"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עבירה על חוק המפלגות: ראש מטה הבחירות של הרצוג הורשע

ביהמ"ש השלום בתל אביב הרשיע את שמעון בטאט בתשלום עבור קמפיין שלילי נגד שלי יחימוביץ', בבחירות הפנימיות ב-2013 • בכתב האישום, שנחתם במסגרת הסדר טיעון, נכתב כי בטאט סיכם עם האדם שהיה אחראי על הקמפיין, כי הוא יקבל כסף - תמורת "ייעוץ משפטי"

,עודכן
עמדת המדינה: הרשעה, מאסר על תנאי, קנס ועבודות שירות. בטאט // צילום: יוסי זליגר

ראשמטה הבחירות של יצחק (בוז'י) הרצוג ב-2013, שמעון בטאט, הורשע היום (ראשון) בבית משפט השלום בתל-אביב באי מסירת הודעה - עבירה לפי חוק המפלגות.

לפני חודש דווח בישראל היוםכי בטאט יודה במסגרת הסדר טיעון כי פעל נגד חוק המפלגות ושילם עבור קמפיין שלילי נגד יחימוביץ'. היום הודה בטאט הודה שנפגש עם פעיל המפלגה דניאל כהן, שתמך בניצחונו של הרצוג בבחירות המקדימות, ושם סוכם כי כהן יפעל נגד יחימוביץ' תמורת 40,000 שקלים.

הפעילות נגד יחימוביץ', שהתמודדה גם היא לראשות המפלגה, כללה שליחת הודעות טקסט בתפוצה רחבה לחברי המפלגה, אשר יכילו קישורים לכתבות שבהן תכנים פוגעניים לכאורה בקשר ליריבה. בנוסף,בין בטאט לכהןסוכם כי הכסף תמורת הקמפיין השלילי ישולם לו על ידי שליח מטעם מטה הבחירות, שיגיע אליו בהמשך.

בהתאם לסיכום, בספטמבר 2013, נפגש כהן עם איש העסקים גלעד רמות. האחרון הודיע לכהן כי הוא מגיע אליו בהמשך למפגש האמור של כהן עם בטאט, וכי הוא יסדיר את התשלום עבור הקמפיין השלילי. כעבור מספר ימים שלח רמות לכהן, באמצעות שליח, צ'קים של חברה המצויה בבעלותו, בתמורה לעריכת הקמפיין השלילי, על אף שמתן תרומה באמצעות תאגיד הינה אסורה.

כנגד התשלום מסר כהן לרמות חשבוניות שעליהן נכתב כי הכספים שולמו בעד "ייעוץ משפטי", על אף שכהן לא נתן ייעוץ משפטי לחברה – זאת על מנת להסתיר את מטרת התשלום. בתמורה לתשלום, ביצע כהן את הקמפיין השלילי במהלך אוקטובר 2013.

רמות נאשם בכתב אישום נפרד, והתיק נגדו מתנהל.

על פי הסדר הטיעון, בטאט הופנה בהסכמה לשירות המבחן. ההגנה מבקשת כי שירות המבחן יבחן את שאלת אי ההרשעה. עמדת המדינה הינה להרשעה, מאסר על תנאי, קנס וביצוע עבודות לתועלת הציבור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר