"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"אזרחים השתלטו שלא כחוק על חוף הים"

מבקר המדינה חושף כי עיריית בת ים אפשרה לגורמים פרטיים להשתלט על נכסים בשטחים ציבוריים • העירייה: "הדבר קרה על רקע מציאות כלכלית קשה"

,עודכן
חוף בבת ים. השתלטות על מבנים ציבוריים בחסות העירייה // צילום: יהושע יוסף (ארכיון) // חוף בבת ים. השתלטות על מבנים ציבוריים בחסות העירייה

ליקויים חמורים בהתנהלות עיריית בת ים והוועדה המקומית בנוגע לשימוש בנכסים בחוף הים.מבקר המדינהמדגיש באופן בולט את אוזלת היד המתמשכת של העירייה במילוי תפקידה בשמירה על חופי הים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

דו"ח הביקורת המיוחד בדק את סוגיית המבנים בחופי העיר ואת ההיתרים שניתנו לבנות בקרקע ציבורית. מבקר המדינה מציין כי הוא "רואה בחומרה יתרה את התנהלות עיריית בת ים ללא סמכות ושלא כדין בהתקשרותה בחוזים, המעניקים זכויות על מקרקעין המהווים מקרקעי ציבור, בעוד לה עצמה לא היו כל זכויות עליהם."

על פי מבקר המדינה, "לא זו בלבד שהעירייה אפשרה לגורמים פרטיים להשתמש בנכסים שלא היו שלה, ואף גבתה מהם דמי שכירות שלא הגיעו לה, אלא שכאשר הפרו השוכרים את תנאי השכירות על פי החוזים שחתמה עמם, ובנו מבנים בלתי חוקיים בנכסים, היא לא עשתה דבר להפסקת הפעולות הבלתי חוקיות. בהתנהלותה זו אפשרה העירייה השתלטות בלתי חוקית על חוף הים ועשיית עושר שלא כדין", נכתב בדו"ח המבקר. כיום על פי המבקר נותרו כעשרה עסקים הפועלים בתחומי החוף ללא היתר כדין.

"לא קיימו צווי בית משפט"

"משרד מבקר המדינה רואה בחומרה יתרה", נכתב בדו"ח, "את העובדה שהעירייה לא פעלה לקיום צווי בית המשפט שציוו על הפסקת העיסוק בשלוש מהמסעדות בחוף הים, על ידי כניסה לשטחיהן ונקיטת אמצעים סבירים להבטחת הציות לצווים."

לסיכום מורה המבקר כי "בשל התנהלות העירייה שפגעה בשלטון החוק, על רשויות המדינה – רשות מקרקעי ישראל, היחידה הארצית לפיקוח על הבנייה, המחלקה לאכיפת דיני מקרקעין והיחידה לאכיפה אזרחית - לפעול בכל הכלים העומדים לרשותן ובשיתוף פעולה כנגד ההשתלטות שלא כדין על חופי הים".

מעיריית בת ים נמסר בתגובה כי "כל הליקויים המוצגים הינם מלפני 30 שנה, והם תוצר של דרך ההתנהלות שהייתה נהוגה אז בין הרשות למדינה. כפי שנמסר למבקר המדינה וידוע לו, עיריית בת ים מתפקדת מזה עשרות שנים בחוסר תקציבי כרוני והמדינה מסרבת לפתור זאת. על רקע מציאות כלכלית קשה זאת אנו עושים כל שביכולתנו על מנת לפתור את הליקויים."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר