"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סין: ננהל מו"מ עם ארה"ב לסיום הסכסוך

ארה"ב דורשת מסין להסיר מכסי יבוא מסחורות אמריקניות, וכן לבטל את האיסור על תושבים זרים לרכוש שליטה בחברות סיניות • סין מוכנה לנהל מו"מ לפתרון משבר הסחר

,עודכן
נשיא סין שי ג'ינפינג// צילום: GettyImages

"ממשלת סין מוכנה לנהל מו"מ עם ארה"ב כדי לפתור את סוגיית מלחמות הסחר בין המדינות", כך אמר אתמול בבייג'ין ראש ממשלת סין, לי קיקיאנג.

לפי דיווח רשת CNBC, ממשלת סין הודיעה אתמול לארה"ב כי היא מוכנה לקנות ממנה מוליכים למחצה כדי לתרום לצמצום אי־השוויון בסחר בין המדינות.

בנוסף, הממשל בבייג'ין הבטיחה לשנות את חוקיה כדי שאזרחי מדינות זרות יוכלו לרכוש רוב במניות של חברות סיניות.

לפי ה"וול־סטריט ג'ורנל",ממשל טראמפשלח בשבוע שעבר מכתב זועם לסין ובו היא נדרשה לבטל את מכסי המגן של סין על רכבים אמריקניים. במכתב, שר האוצר האמריקני סטיב מנוצ'ין ונציגו של טראמפ לנושא סחר כתבו שעל סין לקנות יותר מוליכים אמריקניים ולאפשר לחברות אמריקניות דריסת רגל בשוק הסיני.

כזכור, הנשיא טראמפ הכריז ביום חמישי כיהחליט להטיל מכסים על יבוא סחורות סיניותבשווי 50 מיליארד דולר, בין היתר בשל הפרות קניין רוחני. זה מהלך הסחר הראשון של הנשיא טראמפ שמכוון ישירות כלפי סין. הנשיא האשים את סין במהלך קמפיין הבחירות בהרס מגזר הייצור האמריקני ובאובדן משרות.

"סין ומדינות נוספות ניצלו אותנו עד היום", אמר הנשיא במעמד החתימה על המהלך, והוסיף: "הימים שבהם מנצלים אותנו נגמרו".

אפשר להגיע להסכם

שר האוצר האמריקני, סטיב מנוצ'ין, טען אתמול בראיון כי ארה"ב וסין יכולות להגיע בקרוב להסכם שימנע את הצורך במכסים שהטיל הנשיא דונלד טראמפ בשבוע שעבר. בתוך כך, ארה"ב ודרום קוריאה הגיעו להסכם סחר שיעניק למדינה האסיאתית פטור קבוע ממכסי יבוא בארה"ב.

ד"ר וילי אברהם, מרצה במחלקה לשיווק טכנולוגי במכללת ספיר, מסביר ל"ישראל היום" כי לדעתו "טראמפ לא באמת רצה לפתוח במלחמת סחר עם סין. הוא בוודאי מודע להיסטוריה של שנות ה־30, כשארה"ב העלתה את מסי היבוא במטרה להגן על התוצרת המקומית היו לכך השלכות לא מבוטלות על הכלכלה האמריקנית. יש שיטענו כי המעשה הזה החריף את המשבר הכלכלי הגדול שפקד את ארה"ב באותה עת".

הלחץ הפוליטי הצליח

לדבריו, "נראה כי ההצהרות והלחץ הפוליטי שהפעיל הממשל האמריקני השיגו את מטרותיהם: להשיג הסכם סחר הוגן יותר מבחינתה של ארה"ב. לדעתי, הממשל הסיני הסכים לפתוח במשא ומתן מול ארה"ב מכיוון שארה"ב היא שותפה משמעותית מאוד עבור סין. מדי שנה ארה"ב מייבאת סחורות בהיקף של 500 מיליארד דולר. ניתן לומר כי כניסה למלחמת סחר עם סין דינה כדין המלחמה שארה"ב ניהלה באפגניסטן: יקרה וחסרת תועלת".

בעקבות התפוגגות החשש ממלחמת הסחר, המסחר בוול־סטריט התנהל אתמול בעליות שערים, לאחר שני ימי מסחר אדומים במיוחד. בעת סגירת הגיליון, מדד הדאו־ג'ונס עלה ב־1.81%, הנאסד"ק ב־1.74% וה־S&P 500 עלה גם הוא ב־1.54%.

מכה לפייסבוק

בתוך כך,שערוריית השימוש הבלתי מורשה בנתוני המשתמשיםברשת החברתית הגדולה בעולם - פייסבוק - עלתה אתמול מדרגה לאחר שנציבות הסחר הפדרלית בארה"ב (FTC) הודיעה כי פתחה בחקירה על התנהלותה בתחום הגנת פרטיות המשתמשים.

"הנציבות מחויבת בנחישות ובאופן מלא לניצול כל הכלים העומדים לרשותה כדי להגן על פרטיות הצרכנים", כתב טום פאל, ראש המשרד להגנת הצרכן של הנציבות, בהודעה שפרסם.

"בראש כל הכלים הללו עומדות פעולות אכיפה נגד חברות שאינן מכבדות את התחייבויותיהן להגנת הפרטיות". פאל ציין שיינקטו צעדים נגד חברות שפועלות באופן בלתי הוגן תוך גרימת נזק משמעותי לצרכנים והפרת כללי הנציבות.

מניית פייסבוק צללה אתמול ב־5.8%, שפל של כמעט תשעה חודשים, בהמשך לנפילה של כ־14% בשבוע שעבר. המניה נכנסה באופן רשמי ל"שוק דובי" לאחר שהשלימה צניחה של יותר מ־20% מהשיא שאליו טיפסה מוקדם יותר השנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר