"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לפני ואחרי: חיל האוויר חושף את תוצאות התקיפות ברצועה

התצלומים מציגים מפקדות גדודים של ארגון החמאס שהושמדו בצפון ובמרכז הרצועה • בנוסף להם הופצצו עשרות תשתיות טרור בתגובה להרג חייל צה"ל סמוך לגבול בשישי • בינתיים, מתקרבת שעת ההכרעה בשאלת עזה: האם פני ישראל למבצע רחב או להסדרה?

,עודכן
השמדת מפקדת חמאס בצפון הרצועה, צילום: דובר צה"ל

צה"ל חשף הבוקר תצלומים אוויריים של מטרות חמאס שהושמדו במהלך השבת. יותר מ-25 יעדי טרור של הארגון הופצצו בתגובהלהרג סמ"ר אביב לויבגבול מירי צלף החמאס. בתצלומים ניתן לראות את שרידי שלוש המפקדות הגדודיות של חמאס בחאן יונס, זייתון ואל-בורייג במרכז ובצפון רצועת עזה. במפקדות הושמדו כ-60 מבנים ותשתיות ונשללו יכולות פיקוד, שליטה וטרור משמעותיות.

כאמור, בערב שבת פתח צה"ל במתקפה על מטרותארגוני הטרור ברצועה.בעקבות כך, חמאס והפלגים הודיעו על הפסקת אש החל מחצות אותו לילה. זאת בתיווך מצרים כשחמאס מתחייב לעצור את טרור ההצתות ושיגורי הרקטות.

עוד בסוף השבוע,צה"ל פרסם תיעודשל חלק מהתקיפות במהלכן הושמדו יכולות פיקוד ושליטה של חמאס, משרדי בכירים, מחסן כלי טיס בלתי מאוישים, יכולות הגנה אווירית, תצפיות ומפעל לייצור רכיבים לבניית תשתיות תת קרקעיות.

החודש חלה הסלמה בדרום כתוצאה משיגור מאסיבי של עפיפוני ובלוני תבערה במשך 100 ימים. השימוש באמצעי הטרור החדש גרם לנזק אדיר. דונמים רבים של שדות וחורש טבעי נשרפו כליל. בתגובה לטרור ההצתות צה"ל תקף שוב ושוב תשתיות של חמאס ושל פלגי טרור אחרים ברצועה.

צילום: חיל האוויר

כעת מתחדדת הדילמה בקבינט המדיני-ביטחוני. האם ישלהחמיר את התגובהלטרור ההצתות ולגבות מחיר כואב מחמאס, או להגיע להסדרה ולשקט ביטחוני תמורת הקלות במצור. ככל הנראה כדי לפנות את הקשב הביטחוני למתנהל בגזרה הצפונית. שם כוחות משטר אסד ובני בריתו מאיראן וחיזבאללה כובשים מחדש את קונייטרה, האזור הסמוך לגבול עם ישראל ברמת הגולן.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר