"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תיעוד: פינוי גופתו של ח'אשוקג'י

חברי צוות החיסול צולמו סמוך לזירת הרצח באיסטנבול כשהם נושאים שקים ובהם, ככל הנראה, חלקי גופתו של העיתונאי • שרידי רקמות ודם נמצאו בקונסוליה

,עודכן
ג'מאל חשוקג'י // צילום: אי.אף.פי

ראיה חדשה: סרטון שהופץ בכלי התקשורת הטורקיים מציג את חבריצוות החיסולשל העיתונאי הסעודיג'מאל ח'אשוקג'י, כשהם מסתובבים באיסטנבול לאחר הרצח ונושאים שקים שלפי החשד מכילים את חלקי גופתו של העיתונאי. הווידאו שדלף, צולם סמוך למגורי הצוות הדיפלומטי - מאות מטרים ממקום הרצח בקונסוליה הסעודית.

ח'אשוקג'י, שנודע כמבקר חריף של השלטון הסעודי, נרצח בתחילת חודש אוקטובר לאחר שנכנס לקונסוליה באיסטנבול. על פי חקירת הרצח, העיתונאי עונה, אצבעותיו נקטעו ולבסוף ראשו נערף. על פי דיווח בעיתון הטורקי "סבח", המחסלים של העיתונאי הגיעו לשדה התעופה אתאטורק שבאיסטנבול שעות ספורות לפני כניסתו של חשוקג'י לשגרירות, ועזבו כשעתיים לאחר שהרצח בוצע.

עוד נטען בדיווח כי במהלך חקירת ראיות שניהלה המשטרה הטורקית בשטח הקונסוליה נמצאו שרידי רקמות ודם. בעיתון אף פורסמו תמונות של חוקרי המשטרה כשכתמים אדומים מסתוריים מופיעים על סרבליהם הלבנים.

העיתונאי הסעודי, ג'מאל חשוקג'י // צילום: איי.פי

בעיתונות הטורקית מופיעות מספר הדלפות על הקלטה שקיימת בה נשמע ח'אשוקג'י בדקותיו האחרונות כשהוא עובר עינויים קשים. לבסוף, טוענים המקורות, ראשו של העיתונאי נערף וגופו בותר באמצעות מסור עצם.

כל הדרכים מובילות לנסיך הכתר

בעוד הפרטים המזעזעים על החיסול ממשיכים לצוץ מידי יום, גוברת ההערכה בקרב גורמי מודיעין בארצות הברית כי הרצח בוצע בהוראתו ופיקוחו של נסיך הכתר הסעודי, מוחמד בן סלמאן. בעיתון האמריקני "ניו יורק טיימס" פורסם הבוקר ראיון עם מקור מודיעיני בכיר במדינה שטען כי הרצח בוצע בהוראתו של יורש העצר.

אתמול פורסם בהרחבה בתקשורת האמריקנית כי אחד החשודים שהטורקים פרסמו את פרטיהם הואבכיר במערך האבטחהשל נסיך הכתר ואף נצפה יחד עמו בביקורו בארצות הברית, מוקדם יותר השנה.

מסתמן כאחראי לרצח // צילום: איי.אף.פי

בעוד פרשיית הרצח ממשיכה להסתבך, בבית הלבן לא ממהרים להפנות אצבעות מאשימות. נשי ארצו תהברית, דונךד טראמפ, אמר היום כי הוא לא מעוניין לפגוע בידידות עם סעודיה וכי הוא זקוק לראיות נוספות על מנת להבין מה עלה בגורלו של חשוקג'י, שהיה תושב ארצות הברית.

הנשיא אמר כי הוא ממתין לדו"ח מלא שיוכן עבורו על ידי סוכנויות הביון האמריקניות וכי ביקש מאנקרה את ההקלטות המוכיחות לכאורה את הרצח. אתמול נחת בריאד מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפיאו ונפגש עם יורש העצר בארמון ימאמה בבירה הסעודית.

כמחווה של רצון טוב בשעת משבר,העבירה סעודיה לארצות הבריתמאה מיליון דולרים, כהשתתפות במאמץ האמריקני להגן על המזרח התיכון ולשמור על היציבות בו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר