שר הביטחון, אביגדור ליברמן, אמר היום (שישי) במהלך ביקור בקיבוץ אור הנר, במועצה האזורית שער הנגב, כי "אני מקווה שסוף השבוע יהיה פה שקט. ללא צבע אדום, אבל אם יהיה צבע אדום כאן, יהיה צבע אדום חזק מאוד גם בצד השני". הדברים של ליברמן מגיעים על רקע כמה ימים מעט יותר שקטים, במהלך הסבב האחרון, ובשל החשש מעוד סוף שבוע סוער כמו בסוף השבוע שעבר.
"מה שמעניין את התושבים זה מכסות המים ומכסות החלב", אמר ליברמן והוסיף כי "אנשים נמצאים פה כי הם חיים פה וגרים פה ושום דבר לא מזיז אותם מכאן".
"אצל שכנינו זה בדיוק ההיפך, פה מתעסקים בעבודה, ביצירה, בחיים- ושם עוסקים במוות, בעוני, בשנאה. כששואלים אותי למה? זה מה שיש שם. אנחנו באמת עשינו הכל. אנחנו פינינו את הישובים, חזרנו לקווי 67, דיברו איתנו, שטפו לנו את המוח- שטחים תמורת שלום, כיבוש. החזרנו שטחים קיבלנו קסאמים".
לאחר פציעתו של קצין צה"ל באורח בינוני השבוע בדרום הרצועה, תקף צה"ל באמצעות טנקים שבע מטרות של חמאס ברצועת עזה. בתגובה, בשעות הערב והלילה שבין רביעי לחמישי דיווחו בצה"ל על תשעה שיגורים לעבר שטח ישראל, אחד מהם יורט על ידי מערכת כיפת ברזל. בצה"ל מעריכים שמי שביצעו את הירי ביום רביעי הם ארגונים סוררים, ולא חמאס.
בד בבד, אתמול נמשך טרור ההצתות עם עשר שריפות ברחבי עוטף עזה, כאשר שני בלוני תבערה נחתו ליד בריכת שחייה ביישוב במועצה אזורית אשכול וגרמו לשריפה קטנה, אשר כובתה במהירות. באירוע לא היו נפגעים.
"נשתדל לעשות את מה שמוטל עלינו". ליברמן בעוטף עזה // צילום: יהודה פרץ
שר הביטחון אף התייחס למשבר ההומניטרי ברצועת עזה ומאשים את אבו מאזן בדרדור המצב לכדי המשבר הנוכחי, ואומר כי "קודם כל אבו-מאזן החליט לקצץ 300 מיליון דולר והחמאס מהתקציב שלו לא מוכן להעביר דולר אחד לאזרחים לטובת החינוך, לטובת הבריאות. כל תקציב החמאס הוא כ-270 מיליון דולר. כולו משועבד לייצור רקטות ומנהרות. ומבקשים מאיתנו, מהקהילה הבינלאומית, שיביאו כסף לתושבי עזה. זה אבסורד, זאת בעיה שלהם".
ליברמן הוסיף כי "אנחנו נשתדל לעשות את מה שמוטל עלינו ומה שמוטל עלינו זה קודם כל להבטיח את ביטחונם של אזרחי ישראל".
תגובתך לביקורת של השר ישראל כץ על המדיניות שלך השבוע בסיור בעוטף עזה.
"אני לא מתיימר לשמוע שום פירגון, בטח לא מעמיתים לקבינט. בטח לא מאלו המתיימרים להיות שר הביטחון".
התייחסות למצב בירושלים, הר הבית ולפיגוע באדם.
"זו רק אילוסטרציה למצב הביטחוני המורכב שאיתו אנחנו מתמודדים. זה גם בעוטף עזה, גם גראדים שנחתו בכנרת. זה גם במהומות היום בירושלים, על הר הבית וגם הפיגוע אתמול בישוב אדם", הסביר שר הביטחון.
"מדינת ישראל היא מדינה שוחרת שלום. אנחנו רוצים להתעסק בהייטק, בסטארט אפ, לפתח מדע ולפתח תעשיה. מה לעשות שזה הלוקיישן שלנו, זה המיקום שלנו. זה האיזור. באמת אני מציע שכל אחד יסתכל עם כמה אתגרים, עם כמה איומים בו זמנית אנחנו מתמודדים".
"רק תסתכלו על המקבץ של הימים האחרונים. הגראדים בכנרת, עוטף עזה, הר הבית בירושלים והטרור ביהודה ושומרון. ולצערי הרצח אתמול ביישוב אדם. זה באמת מצב שצריך לנהל את כל המורכבות הזאת גם בנחישות, גם במורכבות אבל גם עם כל הניסיון ועם כל הגיבוי של מערכות הביטחון, של כולם", הווסיף ליברמן.
"אני חושב שאנחנו עושים את המקסימום שניתן לעשות ועוד פעם, בתקווה שכל השכנים מסביב יבינו שהאופציה הכי טובה מבחינתם זה לחיות איתנו בשלום".
שר הביטחון מגיע לביקור בקיבוץ // צילום: יהודה פרץ
בתגובה לשאלה האם התגובה ביום רביעי, לאחר ירי הצלף ופציעת קצין צה"ל, לא היתה מספיק חזקה ענה השר כי "מאז שחמאס התחיל את החיכוך על הגדר ועם כל הפרובוקציות, עם כל שיגור הבלונים, הצד השני ספג כ- 152 הרוגים וקרוב ל-5000 פצועים, פגיעה קשה בתשתיות הטרור הכי קריטיות מבחינתו, אתרי ייצור, אתרי איחסון, אתרי אימונים. אנחנו גם מחזיקים חזק את הפיקוח על מעבר כרם שלום, ולכן כשאני מסתכל על כל מה שקרה מאז, אני חושב שיש תגובה עוצמתית".
ליברמן הוסיף כי "האם צריך לעבור עוד שלב? כנראה שכן, אבל בסופו של דבר האחריות שלנו היא על כל גבולות המדינה, האחריות היא להתמודד מול כל האיומים בו זמנית, להבטיח חיים נורמליים ואת השיגרה כאן ובכל מקום".
כשאתה אומר עוד שלב, למה אתה מתכוון?
"אנחנו מאוד לא רוצים להיגרר למלחמה, אנחנו עושים הכל כדי למנוע מערכה רחבה אבל הכדור נמצא במגרש השני, הכדור לא נמצא במגרש שלנו. אני מאוד ממליץ לחמאס, גם בסופ״ש הזה, להתנהג בחוכמה ובשקט ולא להכריח אותנו לעשות את מה שאנחנו יודעים לעשות ולא רוצים לעשות".
האם צה״ל נערך אחרת השבוע להפגנות והפרות הסדר על גדר גבול הרצועה, בגלל האירועים שראינו כמו ירי צלפים?
"אנחנו ערוכים כל הזמן אבל אני חוזר ואומר, האחריות על המצב האזרחי ברצועת עזה היא על הפלסטינים. המשבר שחווים כרגע ברצועה זה לא בגלל הכיבוש הישראלי, זה בגלל שאבו מאזן החליט לחתוך 300 מיליון דולר, זה בגלל שאונר״א קיצצה את התקציב שלה בעוד 260 מיליון דולר, זה בגלל שחמאס קודם כל לא רוצה מהתקציב שלו להעביר גרוש אחד לטובת האזרחים".
ליברמן הוסיף כי "בבתים של סינוואר והנייה יש חשמל 24 שעות ומים 24 שעות, לא חסר להם שום דבר. אבל הם מנצלים בצורה צינית את מצוקת האזרחים בעזה, על מנת לשסע אותם במדינת ישראל ובאזרחיה. אם הם חושבים שהם יוכלו להמשיך עם זה הרבה זמן אז הם טועים".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו