"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פורסמו שמות הנרצחים בפיגוע; בת ערובה שניצלה: "אינני גיבורה"

פיליפ ברהם, יואב חטב, יוהן כהן ופרנסואה מישל סעדה נרצחו אתמול בפריז • חייאת בומדיאן, צעירה בת 26, שותפתו של המחבל שחוסל אתמול במרכול הכשר, מבוקשת על ידי המשטרה • ראש ממשלת צרפת: "מדובר בכישלון מודיעיני" • נתניהו ישתתף בעצרת בפריז

,עודכן
מימין: פרנסואה מישל סעדה, יואב חטב, יוהן כהן

הנרצחים בפיגוע בפריז אתמול הם פיליפ ברהם, יואב חטב (21), יוהן כהן (22) ופרנסואה מישל סעדה.

רויטרס

בצרפתמתכננים עצרת המונית מחר בשעות הערב סמוך למרכול הכשר שבו הם נרצחו אתמול. "אל תתנו לטרוריסטים לתקוף את החופש שלנו", כתבו המארגנים בהזמנה שפורסמה לציבור, "כולנו שארלי, כולנו יהודים, כולנו שוטרים, כולנו צרפתים. אנחנו כאן". במקביל מתארגנת עצרת המונית נוספת שאליה יגיעו מחר מנהיגים מרחבי העולם.

רה"מ בנימין נתניהו יטוס מחר לפריס, שם ישתתף בעצרת נגד הטרור בהשתתפות מנהיגים. נתניהו לא היה אמור לנסוע, בשל סיבות אבטחה. אלא שבמוצאי שבת הודיעו יריביו הפוליטיים, השרים אביגדור ליברמן ונפתלי בנט כי יצאו לפריס ולשכת רה"מ הודיעה כי נתניהו יצא לפריס.

גורמים במשרד רה"מ אמרו בתחילה: "האפשרות להשתתף בעצרת נבחנה, אך בשל הקושי באבטחת ראש ממשלת ישראל באירוע שכולל צעדה ברחוב, נראה שהדבר לא יתאפשר. במקביל, נבחנת אפשרות להגיע לאירוע שמארגנת הקהילה היהודית במקום השבוע". אלא שאז הופיעו ידיעות בתקשורת על כך שמנהיגי אירופה ישתתפו בעצרת, אך נתניהו לא יגיע. זמן קצר לאחר מכן לשכת ראש הממשלה פרסמה הודעה הנאמר כי "בהמשך להודעה הקודמת, במשרד רה"מ מבהירים כי האפשרות לנסיעה עדיין נבחנת".

הכתבה הכי נקראת היום באתר - גברים, אל תלמדו מהאיש הזה

בתוך כך, המשטרה בצרפת ממשיכה בחיפושים הנרחבים אחר שותפים נוספים למתקפת הטרור שהכתה את האומה, במהלך הימים האחרונים והובילה למותם של 17 בני אדם.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

דמות מפתח בחיפושים היא חייאת בומדיאן בת ה-26, שותפתו של אמדי קוליבאלי, שנהרג אתמול עם כניסת כוחות הביטחון הצרפתים אל המרכול הכשר בפאריס, שם אחז קוליבאלי בבני ערובה. בומדיאן, הנחשבת בעיני המשטרה לחמושה ומסוכנת, הייתה לצד קוליבאלי ביום חמישי כשהרג את השטורת בעיר.

קוליבאלי ובומדיאן /// צילום: רויטרס

הנשיא הצרפתי פרנסואה הולנד שיבח את התנהלות כוחות הביטחון הצרפתים, בעת נאומו הטלוויזיוני אתמול. עם זאת, הבהיר הנשיא הצרפתי כי האירוע לא הסתיים וכי קיימים איומים נוספים באופק."אנחנו צריכים להיות ערניים. אני מבקש מכם להיות מאוחדים -. זה הנשק הטוב ביותר שלנו", אמר הנשיא.

גם ראש ממשלת צרפת מנואל ואלס, התייחס לאירועים והודה אתמול בכישלון המודיעיני. בראיון טלוויזיוני, אמר אתמול וואלס כי "כש-17 בני אדם מתים, זה מעיד על סדקים בביטחון המדינה".

עיתון לה מונד הצרפתי פרסם סדרת צילומים של קוליבאלי ובומדיאן משנת 2010, בו נראית בת ה-26 אוחזת במתקן יריית חצים מאולתר, אל עבר המצלמה. עד כה נעצרו 16 אנשים לחקירה, מרביתם בני משפחה וחברים של השניים ושל שני המחבלים הנוספים, האחים קואשי שביצעו את הטבח המזעזע במערכת העיתון וחוסלו אתמול בבית דפוס מחוץ לפאריס.

בת ערובה שניצלה: "איני גיבורה, הלוואי שלא הייתי שם"

אחת מבני הערובה במרכול היא זרי סיבוני, בת דודתו של ח"כ יוני שטבון, קופאית במקום. עם צאת השבת נודע לו שיצאה ללא פגע ושוחח עמה. בקול חנוק אמרה זרי כי "איני גיבורה, הלוואי שלא הייתי שם. הייתי צריכה עכשיו להיות בישראל. עשיתי מה שיכולתי כדי לסייע לפצועים". זרי, בשנות ה-20 לחייה, חיה ולמדה בישראל 3 שנים. באחרונה שבה לצרפת, כדי לחסוך כסף.

אמה של זרי, סוזן, אמרה כי "זה יום ההולדת של זרי. בשבילי היא נולדה מחדש". לדברי שטבון, "במציאות הביטחונית הבלתי אפשרית, יש לישראל אחריות להקצות את מלוא המשאבים לטובת העלאת וקליטת יהודים מצרפת". שטבון קרא לרה"מ: "הכרז על צרפת כיעד חירום לעלייה".

"על אירופה לעמוד לצד ישראל"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר