ירושלים ערוכה לקראת העברת שגרירות ארה"ב בישראל לבירה באירוע חגיגי ורשמי, שייערך ביום שני. ההכנות להעברת שגרירות ארה"ב לבירת ישראל הושלמו וההתרגשות בירושלים הולכת וגוברת.
גשר המיתרים בכניסה לירושלים יואר בצבעי דגל ארה"ב, ובכביש המוביל אל השגרירות האמריקנית בבירה נתלו דגלי ארה"ב וישראל וגם נשתלו פרחים, בצבעי אדום, לבן וכחול, היוצרים את דגל ארה"ב.
ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים, שעשה כל שביכולתו על מנת לסייע לאמריקנים במעבר השגרירות לבירה, אמר כי: "אני מתרגש יחד עם כל אזרחי ישראל לקראת השבוע שמחכה לנו. השינוי שחל בירושלים מחלחל לעולם כולו.
אם בשנת 1967 איחדנו את הבירה, בשנים האחרונות אנחנו מחברים אותה ופותחים אותה לעולם בתחום המדיני ובתחומי התרבות, התיירות והכלכלה". ברקת הוסיף כי: "העברת השגרירות האמריקאית ושל המדינות, שעוד יתלוו אליה, היא שיאה של אותה מגמה.
ירושלים מוכנה לקראת האירוע ההיסטורי, מעניקה כל סיוע שנדרש לשגרירויות ותעניק כל תמיכה לאלו שיבחרו לקחת חלק בסיפור ההצלחה של בירת ישראל הנצחית". העבודות בסמוך לשגרירות ארה"ב בשכונת ארנונה בבירה נשלמות כאשר במסגרתן נסלל כביש גישה אל השגרירות וכביש מילוט נוסף לשעת חירום.
כמו כן, מוצבת סביב מתחם השגרירות תאורה חדשה, במטרה להאיר את האזור בצורה מיטבית בשעות הלילה. לצד ההיערכות הלוגיסטית, נשלמות ההכנות גם בנושא הביטחוני וקיימת גם היערכות לוגיסטית מקיפה. אחרי אירוע העברת שגרירות ארה"ב לירושלים יתקיימו ביום רביעי אירועי העברת שגרירויות גואטמלה והונדורס לבירה.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
נערכים לאירוע החגיגי // צילום: אורן בן חקון
צבעים אדומים, לבנים וכחולים עוטרים את ירושלים // צילום: אורן בן חקון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו