"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חיפוש בחברת הייעוץ לפייסבוק

חוקרים פשטו על משרדי קיימברידג' אנליטיקה, שאליה דלף מידע אישי של גולשים וביצעו חיפוש במשך 7 שעות • הבדיקה מתמקדת בשימוש שנעשה במידע

,עודכן
צילום: אי.אפ.פי // משרדי החברה בזמן הפשיטה, הלילה

פרשת דליפת המידע מפייסבוק: חוקרים פשטו לפנות בוקר (שבת) על משרדי קיימברידג' אנליטיקה ברובע ווסט אנד בלונדון וביצעו חיפוש במשך שבע שעות. זאת לאחר שהתקבל צו חיפוש שיפוטי, לבקשת משרד המידע. בעקבות האישור שניתן, חיפשו החוקרים את הרשומות בכל שרתי החברה, לא לפני שהתקיים דיון בבקשה במשך 5 שעות בפני שופט.

18 חוקרים הגיעו למשרדי החברה בשעה 03:00 לפנות בוקר. כאשר עם סיום הבדיקה וניתוח הממצאים יוחלט על המשך החקירה. החקירה מתמקדת בשימוש שנעשה בחברה במידעשהתקבל משרתי פייסבוקומד"ר אלכסנר קוגן, שפיתח את האפליקציה המנתחת את המידע על המשתמשים של פייסבוק. כמו כן, ייבדק אם השימוש שנעשה מידע היה בו כדי להשפיע על תוצאות הבחירות לנשיאות ארה"ב.

החברה שבה נעשה החיפוש, קיימברידג' אנליטיקה, העוסקת בייעוץ פוליטי, קיבלה נתונים של 50 מיליון משתמשים אמריקניים החל משנת 2014. מדובר בחברה אנליטית שעבדה עם מנהלי הקמפיין לנשיאות של דונלד טראמפ.

משרדי החברה בזמן הפשיטה, הלילה // צילום: אי.אפ.פי

אמנם על פי ההסכם, החברה היתה אמורה למחוק את המידע, אולם מסתבר כי נתונים אלו לא נמחקו והיו ברשות החברה זמן רב יותר ממה שהוסכם עליו עם פייסבוק.

מארק צוקרברג, מייסדומנכ"ל פייסבוק, התייחס לראשונהבאופן פומבי לפרשה, בפוסט שפרסם השבוע. בפוסט, מודה צוקרברג שנעשו טעויות ביחס לחברת קיימברידג' אנליטיקה וביחס לאלכסנדר קוגן, החוקר שעל בסיס האפליקציה שפיתח בשעתו נשאב המידע האישי.

מודה שנעשו טעויות. צוקרברג // צילום: AP

צוקרברג ציין בפרסום כי מאז 2014, החברה מגבילה את היכולת של מפתחי אפליקציות לשאוב מידע אישי של משתמשי השירות. ברם, האפליקציה של קוגן פעלה טרם ההסכם הזה והוא חלק את המידע עם חברת המחקר המפוקפקת, בניגוד להסכם השימוש שלו. ב-2015, התגלה כי החברה מחזיקה עדיין במידע ופייסבוק דרשה ממנה למחוק אותו, ולכאורה, קיימברידג' אנליטיקה נענתה לבקשה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר