אחרי החמסין: חוזרים להתקררות - ומה יהיה מזג האוויר בשבועות?

מזג האוויר ממשיך להתחלף וממיר את החום המעיק בירידה ניכרת בטמפרטורות • הקרירות תגיע לשיאה לקראת ערב החג, עם סיכוי לגשמים מקומיים באזור הצפון

מזג האוויר לשבועות. צילום: אורן בן חקון

אחרי החמסין של אתמול, היום (שני) תחל התקררות הדרגתית, כשבימים הבאים אף קיים סיכוי לטפטופים עד גשמים קלים במקומות שונים בארץ. מגמת ההתקררות תחל להתהפך ביום שישי, חג השבועות, אז יתחיל מזג האוויר להתחמם בהדרגה.

התחזית בהרחבה

היום (שני) יהיה מעונן חלקית בעננות גבוהה. הטמפרטורות ירדו ותורגש הקלה בעומסי החום, בעיקר במישור החוף ובשפלה, אך יוסיף להיות חם מהרגיל בעונה ברוב אזורי הארץ.

הים התיכון יהיה גלי עם גובה גלים מקסימלי ממוצע של 80 סנטימטרים, טמפרטורת המים 22 מעלות. אגם הכנרת יהיה נוח עד גלי עם גובה גלים מקסימלי ממוצע של 70 סנטימטרים. טמפרטורת המים 25 מעלות. ים סוף יהיה נוח עד גלי עם גובה גלים מקסימלי של 70 סנטימטרים טמפרטורת המים 23 מעלות.

חוף נווה ים, צילום: הרצי שפירא

מחר (שלישי) יהיה בהיר עד מעונן חלקית. תחול ירידה קלה נוספת בטמפרטורות. הטמפרטורות יהיו רגילות לעונה.

ביום רביעי יהיה מעונן חלקית. תחול ירידה נוספת בטמפרטורות והן תהיינה נמוכות מהרגיל לעונה. בצפון הארץ ייתכן טפטוף עד גשם מקומי קל.

ביום חמישי, ערב חג שבועות, יהיה מעונן חלקית עד בהיר עם ירידה נוספת של טמפרטורות עדיין בצפון הארץ ייתכן טפטוף עד גשם מקומי קל.

בהמשך השבוע, ביום שישי ויום השבת, תחל התחממות הדרגתית קלה, אך הטמפרטורות יישארו מתאימות לממוצע העונתי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר