"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

העליון הכריע: קטין שמואשם ברצח שוחרר למעצר בית

החלטה דרמטית של העליון הביאה לשחרורו של קטין בן 17, שהואשם ברצח אביתר קייטץ ז"ל בעפולה בינואר • העליון קבע כי הודאה של הנער נלקחה באיומים וכי התיק אינו חף מקושי ראייתי

,עודכן
בן ה-17 המואשם ברצח, עם חוקרי המשטרה // צילום (ארכיון): גיל אליהו - ג'יני // בן ה-17 המואשם ברצח, עם חוקרי המשטרה // צילום (ארכיון): גיל אליהו - ג'יני

תפנית דרמטית במשפטו של הקטין מעפולה המואשם ברצח אביתר קייטץ (54) ז"ל, לפני חצי שנה בעפולה. בית המשפט המחוזי בנצרת החליט היום לשחרר את החשוד למעצר בית לאחר שהקטין ערער לבית המשפט העליון על החלטה קודמת של המחוזי, לעצור את הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו. על פי קביעת בית המשפט העליון, עדותו של הקטין נעשתה תוך איומים.

חקירת הפרשה העלתה כי הרצח בוצע בטעות וכי כוונת הרוצח הייתה לפגוע באדם אחר. הרצח אירע ב-20 בינואר בשעות הערב ברחוב קירשטיין בעפולה, כאשר קייטץ, גרוש ללא ילדים, נסע ברחוב הלוך וחזור באופניים חשמליים, ככל הנראה כדי לבלוש אחר מעשיה של אישה עימה היה לו קשר חברי ומתגוררת באותו רחוב.

עו"ד זוהר ארבל // צילום: יח"צ

הליכי המעצר בתיק החלו בבית המשפט המחוזי בנצרת. לאחר טיעוני הצדדים החליט בית המשפט המחוזי כי הוא דוחה את טענות ההגנה ומורה על מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים. על החלטה זו הוגש ערר לבית המשפט העליון, שקיבל את טענות ההגנה וקבע כי מדובר בטענות משפטיות כבדות משקל וכי אין להתעלם מהעובדה שההודאה חולצה מהנער על ידי המדובבים תוך יצירת אוירה קשה בתא המעצר ותוך השמעת איומים כלפיו.

על רקע זה קבע בית המשפט העליון כי התיק אינו חף מקשיים ראייתית ובשילוב העובדה שהנאשם היה קטין בשעת ביצוע המעשה לכאורה, הוא מורה על החזרת התיק לבית המשפט המחוזי על מנת לבחון אפשרות שחרורו לחלופת מעצר, וזאת אף על פי שמדובר בתיק רצח.

היום, לאחר שבית המשפט המחוזי בנצרת, שמע את פרטי חלופת המעצר שהוצעו על ידי הסנגור, הוא הורה על שחרורו של הנער.

עו"ד זוהר ארבל, המייצג את הנאשם ברצח מסר בתגובה: "אנו מברכים על החלטות בית המשפט העליון ובית המשפט המחוזי בנצרת מהיום. למן הרגע הראשון טענו שמדובר בנער חף מפשע שנפל קרבן לתרגיל חקירה פסול, שאסור שיבוצע במדינת ישראל. ליבי ליבי עם בני משפחתו של אביתר ז"ל, הן על אובדנם העצום והן משום שמשטרת ישראל שכנעה אותם שנער חף מפשע הוא הרוצח, בו בזמן שהרוצח האמיתי עדיין חופשי. אנו משוכנעים שתיק זה יקרוס בבית המשפט והציבור כולו יבין עד כמה חמורה הייתה התנהלות המשטרה".

מפרקליטות מחוז הצפון נמסר בתגובה:"ביהמ"ש המחוזי בנצרת קבע שיש ראיות לכאורה נגד הקטין והורה על מעצרו עד לתום ההליכים המשפטיים. על החלטה זו הגיש הסניגור ערר לביהמ"ש העליון. השופט דנציגר, שדן בערר, קבע כי טענות העורר אינן מקעקעות את התשתית הראייתית הלכאורית שנאספה לחובתו. ואולם לאור גילו של הנאשם ובשל היעדר מקום במעונות הנעולים, יש לבחון את שחרורו לחלופת מעצר. התיק הוחזר לביהמ"ש המחוזי, שפעל לפי הנחיית ביהמ"ש העליון ושחרר את הנאשם לחלופת מעצר. בשלב זה, אנו לומדים את ההחלטה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר