ביהמ"ש: מבנה לא ראוי לא יחויב בשכירות

בשורה לשוכרים: בימ"ש השלום קבע כי אם שכרתם דירה עם ליקויים משמעותיים שלא מאפשרים מגורים ראויים, אינכם מחויבים לשלם דמי שכירות

צילום: עומר מסינגר

בשורה משמחת לשוכרי הדירות – אם שכרתם דירה שאינה ראויה למגורים ושיש בה ליקויים משמעותיים שלא תוקנו ושאינם מאפשרים מגורים ראויים, אינכם צריכים לשלם עוד דמי שכירות, גם אם התחייבתם לכך בחוזה.

מסקנה זו עולה מפסיקת בית משפט השלום בפתח תקווה, שקבע כי משום שמבנה שהושכר בג'לג'וליה אינו ראוי למגורים (התקרה בו קרסה והדירה הוצפה במי גשמים) הוא גם לא ראוי לדמי שכירות, גם אם אלו נקבעו בחוזה. 

מדובר בתביעה שהגיש בעל דירה כנגד אדם שהשכיר את הנכס לאחר שזה סירב להמשיך לשלם לו דמי שכירות בסך כולל של 20,000 שקלים במצטבר, עקב תקלות בנכס שלא טופלו. בין היתר תקרת הדירה קרסה ולא תוקנה בפרק זמן ארוך, הדירה הוצפה במים ונגרם נזק לריהוט ולציוד של השוכר ובני משפחתו, ובסופו של דבר השוכר נאלץ לעזוב את הנכס ולהתגורר בפיצול אצל חברים ובני משפחתו, כשבעל הדירה ממשיך לגבות ממנו דמי שכירות מלאים מהצ'קים שנמסרו לו. 

השוכר תבע מצידו את בעל הנכס גם כן, על נזקים שנגרמו לו ועוגמת נפש בסך 63,408 שקלים. 

בית המשפט איחד את שתי התביעות וניהל את הדיון במשותף. בית המשפט דחה את תביעת בעל הדירה וקיבל באופן חלקי את תביעת השוכר, כששופט השלום אריאל ברגנר פוסק כי היות והדירה איננה ראויה למגורים יוחזרו גם דמי השכירות ששולמו לאותו תקופה, פיצוי עבור עוגמת נפש בסך כולל של 15,400 שקלים בתוספת החזרי אגרות. 

עו"ד שלי בורנשטיין

עו"ד שלי בורנשטיין, מומחית למשפט מסחרי שייצגה את השוכר, מסרה בתגובה לפסק הדין: "לצערי, משכירים רבים במדינת ישראל מקנים לזכותם את זכויות הסכם השכירות, מבלי לקחת בחשבון כי הסכם השכירות מכיל גם חובות שעליהם לקיים. קל וחומר, לאור הוראות החוק החדשות בחוק השכירות והשאילה, ביניהן תיקוני חקיקה לא מעטים שמטרתם להגן על השוכרים במדינת ישראל, בהתייחס לדירות מגורים. 

"בפסק הדין בו עסקינן, ייצגתי את השוכר, ולשמחתי, הצדק ניצח. בית המשפט דחה מכל וכל את תביעת המשכיר לדמי שכירות ראויים, קיבל חלקית את תביעת השוכר וחייב את המשכיר לפצות את השוכר בגין נזקים שנגרמו כתוצאה ממצבה של דירת המגורים המושכרת". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר