"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ירידה של 11% במכירת דירות ברבעון הראשון

כך על פי הכלכלן הראשי במשרד האוצר • בגלל תוכנית "מחיר למשתכן": רק 14% מכלל התחלות הבנייה הן במגדלים בני 16 קומות ויותר

,עודכן
משבר הדיור בשיא, צילום: יהושע יוסף

מנתוניהכלכלן הראשי במשרד האוצר, ברבעון הראשון של השנה נרכשו 24 אלף דירות במחירי שוק - ללא "מחיר למשתכן". מדובר בירידה של 11% בהשוואה לרבעון המקביל ב־2017.

יחד עם "מחיר למשתכן", ברבעון הראשון נרכשו 26.5 אלף דירות. בהשוואהלנתוני הרבעון הראשוןשל השנה הקודמת מדובר בירידה של 4% בלבד במספר הדירות שנמכרו.

לפי האוצר, מדובר ברמה הנמוכה ביותר ברבעונים הראשונים מאז 2012. עוד מדגישים באוצר כי זהו רצף הירידות הארוך ביותר שנרשם לפחות מאז תחילת העשור הקודם. עם זאת, לעומת הרבעון הרביעי של 2017 מספר העסקאות גדל ב־11%. באוצר מסבירים כי מחצית מהעלייה מיוחסת למכירות שביצעו המשקיעים בשוק.

לפי משרד האוצר, האזור היחיד שרשם גידול במספר העסקאות ברבעון הראשון הוא אזור מרכז. כך נכתב בדו"ח הרבעוני של האוצר.

בתוך כך, למרות מצוקת הקרקעות בישראל לא בונים לגובה.מניתוח נתוני הלמ"סשביצעה "אלדר שיווק", עולה כי רק 14% מכלל התחלות הבנייה בישראל בשנה החולפת הן של בניינים בני 16 קומות ויותר. לשם השוואה, בשנת 2010 כ־11% מכלל התחלות הבנייה היו במגדלים. מדובר בעלייה מתונה יחסית.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר