בינה מלאכותית. צילום: gettyimages

מפרקים את המודל הישן: האם משרד פרסום בלי עובדים הוא העתיד של תעשיית המדיה בעולם הבינה המלאכותית איך יראה המשרד של העתיד?

מה זה אנשים סנטטים? ואיך משתמשים בהם בפרסום? בעולם שבו תקציבי פרסום הפכו לעניין של דיוק וגמישות, יריב נתי הקים מודל ייחודי לקניית מדיה וניהול קמפיינים: ללא צוות קבוע וללא ריטיינר חודשי. פחות בירוקרטיה, יותר גמישות. האם זה הפתרון לעולם פרסום שרודף תוצאות ומדידות חכמות ויצירתיות עם מוצרים בלעדיים?

[object Object]

בשיתוף יריב נתי מדיה

בעשור האחרון, ענף הפרסום עובר טלטלה. המעבר מהעולם האנלוגי לדיגיטלי, הפיצול בפלטפורמות המדיה, השיח סביב תוכן שיווקי ודרישת הלקוחות לראות תוצאות מדידות – כל אלו הופכים את עבודת משרד הפרסום לאתגר שדורש יותר מחשיבה קריאייטיבית. הוא דורש גם חישוב קר כלכלי.

בדיוק על הפער הזה יושב יריב נתי, פרסומאי, יזם ומומחה מדיה, שהחליט לוותר על מה שכולם עדיין נאחזים בו – מבנה משרד הפרסום הקלאסי – ולהקים מודל חדש, Lean & Smart, שמבוסס על עבודה באאוטסורסינג, ללא צוות קבוע, ללא עלויות תפעול מיותרות, וללא חוזים ארוכי טווח במקום עובדים בינוניים ספקים מומחים פרילאנסים אנשי קריאייטיב הפקה ומומחי סושיאל ובינה מלאכותית עצמאיים שעובדים כמקשה אחת .

ביקשנו להבין ממנו איך המודל הזה עובד, מה היתרונות שבו מה חדש בתחום, ואילו אתגרים הוא מזמן בדרך.

אתה טוען שאפשר לנהל משרד פרסום בלי עובדים. איך זה בכלל עובד בפועל?

יריב: ״זה פשוט, אבל מצריך שליטה גבוהה מאוד בניהול תהליכים. בכל פרויקט אני בונה צוות מיוחד: קריאייטיב, הפקה, מדיה – הכל מותאם לפי הצרכים של הקמפיין. אין עובדים קבועים, יש שיתופי פעולה עם המומחה הספציפי בתחום. זה מה שמאפשר לי להפעיל רק את האנשים הכי מתאימים לכל משימה, בלי להחזיק משכורות כשאין צורך, ובלי לבזבז ללקוח כסף מיותר”.

אז מה זה אנשים סנטטים?

את זה אני אפרט בהמשך אבל נראה לי שעדיף שנסביר את המודל החדש קודם.

למה ויתרת על ריטיינר? לא עדיף יציבות כלשהי מול לקוחות?

“לתפיסתי, ריטיינר שייך לעולם הישן שחושב שזה מייצר תחושת נוחות – אבל בפועל מייצר לחץ מיותר. לקוחות לא רוצים לשלם ‘על עצם הקיום’. הם רוצים לראות מה הם מקבלים בכל שלב. ובצדק. לכן כל שירות אצלי הוא פר עסקה – זה מנקה את השולחן מיחסים מיותרים, וממקד את כולם במה שחשוב: מקסימום תוצאה וניצול מדוייק של התקציב”.

את המודל הרזה אני מבינה, אבל איך אתה מצליח להשיג מחירים אטרקטיביים בקניית המדיה בשם עשרות לקוחות שלך?

“נגעת בדיוק בנקודה. מבנה רזה מאפשר לי לרכוש מדיה בצורה מרוכזת, ולקנות נפחי מדיה גדולים מראש, מה שמאפשר לי להציע מחירים תחרותיים מאוד. בנוסף, אני לא מתפזר על אלפי פורמטים – אלא יודע איפה הכסף באמת עובד: טלוויזיה, דיגיטל איכותי, שילובי תוכן בסרטים עטורי כוכבים בינלאומיים כמו רוברט דה נירו וקייט בלאנשט שממש עכשיו אני עושה שיתוף פעולה עם החברה שמפיקה סרט חדש בכיכובם שמתחיל להצטלם במאי הקרוב באיטליה ומספר את סיפורו של ג׳ון גוטי.”

ומה עם איכות העבודה? איך מבטיחים עקביות כשכל פעם יש צוות אחר?

“כאן נכנסת המקצוענות. אני לא מוותר על איכות – להפך. כל אחד בצוות נבחר לפי ניסיון, תחום התמחות והתאמה לקמפיין הספציפי מדובר בספקים שאני עובד איתם שנים מכיר לעומק את היכולות והמערכת שלהם איכות השירות הגבוהה פה אין פשרות . אני מעורב אישית בכל שלב, וזה היתרון. אין ‘העברתי למחלקת קריאייטיב’ או ‘דבר עם המדיה פלנר’. הכול מתבצע תחת פיקוח הדוק, ותמיד מתוך מטרה ברורה: שהלקוח יצליח. כשלקוח שלי מצליח, אני גם שמח בשבילו וגם יודע שהצלחתו תביא המשך שיתוף פעולה בינינו. זה win win”.

אתה משלב את הלקוחות שלך בתוך תוכן – פינות, פודקאסטים, חסויות. איפה עובר הגבול בין פרסום לתוכן?

“זו שאלה מצוינת. הגבול עובר במקום שבו התוכן מאבד את האותנטיות שלו. אני לא מאמין ב’החלקה’ של פרסומות לתוך תכנים, אלא בשיתוף פעולה שקוף בין המדיה לבין המותג. כשהדברים נעשים נכון – הקהל לא רק מקבל את המסר, אלא גם מעריך אותו. זה בידול עצום מול רעש הפרסומות במקבץ הרגיל ואם כבר פרסומת אז נלך על איכות במיקום פרימיום כמו פרסומת זהב שלא נמצאת במקבץ וממקדת קשב”.

אז מה צופן לנו העתיד מה חדש? ומה זה אנשים סנטטים? ואיך זה משתלב עם פרסום?

אני חייב להודות שאני כפייתי בכל מה שקשור לחדשנות לשמחתי זה תחום שמעניין אותי מאוד בינה מלאכותית זה ממש לא כל הצ׳אטים למיניהם שמנסחים פוסט או סטורי .

בינה מלאכותית היא חסרת גבולות ואם כבר שאלת אז המוצר שאני לדעתי בלעדי בו כרגע בארץ ואולי גם בעולם הוא אנשים סנטטים  מדובר בעצם בדמות שמנהלת חיים מלאים שלמים שותה קפה בבוקר , ובנוסף מנהלת עמוד אינסטגרם,פייסבוק וטיקטוק. ומשתפת על זוגיות ,נותנת עצות ובעצם חיה ממש רק לא באמת האמת היא שהיא לא קיימת אני והצוות שאיתו אני עובד בונים אותה במיוחד עבור הלקוח עבור הצרכים שלו היא נוצרה עבורו וחיה עבורו הוא כל היעוד והקיום שלה.

היא יפה חכמה רהוטה והיא הפרזנטורית שלו והיא תעשה כל מה שניתן בכדי לקדם את המותג בסושיאל ואפילו בקמפיין טלויזיה ובהמשך יהיה ניתן ממש לראיין אותה גם בשידור חי .

אני ממש מתלהב מהפוטנציאל הזה זו הקדמה יש עוד כמובן אבל נשמור להמשך המודל הזה פעיל וזמין עכשיו ללקוחות שלי .

המודל של יריב נתי מספק חלופה מעשית לעסקים שמאסו בחוזים נוקשים, שיטות פרסום ישנות ועלויות תפעול מנופחות. הוא מציע גישה שמבוססת על יעילות, דיוק, ושליטה מלאה בתקציב.

בעולם שבו מותגים מחפשים גמישות, שקיפות ותוצאה מדידה – אולי הגיע הזמן לשאול לא רק מה לפרסם – אלא איך בכלל לפרסם. ואם לשפוט לפי המגמה בשטח, יריב נתי כבר עשה את הצעד הבא ומקרב את העתיד .

לפרטים נוספים לחצו כאן >>

בשיתוף יריב נתי מדיה