איראן תמשיך לסגת מהתחייבויותיה בהסכם הגרעין מ-2015 בהיעדר איתותים חיוביים מהשותפות הנוספות להסכם – כך אמר היום (שבת) נשיא הרפובליקה האסלאמית, חסן רוחאני, בפסגה מדינית בטג'יקיסטן שמשותפת לנשיאי רוסיה, סין, טורקיה ומנהיגים אחרים באסיה.
איראן החלה לסגת מכמה התחייבויות עוד בחודש מאי, כשנה לאחר פרישת ארצות הברית מההסכם והטלת הסנקציות הכלכליות. טהרן אמרה אז שאלא אם כן המעצמות יגנו על הכלכלה שלה מהעיצומים האמריקניים תוך 60 יום, היא תתחיל להעשיר אורניום ברמה גבוהה.
דברים אלה נאמרים לאחר שורה של תקריות במזרח התיכון, בהן הותקפו בעלות בריתה של אמריקה. בחמישי הותקפו שתי מכליות נפט במפרץ עומאן, כשיום לפני כן החות'ים התקיפו את שדה התעופה הבינלאומי אבהא בסעודיה.
הפסגה בטג'יקסטן // צילום: רויטרס
נשיאי איראן וטורקיה בשיחה במהלך הפסגה המדינית // צילום: רויטרס
בתוך כך, שני מקורות בממשל האמריקני מסרו לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי ארצות הברית תתיר לעיראק להמשיך לייבא גז איראני במשך שלושה חודשים נוספים. מהלך שהוא למעשה ויתור על הסנקציות הכלכליות נגד טהרן. אחד המקורות אמר שההחלטה יצאה לפועל בשיחת טלפון בין ראש ממשלת עיראק, עאדל עבד אל-מהדי ומזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפאו.
על רקע המתיחות במפרץ, שר החוץ של איחוד האמירויות, עבדאללה בן סולטאן אאל נהיאן, אמר שלאיראן יש טביעת אצבע ברורה במתקפה על מכלית הנפט שהתרחשה ב-12 במאי. שר החוץ קרא גם לקהילה הבינלאומית לעבוד יחד כדי להגן על נתיבי השיט במפרץ הפרסי.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו