבנה והפנמה של גודל המשבר והעומס המוטלים על המערכת". סיבה נוספת לשביתה היא העלייה במקרי האלימות נגדהאחים והאחיותוהעבודה נעשית תוך חשש לביטחון הפיזי של העובדים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר