"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

60,000 פליטים ברחו מסוריה לטורקיה

עשרות אלפי כורדים מתארים סצינות אימה: "הם רצחו הרבה אנשים, שיספו גרונות"

,עודכן
צילום: אי.אף.פי // חוצים את הגבול

כ-60 אלף כורדים סורים חצו את הגבול לטורקיה ביממה האחרונה, כך אמר סגן ראש הממשלה. הם נמלטים מלוחמידאעששכבשו עשרות כפרים סמוכים לגבול. טורקיה פתחה חלק מהגבול אתמול, בגלל מנוסת הכורדים, החוששים מהתקפה קרובה של עיירת הגבול עין אל ערבי, הידועה בשם קובאני. דאעש נמצא כעת 15 קילומטר מהעיר, אמר מפקד כורדי הנמצא בשטח לרויטרס.

ההתקדמות של דאעש הביאה לכך שכורדים באזור נזקקים לעזרה, מחשש לטבח בקובאני, עיר הנמצאת במיקום אסטרטגי על הגבול. לוקמן עיסא, חקלאי בן 34, אמר כי הוא נמלט עם משפחתו וכ-30 משפחות אחרות, לאחר שחמושי דאעש נכנסו לכפר שלו סלבי. הוא אמר כי הכוחות הכורדיים נאבקים איתם, אבל יש להם נשק קל בלבד.

"ברחנו מרוב פחד"

"הם (דאעש) הרסו כמעט כל מקום שהם הגיעו אליו. ראינו מה הם עשו בעיראק וברחנו מרוב פחד", הוא אמר לרויטרס מהעיר הטורקית סורוק, בה הוקם מחנה פליטים. כשהוא יושב בשדה לאחר שחצה את הגבול, עבדאללה שירן, מהנדס בן 24, סיפר על סצנות אימה בכפר שירן.

"דאעש הגיעו ותקפו, כשאנחנו עזבנו עם הנשים. את שאר הגברים השארנו מאחור... הם רצחו הרבה אנשים, שיספו את גרונותיהם. אנחנו היינו מבועתים שהם יחתכו את הגרונות שלנו גם", הוא אמר. חיילים תורכים פיקחו בזמן שהפליטים, רבים מהם נשים, חצו את הגבול. מאות אנשים הצטופפו בשדות המאובקים כשהם נושאים חלק מהרכוש שלהם איתם.

סגן ראש הממשלה הטורקית נומן קורטולמוס אמר כי מספר הכורדים שחצו את הגבול שהיה פתוח מאתמול, עומד על 60,000. בכירים אומרים שאלפים נוספים עדיין ממתינים כדי לעבור.

"אין להם קשר לאסלאם"

"ארה"ב, טורקיה, רוסיה, מדינות ידידותיות – חייבות לעזור לנו. הם חייבים להפציץ את דאעש. כל מה שהם יכולים לעשות זה לערוף ראשים, אין להם קשר לאסלאם", אמר מוסטפא סאלח, בן 30. "אני הייתי נלחם עד טיפת הדם האחרונה שלי נגד דאעש, אבל הייתי חייב להביא את הנשים והילדים".

"דאעש רואה בקובאני גידול בגוף", אמר רמי עבדולרחמן, שמנהל את המשקיפה הסורי לזכויות אדם. דאעש הוציאו להורג לפחות 11 אזרחים כורדים, כולל נערים, בכפרים שהם כבשו ליד קובאני, נמסר מהארגון. יותר מ-300 לוחמים כורדים חצו את הגבול לתוך סוריה אתמול, בניסיון לעזור להילחם בדאעש, אמר עבדולרחמן.

"דאעש רוצחים כל אזרח שהם מוצאים בכפרים", אמר מוסטפא עבדי, מנהל תחנת רדיו הנקראת "ארטה FM", לסוכנות הידיעות רויטרס בשיחת טלפון ממבואותיה הצפוניים של קובאני. הוא אמר שהוא יכול לראות אלפי אנשים מחכים לעבור את הגבול לטורקיה. "אנשים מעדיפים לברוח מאשר להישאר ולמות", הוא אמר. "דאעש רוצה לחסל כל דבר כורדי. הם יוצרים מדינת טרור".

תושבי 200 כפרים נאלצו להימלט

בדף הפייסבוק, עבדי דיווח על רצח של 34 אזרחים – נשים, זקנים, ילדים ונכים. הוא אמר כי תושבי 200 כפרים נאלצו להימלט. כשהם נאבקים כדי לתאם סיוע, ראש עיריית סורוק, אורחן סנסל, תיאר את הסיטואציה כ"כאוטית. העזרה מגיעה, אבל יש בעיות עם לינה. אנשים שנשארים עם קרובי משפחה, חלקם באולמות חתונה, חלקם במסגדים ובמבנים עירוניים", הוא אמר.

עסמת א-שייח, ראש הכוחות הכורדיים הנלחמים בקובאני, אמר כי התקריות התרחשו כל היום. דאעש משתמשים בטילים, ארטילריה, טנקים וכלי רכב משוריינים כשהם מתקדמים לקראת קובאני, וכעת הם רחוקים ממנה 15 קילומטרים, הוא אמר לרויטרס בשיחת טלפון. לפחות 18 אנשי דאעש נהרגו בקרבות.

המנהיג הכורדי העיראקי, מסעוד ברזני, קראו להתערבות בינלאומית להגנה על קובאני, כשהוא אומר שאנשי דאעש חייבים "להכות ולהרוס כל מקום בו הם נמצאים". ארצות הברית מתווה תכניות להתערבות צבאית בסוריה נגד דאעש, שכבשו שטחים נרחבים בסוריה ובעיראק.

מדינות המערב הגבירו את הקשר עם המפלגה הכורדית הסורית המרכזית, שהזרוע הצבאית שלה היא ה-YPG. הזרוע הצבאית הכורדית דיווחה על 50,000 לוחמים, ואמרה כי היא צריכה להיות שותף טבעי לקואליציה שארצות הברית מנסה לבנות נגד דאעש.

שיתוף פעולה כזה יכול להיתקל בקשיים, מכיוון שהכורדים הסוריים קשורים למפלגת ה-PKK, המוכרזת כארגון טרור אצל מדינות מערביות רבות, בגלל הפעילות שלה למען זכויות הכורדים בטורקיה. ה-PKK קראו שלשום לנוער הטורקי, בעיקר הכורדי, להצטרף למלחמה בדאעש.

המלווה הסורי של סטיבן סוטלוף משחזר: "כך נחטפנו"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר