עתירה נגד שחרור העבריין ארמונד מיארה

מיארה, ראש ארגון פשע מאשדוד, מרצה את מאסרו ה-16 והורשע בעבר בהריגה • הפרקליטות מערערת על קיצור עונשו בשליש • "שחרורו יהווה סכנה ממשית לשלום הציבור"

מיארה בבית המשפט, בשנת 2012 // צילום: מאיר לוי // מיארה בבית המשפט, בשנת 2012

פרקליטות מחוז דרום (פלילי), בשם היועמ"ש, הגישה לבית משפט המחוזי בבאר שבע עתירה נגד החלטת ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר לשחרר ממאסר, שנתיים לפני תום ריצוי העונש, את ארמונד מיארה שעמד בראש ארגון הפשיעה שפעל באשדוד. מיארה מרצה את מאסרו ה-16, בגין ביצוע עבירות במסגרת ארגון הפשיעה. בהמשך לבקשת הפרקליטות, עיכב בית המשפט את ביצוע ההחלטה לשחרור מוקדם עד הדיון בעתירה, שיתקיים ב-20 ביוני.

ארמונד מיארה עמד בראש ארגון פשיעה, ויחד עם 5 חברי ארגוני פשיעה נוספים, בינהם בנו, הודה והורשע בעבירות רבות של ניהול ומימון פעילות של ארגון פשיעה, ארגון הגרלות והימורים במסגרת ארגון פשיעה, הלבנת הון, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, קשירת קשר לביצוע פשע ועוד. 

על פי כתב האישום שהוגש נגדו, ניהל מיארה את הארגון, הנחה את הנאשמים האחרים ופיקח עליהם. במסגרת ארגון הפשיעה הוביל מיארה השתלטות עבריינית על עסקי מתן השירותים בחופי הרחצה באשדוד, תוך ניצול קשריו הפסולים עם עובדי העירייה, הפעיל לחצים לכך שעסקי מתן השירות למתרחצים בחופי העיר אשדוד יוותרו בשליטת ארגון הפשיעה, ושפעילות ארגון הפשיעה בתחום זה לא תופרע על ידי גורמי הפיקוח העירוניים הנוגעים לדבר. במסגרת הארגון, החזיקו מיארה ואנשיו מקומות למשחקים אסורים באשדוד ובבית שמש, ארגנו הימורים וסחטו בכוח ובאיומים מהמרים ובעלי עסקים באשדוד על מנת להניעם לשלם לארגון סכומי כסף.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק  

ב-25 במאי החליטה ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר לקבל את עתירתו של מיארה, ולשחררו ממאסר בתום ריצוי שני שלישים מהעונש. במסגרת העתירה, מבקשת הפרקליטות מבית המשפט לקבוע כי ההחלטה שגויה ובלתי סבירה - ודינה להתבטל. 

העתירה הוגשה נוכח סוג וחומרת העבירות שבהן הורשע מיארה, מעמדו כראש ארגון פשיעה, עברו הפלילי וכן התעלמות מוחלטת מהמידע המודיעיני אודותיו ומעורבותו בפלילים, אף במהלך שהותו בכלא. עוד נטען בעתירה, כי מיארה ריצה בעבר מספר מאסרים בגין ביצוע עבירות חמורות. את מאסרו האחרון ריצה בגין עבירת הריגה, ומאסרו הנוכחי הוטל עליו, כאמור, בגין ניהול ארגון פשע וביצוע עבירות פליליות רבות במסגרת אותו ארגון. מיארה מרצה כאמור את מאסרו ה-16, ובעבר שוחרר ארבע פעמים שחרור מוקדם על ידי הוועדה.

"שילוב מכלול הנתונים מוביל למסקנה שהמשיב לא ראוי לשחרור מוקדם וכי שחרור המוקדם יהווה סכנה ממשית לשלום הציבור", כתבה עו"ד הילה רווח בעתירה, "לאור סוג העבירות בביצוען הורשע המשיב כראש ארגון פשע- מהותן, חומרתן, תקופת המאסר שנגזרה עליו, עברו הפלילי והתעצמות פעילותו הפלילית לאורך השנים, ריצוי מאסרים קודמים, החזרה לפשע חרף ההזדמנויות שקיבל בעבר לשיקומו האישי, ההתמכרות להימורים, ניהול אורח חיים עברייני והתנהלות כלכלית בלתי חוקית מאז ומעולם, היעדר הליך טיפולי משמעותי בכלא, וכמובן – המידע המודיעיני הרב והמהימן המצביע על התנהגותו הפלילית והשלילית של המשיב לאורך מאסרו, הן בבית הסוהר והן מחוצה לו". 

לדברי עורכת הדין רווח, "הוועדה שגתה כאשר לא הביאה בחשבון את הנתונים האלו, אשר מצביעים, יחד ולחוד, על מסוכנותו הגבוהה של המשיב, אשר לא פחתה, ולו במעט, במהלך מאסרו הנוכחי".

כאמור, מיארה הורשע ונדון במסגרת הסדר הטיעון לעונש של 6 שנות מאסר, מאסר על תנאי וחילוט רכוש בסך של כחצי מיליון שקלים. מועד שחרורו מהכלא ללא קיצור העונש הוא במארס 2018.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר