חודש אדר כבר כאן - ולכבודו החורף חזר. מערכת חורפית נכנסת היום (שני) לצפון הארץ ומתחזקת בהדרגה. משעות הבוקר נכנסים ענני גשם משמעותיים לכל אזור הצפון, ובשעות הקרובות הם צפויים להתפשט גם לאזור המרכז. במקביל, בשעה האחרונה החל לרדת שלג במפלס התחתון של החרמון.
מדובר בפתיתי שלג משמעותיים, אם כי בשלב זה השלג טרם נתפס על הקרקע. מנגד, במפלס העליון השלג כבר נערם והאזור נצבע כולו בלבן. באתר החרמון עדכנו כי השלג יורד לסירוגין וצפוי להימשך עד מחר, וככל הנראה לשוב ביום חמישי - בעיקר במפלס העליון, ואולי גם במפלס התחתון. הטמפרטורה במפלס העליון עומדת על 2 מעלות.
אמנם מוקדם לדעת אם גם פורים יהיה גשום, אך נכון לעכשיו נראה כי עד יום ראשון הבא ירדו גשמים בעוצמות משתנות ברחבי הארץ. מזג האוויר יהיה קר מהרגיל לעונה, ובחרמון צפויים שלגים.
התחזית בהרחבה
היום, שני, יהיה מעונן חלקית עד מעונן עם ירידה בטמפרטורות. גשמים ירדו מדי פעם בעיקר בצפון הארץ ובמרכזה, וייתכנו סופות רעמים בודדות. בפסגת החרמון ירד שלג. קיים חשש לשיטפונות בנחלי המזרח, ואחר הצהריים צפוי גשם מקומי גם בצפון הנגב.
הערב והלילה צפוי גשם לפרקים מצפון הארץ ועד לצפון הנגב, מלווה בסופות רעמים בודדות. לפנות בוקר קיים חשש קל לשיטפונות במדבר יהודה ובים המלח. הרוח בים התיכון תהיה דרום-מערבית עד מערבית במהירות 20-35 קמ"ש, עם משבים עד 50 קמ"ש. מצב הים גלי עד גבה גלי, בגובה 100-200 ס"מ, והוא מסוכן לרחצה.
ביום שלישי יהיה מעונן חלקית עד מעונן. במהלך הבוקר ירד גשם מקומי מצפון הארץ ועד הנגב, וקיים חשש קל לשיטפונות במדבר יהודה ובים המלח. במהלך היום הגשם ייחלש ויתמעט בהדרגה. בפסגת החרמון יוסיף לרדת שלג. הים התיכון יוסיף להיות מסוכן לרחצה.
ביום רביעי יהיה מעונן חלקית עד מעונן, עם עלייה קלה בטמפרטורות. בעיקר בצפון הארץ צפוי גשם מקומי, ברובו קל. במהלך הלילה הגשם יתחזק ויתפשט גם למרכז הארץ.
ביום חמישי יהיה מעונן חלקית עד מעונן, וינשבו רוחות מערביות ערות. בצפון הארץ ובמרכזה צפוי גשם מקומי, וייתכן גשם מקומי גם בצפון הנגב. בחרמון ירד שלג, ככל הנראה גם במפלס התחתון, ותחול ירידה בטמפרטורות. גם ביום שישי צפויות הטמפרטורות להוסיף ולרדת ולהיות נמוכות יחסית לעונה.
מעבר ליום חמישי, שהוא קצה טווח התחזית בשלב זה, נראה כי עד יום ראשון ייתכנו ממטרים בעוצמות שונות ברחבי הארץ.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
