מהפכת העסקים הזעירים – מערכת דינרוז מבטיחה פתרון פשוט יעיל וחסכוני

אם תמיד רציתם לפתוח עסק משלכם אבל מסיבות שונות לא עשיתם את הצעד, או אם חשבתם לייצר הכנסה מהצד, במקביל למשכורת הקבועה, אבל חששתם מכל מה שכרוך בכך - הכתבה הזו בדיוק בשבילכם

שחר שאבי, מייסד מערכת דינרוז . צילום: שחר שאבי | י.גינדי ושות

בשיתוף דינרוז

בעבר, הביורוקרטיה הסבוכה שהייתה חלק בלתי נפרד מפתיחה וניהול של עסק קטן מול הרשויות (מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ), התשלומים השונים ליועצי מס או רואי חשבון, והאחריות על ניהול עסק, הרתיעה רבים.  תוסיפו לזה את העובדה שהמדינה לא נוטה להקל על המגזר העסקי, וכביכול קיבלתם מספיק סיבות לא לקדם את עצמכם מבחינה כלכלית או מבחינת עיסוק, אבל לא עוד.  

החל מינואר 2024, יצאה לדרך הרפורמה החדשה של משרד האוצר ורשות המיסים, שמטרתה לעודד את הצמיחה במשק ולהילחם בהעלמות מס, איך? על ידי החלטה על הקלות משמעותיות לפתיחה וניהול עסקים זעירים. מה זה אומר בפועל?, המשמעות היא שכביכול, קל ופשוט יותר לפתוח ולנהל עסק זעיר מעכשיו, עוסקים זעירים או עוסקים פטורים זעירים זכאים להקלות ולהטבות משמעותיות שחוסכות הרבה מאוד כסף וכאבי ראש. ככה שאתם יכולים לפתוח עסק בכיף.

הבעיה היחידה היא שבפועל, זה לא עד כדי כך פשוט. נתחיל מזה שלא כל אחד זכאי להירשם כעסק זעיר ולקבל את ההטבות השונות, יש כל מיני סייגים שמחייבים התייחסות מקצועית, צריך לדעת כיצד להתנהל כנישום מול הרשויות, להכין דוחות, ולהגיש דיווחים תקופתיים. אלו דברים שמרביתנו נתקשה מאוד לעשות, ואם להיות כנים, אחרי שבדקנו לעומק והבנו במה מדובר, אם אין לכם הבנה וניסיון בייעוץ מס, זה לא באמת אפשרי, לא לאורך זמן לפחות. האם מדובר בחלום ושברו? דווקא לא הפעם. בדקנו ומצאנו שיש מערכת חדשה שפותחה במיוחד כדי לספק שירות, ולתת מענה מקיף ומקצועי לכל מי שרוצה להנות מההטבות המשמעותיות שמציעה הרפורמה, ולהבטיח את טובת ציבור העצמאיים באופן מקסימאלי.

לפתרון הזה קוראים דינרוז, ומדובר במערכת אפליקטיבית לפתיחה וניהול של עסק זעיר ועוסק פטור זעיר שעושה לכם חיים קלים באמת וחוסכת לכם הרבה הוצאות.

למרות שדינרוז היא פלטפורמה חדשה יחסית, השמועה רצה מהר, וכבר הספיקו להירשם אליה עשרות אלפי אנשים. למעשה, דינרוז היא מחלקה בפירמת ייעוץ מס גדולה ומובילה שלמעשה מנגישה את כל השירותים שתצטרכו כעסק זעיר/פטור זעיר במקום אחד ונותנת מענה דיגיטלי ואנושי – גם  שירות מקצועי ואישי של ייעוץ מס וראיית חשבון ככל הנדרש, לרבות טיפול בפתיחה וניהול התיק מול הרשויות, הגשת דיווחים וכיו"ב, וגם אפליקציה נוחה להנהלת חשבונות, הפקת קבלות וסליקת אשראי – כל זה בעלות חודשית נגישה ונוחה לכל כיס.

פנינו לשחר שאבי, עו"ד, יועץ מס, שותף מנהל בפירמת ייעוץ המס הגדולה בארץ – י.גינדי ושות', וסגן נשיא לשכת יועצי המס בישראל, מי שהגה והקים את דינרוז, על מנת להבין יותר מה עומד מאחורי הרפורמה הזו, מה זו מערכת דינרוז ולמה מדובר במהפכה של ממש לטובת כל בעלי העסקים הקטנים.

מה הוביל לרפורמה החדשה שפועלת לטובתנו?

"מתקופת מגפת הקורונה, ולאור שינויים גדולים שהתרחשו בשנים האחרונות במשק ובשוק העבודה הגלובלי, התכנסה ועדה בינלאומית לבחון את המצב, ואחת מהמסקנות הייתה שבמדינות מפותחות, שעשיית עסקים חייבת להיות פשוטה ונגישה יותר",  מסביר שחר. "הוועדה הגיעה למסקנה הזו בעקבות ההבנה שהכלכלה מאופיינת כיום כ'גיג אקונומי' – במילים פשוטות 'כלכלת החלטורות'. הרבה פחות אנשים בוחרים להשקיע שנים באקדמיה והמשיך לעבודה משרדית יציבה למשך 40 שנה, המציאות הכלכלית כבר לא מאפשרת להסתפק בזה. אנשים מחפשים הזדמנויות לעשות כסף, לעבוד מהבית, לשלב הכנסות ולייצר תזרים מכל הבא ליד. יותר ויותר אנשים בכל הגילאים פונים להרוויח מטכנולוגיה, מפלטפורמות דיגיטליות, מהרשתות החברתיות, ומבינה מלאכותית, זה העולם שלנו."

אז איפה מדינת ישראל בכל הסיפור? ובכן, מתברר שהמדינה שלנו קיבלה ציון די נמוך במדד עשיית העסקים. "במשרד האוצר וברשות המיסים הבינו שבשל עודף הביורוקרטיה על עסקים קטנים, אנשים פשוט ויתרו מראש ולא פתחו עסק, או גרוע מכך, ניהלו את העסק בלי לדווח עליו.

עם דינרוז תתחילו בקטן ותרוויחו בגדול צילום: depositphotos, צילום: אילוסטרציה

בעקבות זאת, ישבו בצמרת וחשבו כיצד ניתן לייעל ולפשט תהליכי עבודה על מנת לעודד אנשים לעסוק כעצמאים באפיקים כאלו, וכמובן, איך לוודא שבזירה הרחבה הזו, אנשים מרוויחים כסף ומנהלים עשייה עסקית באופן חוקי. כך הוחלט על קונספט חדש שנקרא עסק זעיר."

אז מה זה אומר עסק זעיר?

"עסק זעיר זו הגדרה במס הכנסה עבור עסק קטן. לעסק זעיר יש מטרה מאוד פשוטה, לעשות את הדברים פשוטים וקלים כדי שאנשים לא יפחדו להקים ולנהל עסק קטן. התנאי להיות עסק זעיר הוא שההכנסה מהעסק תהיה עד 120 אלף בשנה ללא קשר לתלוש משכורת, משמע, אדם יכול להיות גם שכיר ולהרוויח 20 אלף ברוטו בחודש ועדיין לנהל עסק זעיר שמכניס עד 120 אלף נוספים בשנת מס. בעצם, מי שעונה על הקריטריונים לעסק זעיר מקבל מתנה משתלמת – הוא לא צריך להתעסק בהרבה ביורוקרטיה, לא צריך להגיש דוח שנתי וגם לא הצהרת הון, שהם למעשה שני המרכיבים הכי יקרים ומורכבים במסגרת ניהול העסק, אלא מסתכלים עליו כעסק קטן שלא נדרש למורכבויות הללו, או כמו שכיר שעובד בשני מקומות עבודה ובעצם צריך לעשות רק תיאום מס פעם בשנה. 

הטבה נוספת שנתנו היא שלא צריך יותר להתעסק באיסוף של חשבוניות וקבלות, וזה דבר שאנשים רבים חוששים ממנו. איסוף קבלות וניהול הוצאות זה לא בשביל כל אחד, ויכול לעשות בלגן בראש. הרבה אנשים לא יודעים מה מוכר ומה לא מוכר במס, וזה עוד קושי שהיה קיים עד לאחרונה. עבור עסק זעיר, ההוצאה המוכרת היא באופן אוטומטי 30% מההכנסה, מה שבעצם יוצר מצב שהם משלמים לרשויות רק על 70% הכנסה במקום על 100%. אציין שבמידה וההוצאות צפויות להיות גבוהות יותר מ30% לא בטוח שישתלם להיות עסק זעיר ואז צריך לבחון אם שווה להיות עסק רגיל."

ומה ההבדל בין עוסק פטור לעסק זעיר?

"ההגדרה של עסק זעיר היא בכלל במס הכנסה לא במע"מ, ויש תנאים לזכאים. ומה שמבדל עוסק פטור הוא המע"מ ולא מס הכנסה. כיום, ברמת העוסק הפטור, יש שני סוגי עסקים – עוסק פטור רגיל ועוסק פטור זעיר. עוסק פטור רגיל הוא עסק לכל דבר ועניין שפטור ממע"מ אבל כן צריך להגיש דוח מס הכנסה הצהרת הון וחייב להגיש קבלות וחשבוניות. עסק פטור זעיר לעומת זאת, הוא גם פטור ממע"מ, אך לא חייב להגיש דוח שנתי הצהרת הון ולא צריך להתעסק עם קבלות הודות להכרה ב-30% מההוצאות באופן אוטומטי. עסק זעיר נכון לשלושה דברים עיקריים – דוח שנתי, הצהרת הון והוצאות מוכרות. גם לא צריך לשלם מקדמות מס הכנסה, אבל כמובן שבסוף השנה צריך לשלם מס באופן חד פעמי בהתאם להכנסות במהלך אותה השנה."

האם כל עוסק פטור יכול להירשם כעסק זעיר להנות ומההטבות?

" לא כל אחד זכאי להירשם כעסק פטור ולקבל את ההטבות המשמעותיות ברשות המיסים. ישנם כל יש כל מיני קריטריונים שחסומים בחוק ולא כל עסק זכאי להיחשב כעסק זעיר. למשל מי שלקרוב משפחה שלו מדרגה ראשונה יש חברה בע"מ, לא יכול להירשם כעסק זעיר, גם מי שיש לו הכנסות פאסיביות לא זכאי להיות עסק זעיר, וכמובן שמי שממילא חייב בדוח שנתי לא בטוח שיהיה זכאי. בנוסף, מי שיודע בוודאות שיהיו בעסק שלו מעל מ-30% הוצאות, צריך להבין שלא בטוח שכדאי לו להיות זעיר. אם צפויות יותר מ30% הוצאות, כדאי לבדוק באמצעות דינרוז מה יותר משתלם, אם כדאי לנסות לנצל את הטבת עסק זעיר, או שעדיף לנהל אותו כעוסק פטור רגיל."

כיצד מערכת דינרוז פועלת לטובתכם? כל הסיבות לכך שלא כדאי לכם לצאת לדרך לבד

נכון שהרפורמה מקלה שכל מיני פרמטרים, אבל בפועל, עדיין יש מורכבות רבה מדי סביב הדברים וקשה מאוד להתנהל נכון באופן עצמאי. שחר מסביר כי עיקר המורכבות נעוץ בכמה נקודות - בהבנה אם בכלל משתלם לנו לפתוח עסק, והאם העסק עתיד להיות עם הוצאות של מעל או פחות מ-30% מההכנסות, הנקודה השנייה היא הבדיקה האם בכלל ישנה זכאות להיות עסק זעיר, כיוון שיש הרבה סעיפים בחוק שפוסלים אנשים על מגוון סיבות,  והנקודה השלישית והחשובה ביותר, היא שאמנם הפחיתו את הביורוקרטיה לפתיחת עסק רגיל אבל עדיין נותרה התעסקות רבה. " גם לעסק זעיר ישנן שבע אינטראקציות מדי שנה מול שלוש רשויות אימתניות – ביטוח לאומי, מע"מ ומס הכנסה. וזה דרך אגב, ללא קשר לתהליך פתיחה או סגירה של תיק .

מבחינת מע"מ, יש להגיש פעם בשנה הצהרה שנקראת הצהרת עוסק פטור. בביטוח לאומי צריך להיות מוגדרים כמו שצריך, לעניין שעות העבודה וההכנסות ,ובכל רבעון חובה לבדוק שההכנסות של העסק תואמות לסטטוס המעודכן אצלם – מדובר בארבע בדיקות בשנה רק בביטוח לאומי. מבחינת מס הכנסה, יש לעשות תיאום מס לפחות פעם אחת בשנה, לפעמים גם יותר וזה אפילו אם יש לכם רק עסק זעיר. לצד זאת יש גם דיווח סופי שנתי – דוח מקוצר לעסק זעיר – וכל ההתעסקות הזו, אם נשמעת לכם כהרבה עבודה, היא טיפה בים לעומת ההתעסקות בעסק רגיל."

כאב ראש כבר אמרנו?,  בשל כך, מובן שעדיין תהיו חייבים גורם מקצועי את השפה של הרשויות, השפה שרובנו לא מבינים בה. נציין כי גם אין מן הנמנע שהיחס מצד הרשויות כלפיי גורם מקצועי שמבין בתחום, שונה מהיחס לנישום – בדיוק לשם כך הוקמה דינרוז.

דינרוז מנגישה מכלול שלם של שירותים לעסק זעיר ומתאימה לכל אחד ואחת

שחר שאבי רוצה לחולל שינוי אמיתי, בסוף הוא יזם צעיר עם חזון לטובת הציבור, הרעיון שלו הוא כזה שמשנה את פני הדברים ברמה מהפכנית. תזכרו שהעולם מתקדם וגם דינוזאורים כמו הרשויות בישראל וכל הענף הממסדי של ייעוץ מס וראיית חשבון, צריכים להדביק את הקצב. "דינרוז באמת מתאימה לכולם,  פיתחתי את המערכת כך שהיא באמת תהיה רלוונטית עבור כל אחד – גם אם אתם לא מתאימים על פניו להירשם כעסק זעיר. צריך להבין שיש פתרונות מקצועיים לכל דבר, ודינרוז מתאימה ביותר לניהול או פיתחה וניהול גם של עוסק פטור רגיל – הכל כדי שאנשים ירוויחו יותר כסף ויוכלו להתנהל ברמה העסקית ביתר קלות.

"על בסיס זה, יצרנו כמה מסלולים שיהיו רלוונטיים עבור הכלל. המסלול הפופולארי ביותר עם הכי הרבה ביקוש בשנה האחרונה הוא המסלול דינרוז לג'נדרי. במסלול זה, בעבור 99 ש"ח לחודש (בלי אותיות קטנות ובלי הפתעות) מציע את השימוש באפליקציה, צ'אט שאלות ותשובות מקצועי וניהול מקצועי של התיק על ידינו (דוחות בדיקות וכו'). המסלול כולל גם פתיחת תיק למי שאין לו עדיין עסקאות, וכן המרה מעוסק פטור לזעיר.

המסלול השני המבוקש, הוא מסלול לעוסקים פטורים רגילים שבעצם מקבלים את אותו הדבר כמו במסלול לג'נדרי רק שבסוף השנה מגישים עבורם דוח מס שנתי עם הוצאות  והתוספת תשלום היא עוד 39 ₪ לחודש.

יש גם את מסלול פמילי למקרים בהם למשל שני בני זוג מנהלים את העסק, ואז יש תוספת לבן/בת הזוג של 49 ש"ח לחודש.

ויש גם את מסלול קונקט ב- 79 ₪. מסלול זה נועד למי שעובד עם תוכנת קבלות חיצונית שיכולה להתממש לדינרוז כמו למשל חשבונית ירוקה של מורנינג,  GROW Icount וכדומה. המסלול הזה נוצר עבור מי שקשה להם עם שינויים וכבר רגילים לתוכנת קבלות או סליקה קיימת. במסלול קונקט הם עדיין מקבלים את כל השירותים, פשוט ישלמו את התוספת על התוכנה האחרת."

רוצים לקבל מידע נוסף בנושא פתיחת עסק זעיר/פטור זעיר? כנסו לאתר – www.dineroz.co.il

מוזמנים לפנות לבירורים, ולתיאום שיחה עם נציג הצוות המקצועי של דינרוז

 דינרוז בוואטסאפ | דינרוז בפייסבוק | דינרוז באינסטגרם

 

בשיתוף דינרוז

כדאי להכיר