"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חברי "חלב ודבש" נגד עטרי והתאגיד

שלושת הגברים בלהקה תוקפים את ההחלטה לא להזמינם להופיע באירוויזיון • "גלי עטרי לא זכתה לבדה" • חובבי התחרות: "היינו שמחים לראות איחוד"

,עודכן
להקת חלב ודבש, צילום: צילום: משה מילנר, לע"מ

בשנת 1979 חברי להקת חלב ודבש הביאו כבוד גדול לישראלכשניצחו באירוויזיון עם השיר "הללויה". כפי שפורסם לראשונה ב"ישראל היום", 40 שנה אחרי הניצחון עם השיר שהפך לסוג של המנון, הוא יבוצע שוב בתחרות הזמר מול מאות מיליוני צופים, אלא שהפעם בהשתתפות גלי עטרי בלבד - ללא שאר חברי הלהקה ראובן גבירץ, שמוליק בילו ויהודה תמיר.

לחברי הלהקה שלא הוזמנו להופיע יש בטן מלאה על התאגיד ועל חברתם ללהקה גלי עטרי, ועכשיו מגיע שלב הטענות.

"ההתעלמות המוחלטת של התאגיד משלושתנו היא מבישה", אומר בילו, "אנחנו זכינו יחד באירוויזיון ולבוא ולקחת רק אותה זו חוצפה. הם היו יכולים למצוא את הדרך לתת לנו את הכבוד, אבל ההתעלמות שלהם היא מבישה ומחפירה".

על ההופעה של עטריבתחרות הם גילו בתקשורת. "אין דרך אחרת להסביר את זה: באירוויזיון 79' אנחנו ייצגנו את ישראל מטעם רשות השידור ואנחנו זכינו. גלי עטרי לא זכתה באירוויזיון", מוסיף בילו, "זה מעליב מאוד אבל לא נעשה מלחמה בשביל לשיר שם, כדי שזה לא יהיה פתטי. אם שלחו צוות צילום לגל גדות, אז יכולים לשלוח גם לנו, אולי אפילו כמה שניות לברך אתקובי מרימי".

"לא נצא לקרב, אבל זה מפריע"

"לא משנה איך תסתכל על זה, זה לא נראה לנו טוב", אומר גבירץ. "זה לא מעליב אבל זה צורם מאוד. אנחנו היינו להקה והשיר הזה בנוי כלהקה. ליהודה היה בית שלם והכל נבנה כלהקה, גם מבחינה חוזית הכל רשום כלהקה. באירופה נחשפו אלינו כלהקה ולא לגלי כסולנית, ומה שנקבל זו חבורת זמרים ממדינות אחרות שישירו את 'הללויה' ואנחנו המקוריים לא נהיה שם, וחבל".

"לדעתי זו תפיסה מוטעית ולא מפרגנת", אומר תמיר, "יש הרכב שזכה באירוויזיון ועשינו סיבוב עם גלי וזה, אבל עכשיו זה נשמע כאילו רק היא זכתה והתפיסה הזאת לא מובנת לי. אנחנו אנשים רגועים ולא נצא לקרב, אבל זה מפריע".

ישראל באירוויזיון - הסיפורים מאחורי השירים

חברי הלהקה מופתעים גם מהתנהלותה של עטרי ומעצם התעלמותה מכך שהזכייה באירוויזיון היתה משותפת. "עברו כל כך הרבה מים וזמן, ונראה לי מאוד מוזר שגלי ממשיכה עם משחקי אגו", אומר גבירץ, "העובדה שהיא לא רוצה לשיר איתנו - זה כבר ידוע ומוכר, אבל עם עדן בן זקן היא כן רוצה. היא רואה את טובתה ואת הקריירה שלה, אבל אני לא נעלב מזה, שירה זה משהו שצריך להיות בנועם ולא בכוח".

גם האמרגן של הלהקה, שלמה צח, שניהל אותה בתקופת הניצחון, מופתע מההחלטה. "אני חושב שזה מעשה טיפשי ולא הוגן, כי מי שזכתה זו להקת חלב ודבש, וגלי היתה חברה בלהקה ומעמדה בלהקה היה כמו של כולם", הוא אומר, "העובדה שמקפחים את שלושת הגברים בלהקה זה לא מעשה יפה. אם הם רוצים לשיר את 'הללויה' שיביאו את המקורי, למה הם מביאים רק אחת מהלהקה?"

גם חובבי התחרות לא אוהבים את ההחלטה. "לחובבי האירוויזיון יש פינה חמה בלב ליהודה, לשמוליק ולראובן על החלק שלהם בניצחון של 'הללויה'. היינו שמחים ואפילו נרגשים לראות את להקת חלב ודבש מתאחדת בהרכב המקורי והמלא מעל בימת האירוויזיון", מוסר עודד אברהם, מנהל קבוצת חובבי התחרות בפייסבוק, "גם אם היו חילוקי דעות מקצועיים או אישיים, עברו כבר 40 שנים ואין כמו האירוויזיון כדי לשים אותם בצד ולשחזר את הרגע המקסים ההוא".

מהתאגיד לא התקבלה תגובה.

איך תגיע גל גדות לאירוויזיון?

ישבור שיא: חשיפה פנומנלית לאירוויזיון

מפתה: שיר אלמליח תביא את התיירים

במקום רונאלדו: הקמפיין החדש של גל גדות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר