"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פייסבוק למשקיעים: ייתכנו עוד פרשות דליפת מידע כמו קיימברידג' אנליטיקה

באזהרה למשקיעיה, מציינת פייסבוק כי פרשות נוספות של דליפת מידע לגורמים לא מורשים, עשויות להתרחש ויתגלו אם מצדה במסגרת חקירת האפליקציות שהיא עורכת, או מצד גורמי צד שלישי כמו התקשורת וגורמים אחרים

,עודכן
אזהרה למשקיעים. צוקרברג // צילום: AP

עם שקיעת סערת העברת המידע של87 מיליון אמריקניים מפייסבוק לחברת קיימברידג' אנליטיקה, מידע שנוצל ככל הנראה גם על ידי מטה הבחירות של דונלד טראמפ, פרסמה פייסבוק את דו"ח הרווחים האחרון שלה שבו נראה כי החברה הצליחה לצלוח בשלום יחסית את הסערה הנוכחית.

אולם מדיווח למשקיעים שפרסמה פייסבוק, שמקיימת כעת בדיקה מקיפה של הגורמים שהיו חשופים למידע שלה, החברה מעריכה כי מקרים נוספים של שאיבת מידע וניצולו יתגלו בהמשך.

במסמך חוזרת החברה על ההבטחה שלה לחקור את כל אפליקציות צד שלישי שיכלו לגשת לנתונים שהיו בידי פייסבוק ושנאגרו בשרתים שלה. אולם נכתב בדו"ח כי "אנו מעריכים שההשקעה העצומה שלנו בבדיקת בטיחות, אבטחה ותוכן, יגלו מקרים נוספים בהם נעשה שימוש לא נכון בנתוני החברה על ידי גורמים מצד שלישי".

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

על פי החברה פעילויות כאלו התקיימו לפני שנת 2014, אז החברה שינתה את מדיניות חשיפת המידע שלה וחסמה אפשרויות גישה רבות למידע. עוד מציינת החברה כי יתכן שמידע מהסוג הקשור לדליפות שאירעו בעבר לפני 2014 לא יתגלה דרכה בהכרח באופן ראשוני, אלא שייתכן שיש גורמים אחרים המחזיקים כבר במידע על דליפות כאלו.

המשמעות של ההודעה מהסוג הזה היא מעין אזהרת רווח למשקיעים ולבעלי המניות בחברה שייתכן ויתחוללו סביבה עוד שערוריות הקשורות לפעילות העבר ולדליפת מידע מהחברה לגורמים שהציבור לא התיר להם באמת להשתמש במידע שנאסף עליו. "אנו עלולים לגלות על מקרים כאלה דרך התקשורת או צדדים שלישיים אחרים" נמסר. עוד ציינה החברה כי ישנם עוד מספר סיפורים שליליים פוטנציאליים שעלולים להיקשר בשמה בעתיד.

יש לציין כי מדובר בהודעה עם משמעויות לא קלות ואפילו גרועות עבור ענקית הטכנולוגיה אולם נראה כי לפייסבוק אין ברירה אלא לשחרר הודעה מהסוג הזה, כיון שהפרשייה הבאה של דליפת תוכן או שימוש לא נאות בו עשויה להתפוצץ ככל הנראה בחודשים הקרובים, כך לפחות מעריכים בפייסבוק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר