"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

החקלאים זועמים: "מתאם פעולות הממשלה בשטחים מכר אותנו"

מסמך שהגיע ל"ישראל היום" מגלה: המתפ"ש מעניק עדיפות למגדלים פלשתינים • 2,200 מגדלי בקר ישראלים נפגעו מהחרם

,עודכן
רפת הבונים // צילום ארכיון: יח"צ

המתפ"ש (מתאם פעולות הממשלה בשטחים) מוכר אותנו לפלשתינים, ראש הממשלה ושר הביטחון מאפשרים חרם BDS נגד חקלאי ישראל" - אלו האמירות החריפות מפי רן דה־לוי, מגדל בקר ממושב מחולה שבבקעת הירדן, על החרם הפלשתיני סביב יבוא עגלים מישראל. דה־לוי, כך מתברר, לא לבד בטענות אלו נגדמדיניות המתפ"ש.

החל מספטמבר האחרון החליטה הרשות להפר את הסכמי פריז ולסגור חד־צדדית מעברי סחורות חקלאיות מישראל. עקב כך, המגדלים הישראלים נותרו עם כ־30 אלף ראשי בקר, שהיו אמורים להימכר בשטחי הרשות. על פי הערכת התאחדות החקלאים, היקף המתפרנסים הנפגעים כתוצאה מהחרם עומד על 2,200 משפחות.

בשבוע שעבר הוסר רשמית החרם הפלשתיני, אך מסמך פנימי שהגיע לידי "ישראל היום" חושף כי המתפ"ש מעניק עדיפות למגדלים הפלשתינים על פני הישראלים: "במסגרת הצעדיםלפתרון משבר העגלים, הרינו להביא לידיעתכם כי נכון לתאריך 05.12.19 מאושרות ההעברות הבאות", נכתב במסמך שעליו חתומה רע"ן כלכלה במתפ"ש, סא"ל מורן חדד.

רן דה-לוי, "ראש הממשלה ושר הביטחון מאפשרים חרם BDS נגד חקלאי ישראל"

"2,000 עגלים של היבואן הפלשתיני 'חוסני עפאנה' מאושרים כניסה לרצ"ע; 500 עגלים של היבואן הפלשתיני 'אשראף מראר' מאושרים כניסה לאיו"ש; 400 עגלים של מגדלי הבקר הישראלים ייכנסו גם הם לאיו"ש".

בעקבות מדיניות זו המגדלים הישראלים במצוקה ולא מצליחים לכסות על הפסדיהם. דורון בידץ', מגדל בקר מכפר יהושע שנפגע גם הוא מהחרם, מוסיף: "הממשלה יודעת לצעוק נגד חרם אירופי על מוצרים ישראליים, אך כשזה מגיע לחרם פלשתיני על חקלאות ישראלית - כולם שותקים".

מלשכות ראש הממשלה ושר הביטחון נמסר שיש לפנות בעניין למתאם הפעולות בשטחים.

מהמתפ"ש נמסר: "במהלך השבוע האחרון העניקה הרשות הפלשתינית היתר להכנסת כ־4,000 עגלים מישראל. נבקש להבהיר כי המסמך הפנימי שהגיע לידיכם מדבר על כמות של 400 עגלים ליום בודד ולא לתקופה של שבוע. מעבר לכך, אנו מצרים על שימוש במסמך פנימי מסווג של מערכת הביטחון על מנת לעוות את העובדות. נזכיר כי לפי 'פרוטוקול פריז', הרשות הפלשתינית רשאית לבצע יבוא ישיר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר