"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הורשע נהג האוטובוס שגרם למותם של שישה

ארבע שנים ייגזרו על חיים ביטון, נהג אגד, בגין גרימת התאונה הקטלנית בכביש 1 • גובה הפיצויים למשפחות ההרוגים ייקבע בשלב מאוחר יותר

,עודכן
נהג האוטובוס חיים ביטון // צילום: נעם ריבקין פנטון // נהג האוטובוס חיים ביטון // צילום: נעם ריבקין פנטון

חיים ביטון, נהג אגד שגרם למותם של שישה בני אדם בתאונת דרכים בכביש 1 עקב התנגשות במשאית, הורשע היום בשש עבירות של גרימת מוות ברשלנות, נהיגה ברשלנות, נהיגה במהירות בלתי סבירה, אי האטה או עצירה, נהיגה שלא בכביש מעשי פזיזות ורשלנות.

בני פלבן

הרשעתו של ביטון התקבלה במסגרת הסדר טיעון בין הצדדים, לפיו ייגזרו עליו 4 שנות מאסר. גזר הדין עצמו נדחה למועד מאוחר יותר לצורך הכנת תסקיר שירות מבחן שימליץ על גובה הפיצויים למשפחות ההרוגים בתאונה ועל משך המאסר על תנאי.

עוד באתר:נשות הכותל: "מבצעים בנו חיפוש גופני לא חוקי"החוזה של "מהפכה במטבח" נחשף"בגלל משרד הבריאות - אנשים נדבקים ב־HIV"

התאונה אירעה בחודש פברואר השנה, כאשר ביטון הוביל עשרות נוסעים בקו האוטובוס 402. במהלך הנסיעה הבחין במשאית אך ורק במרחק של 30 מטרים מהפגיעה בה. הוא הסיט את האוטובוס לשוליים ופגע עם החלק הימני קדמי של האוטובוס בחלקה האחורי שמאלי של המשאית. עוד נטען כי ביטון לא התאים את נסיעתו לקצב הנסיעה של כלי הרכב שלפניו ולא שמר מרחק מתאים מכלי הרכב שלפניו.

6 הרוגים בתאונה הקטלנית בכביש 1 // צילום: יוסי זליגר
6 הרוגים בתאונה הקטלנית בכביש 1 // צילום: יוסי זליגר

6 הרוגים בתאונה הקטלנית בכביש 1 // צילום: יוסי זליגר

"הנאשם לא בלם את האוטובוס ברגע שהבחין כי הוא קרוב לכלי הרכב שנסעו לפניו, וסטה לשוליים שלא לצורך",נכתב בכתב האישום. עוד נכתב, "בהיותו נהג רכב ציבורי, הפר הנאשם את חובת הזהירות המוגברת כלפי הנוסעים באוטובוס, לאחר שנטל על עצמו להסיע את אותם הנוסעים בשלום למחוז חפצם, אך לא נקט בכל אמצעי הזהירות על-מנת להבטיח את שלומם ובטיחותם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר