בשיתוף השף הלבן
דגים חריפים: השידוך המושלם בין ים לצפון אפריקה
במקום טונה מקופסה, אפשר לבחור בדגים שדורשים קצת יותר אהבה, אבל מחזירים הרבה יותר טעם. סרדינים בגריל עם שום, מקרל ברוטב אדום, סלמון מעושן עם רוטב לימוני או אפילו דג מרוקאי מפורק עם פפריקה, כמון ולימון כבוש. כל אחד מהם יכול להפוך את הפריקסה לחוויה עזה ובלתי נשכחת. הרוטב שבו הדגים בושלו הופך לרוטב של כל הסנדוויץ’, וכל ביס מתפוצץ מטעמים של ים, שמש וחריפות טובה. אפשר לשלב גם קוביות של פלפל קלוי, רסק עגבניות מתקתק או אפילו שברי בוטנים מעל.
ירקות קלויים: צבע, מרקם והפתעה בכל שכבה
מי שחושב שבלי חלבון מן החי זה פחות מעניין, יופתע לגלות שפריקסה עם ירקות קלויים זה אחד הדברים הכי מספקים שיש. קוביות של חצילים, קישואים ופלפלים קלויים, בצל סגול מקורמל ועגבניות קונפי, כולם נכנסים לתוך לחמניית פריקסה אחת ויוצרים ריבוי מרקמים וטעמים. אם רוצים להוסיף גבינת פטה או בולגרית הן יתרמו מליחות טובה, ואם נשארים טבעוניים אז ממרח טחינה, סחוג ירוק או אפילו רוטב אגוזים יכולים לעטוף את הכול ולחבר את המילוי. זו גרסה שמתאימה גם לארוחת צוהריים קלילה וגם להגשה לאורחים.
גבינות נמסות: הקרמיות שפוגשת את הקראנץ'
פריקסה לא חייב להיות קר אם מכניסים פנימה גבינות נמסות ומחממים קלות בתנור. בתום האפייה תתקבל לחמנייה עם גבינות מבעבעות מהגריל. גבינות כמו מוצרלה, קשקבל, עיזים או ברי, שכל אחת מהן משתלבת בצורה אחרת עם הטיגון הפריך של הלחמנייה. אפשר להוסיף פלפלים חריפים כבושים, רוטב עגבניות חריף, עשבי תיבול קצוצים ועלי רוקט טריים, שירעננו את השומניות ויעניקו רעננות. התוצאה מזכירה קצת טוסט משודרג אבל עם ביס הרבה יותר עמוק, שלא דורש שום תוספת לצידו.
ביצים עלומות: הרוטב הצהוב שעוטף את המילוי
הגרסה הזו מתאימה למי שלא מפחד לאכול פריקסה עם סכין ומזלג. ביצה עלומה שמונחת בזהירות בלב הלחמנייה עם חלמון נוזלי שמתפזר ומרטיב את כל המילוי, הופכת את הפריקסה ממאכל רחוב פשוט למנה עילית של ממש. לצידה אפשר לשים אבוקדו פרוס, טחינה מדוללת, מעט סומק, בצל מוחמץ או אפילו סלסת עגבניות חריפה. זו מנה שמתאימה במיוחד לבראנץ’ או לאירוח, ומוכיחה שפריקסה לא חייב להיות רק מה שאוכלים ביד בדרך לאוטובוס.
שילובים נוספים ששווה לנסות
עולם המילויים לא נגמר כאן. אפשר למלא פריקסה בעדשים מבושלות עם עשבי תיבול, קוביות בטטה צלויות, חזה עוף ברוטב ברביקיו, נקניקיות מרגז עם טחינה ועמבה, או אפילו פטריות מוקפצות עם בצל ושום. ולמי שאוהב לחצות גבולות ולהתנסות יכול לשלב טעמים מתוקים כמו גבינת שמנת, דבש ופלפלים קלויים, או קרם גבינה עם טפנד זיתים שחורים. כל רעיון שמתאים ללחמנייה פריכה ומתובלת, כל מילוי, כל טוויסט, כל יצירתיות מתקבלים בו בברכה, ויכולים להפוך לפריקסה לא שגרתי.
בשיתוף השף הלבן

