כך תוכלו להוסיף לפחות 30% נוספים למטבח שלכם

לא להאמין שרעות קליין הצליחה להכפיל את שטח המטבח של לקוחותיה. תחביב הבישול של בני הזוג גרם להם לרצות מטבח רחב יותר ואילוצי המקום לא אפשרו זאת. קליין הציעה להם פתרון שהם לא דימיינו שקיים

צילום: Click here to subscribe // Click here to subscribe

בשיתוף ברק רום

קליין לקחה שטח נתון שאי אפשר היה להגדילו בשל אילוצים קונסטרוקטיביים, והכפילה את שטחו בדרך שהפתיעה גם אותי.

אז איך עושים את זה?

“זה דורש שני דברים: אחד – לחשוב מחוץ לקופסה ושתיים - להכיר את הפתרונות שקיימים. אנחנו חיים בעולם שאין דבר כזה שאין דבר כזה, פשוט צריך לדעת מה קיים ואיך זה יכול לעזור”.

ובפועל מה עשית? תגלי כמה סודות מקצועיים

“מה שהנחה אותי זה יצירת פתרונות אחסון. הבנתי שאם אתכנן נכון את פתרונות האחסון, אשאיר יותר מקום למשטחי העבודה ואאפשר גישה נוחה לכל מה שמאוחסן”.

אבל כמה פתרונות האחסון חוסכים?

“כדאי לך לשבת, אם זה מה שאת שואלת. אני הכפלתי את שטח המטבח באופן הזה. עכשיו בטח תשאלי אותי איך,  אז הנה הדברים העיקריים שעשיתי -

שימוש במגירות רחבות במקום צרות

אני עוברת באופן קבוע את ההדרכות בחברת בלורן. יש להם הדרכות לקהל מקצועי וגם לקהל פרטי בנושא תכנון המטבח ולא תאמיני כמה דברים אני לומדת שם. בשבילי זה הפך להיות חלק מהשגרה.

בבלורן הכרתי את האפשרות לתכנן מגירות רחבות. מגירות רחבות, שמתוכננות לשאת משקלים כבדים, היא מגירה שמאוד קל לאחסן בה דברים, והשליפה המלאה שלהן, מאפשרת גישה מלאה לכל התכולה באופן שלא גורם לכל מיני מוצרים להישכח מאחור.

אז קודם כל שיניתי את כל המגירות הצרות למגירות רחבות. המגירות הרחבות חוסכות במחיצות פנים שלוקחות שטח חשוב מהגוף הפנימי של הארון וכאשר מדובר במטבח שלם, זה חסכון של לא מעט מקום שהרווחתי.

אני משתמשת במגירות לגראבוקס של חברת blum. המגירות האלו מגיעות עם דופן דקה במיוחד שמותקנת צמוד לדופן הארון בטכנולוגיה שנקראית מובנטו. העובי המינימלי הזה של הדופן בצירוף להתקנה הצמודה לדופן הארון ללא רווחים מיותרים, יוצר עוד מקום.

הטריק של המגירות מתחת לאי

העומק הסטנדרטי של המגירות הוא 55 ס”מ. ניצול עומק המגירות שמתחת לאי על ידי שימוש במגירות בעומק 65 ס”מ, נתן לי עוד המון מקום. את הטריק הזה כל אחד יכול לעשות.

אני למדתי את זה בהדרכה של בלורן ומאז אני מיישמת את זה בכל פעם שאני צריכה עוד מקום במטבח.

הוספת מגירות פנימיות לניצול גובה הארון

הטריק של המגירות הפנימיות הוא אחד הטובים מבחינתי לתוספת מקום. מדובר במגירות פנימיות שעוזרות לי לנצל כל סנטימטר בגובה הארון.

חוץ מזה שהן יוצרות שטח אחסון נוסף, המגירות נפתחות בקלות, רחבות ועוזרות לשמור על הסדר. מתה עליהן ולא מוותרת עליהן בשום מטבח.

דופן הגבהה

חייבים לזכור לבקש את הדבר הזה. דופן הגבהה היא דופן מיוחדת שמשולבת במגירות המטבח והיא מאפשרת אחסון מוצרים גבוהים שניתן לערום אותם מבלי שייפלו.

הסוד של מגירת הכיור

השטח שמתחת לכיור אבוד אצל 90% מהמטבחים שתבקרי בהם. גם את הטיפ הזה למדתי בבלורן- מגירת כיור שמנצלת את השטח המבוזבז מעל פח האשפה. מגירת הזהב אני קוראת לה. אני מתכננת אותה כדי לאחסן בה סקוצ’ים, גלילי שקיות ניילון, קופסאות גפרורים וכל מיני כאלו.

 

טוב זה הכי לגזור ולשמור, כל הטיפים שנתת פה. יש לך עוד?

ברור. אבל אני שומרת חלק כסודות מקצועיים

אני ממליצה בחום רב ללכת לשמוע סדנה לתכנון מפרט המטבח של חברת בלורן. הסדנאות האלו בחינם, לא מוכרים לך שם שום דבר ואת פשוט יוצאת עם ידע נטו, שעומד לרשותך. זה אולי הטיפ הכי חשוב שאני יכולה לתת למי שעומד לתכנן מטבח.

תודה לך רעות, על הטיפים החשובים

בשיתוף ברק רום

כדאי להכיר