"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
מחקר חדש: גלי החום בישראל יהפכו לקטלניים
"טמפרטורה ממוצעת של 39 מעלות בישראל וגלי חום קיצוניים": המחקר המדאיג של הווארד
שריפה ביער בצרפת, 2022 (ארכיון)| צילום: אי.פי

מחקר חדש: גלי החום בישראל יהפכו לקטלניים

"טמפרטורה ממוצעת של 39 מעלות בישראל וגלי חום קיצוניים": המחקר המדאיג של הווארד

,עודכן
0השמעה

גלי החום הקיצוניים שפוקדים את ישראל לאחרונה, יהפכו לקשים יותר ואף קטלניים על פי מחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטאות הווארד וושינגטון.
המחקר מצא כי ללא עצירת התחממות כדור הארץ, גלי חום קיצוניים יהיו שכיחים מאד במדינות רבות ובהן חלקים מיבשת אוסטרליה וגם רובה של מדינת ישראל .

עצירת פליטת גזי החממה,צילום: יחצ

בישראל ילכו ויתגברו גלי החום הקטלניים במישור החוף וברוב חלקי המדינה במהלך השנים הקרובות, גם אם העולם יצליח לעמוד ב"אמנת פריז" המעגנת את התחממות העולם ב-2 מעלות מעל הטמפרטורה הממוצעת.

בגלי החום הקיצוניים הטמפרטורה הממוצעת תעמוד על כ-39 מעלות ועלולה לפגוע בבני אדם החיים באזורים המדוברים עקב הלחות המוגברת המונעת התקררות הגוף ע"י הזעה.
המסקנה המרכזית אליה הגיעו החוקרים היא כי יש לשים את המלחמה בגלי החום ופליטות גזי החממה במקום גבוה מאוד מבחינה עולמית ויש להגיע לאפס פליטות גזי חממה כמה שיותר מוקדם.

גל החום באירופה: כוחות כיבוי אש נאבקים בשריפה בצפון ספרד // צילום: רויטרס

אם זה לא יקרה, יגיעו מדינות עניות רבות במהלך המאה הזו לגלי חום קיצוניים ומסוכנים מאוד, ככלל התהליך לא יהיה מיידי והוא יילך ויגבר לאורך המאה שלנו עד שנת 2100.

המאמר פורסם במגזין האמריקאי "journal Communications Earth & Environment" .

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו