"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תפסיקו לשייף את הקו"ח – ותתרכזו בפרט הזה כדי למצוא עבודה

אתם יכולים לנסח אותם מחדש, לצייר אותם אותם כקומיקס צבעוני, להדפיס אותם על נייר כרומו או להפוך אותם למצגת אינטראקטיבית – אבל כל עוד לא תעשו את הצעד הזה, זה לא יעשה על מעסיקים פוטנציאליים שום רושם

,עודכן
0השמעה
המעסיקים מקבלים המוני קו"ח. זו לא הדרך לבלוט. צילום: iStock

18 חודשים בילתה מלכה יאסין בת ה-24, שהשלימה בשלהי 2023 תואר ראשון בניהול בנייה מאוניברסיטת נוטינגהם, בחיפוש עבודה. היא הגישה מועמדות ליותר מ-600 משרות, שייפה את קורות החיים שוב ושוב, ונאלצה לכתת רגליים (וגלגלים) לכל חלקי בריטניה רק כדי לקבל עוד ועוד "לא". בסוף היא עשתה צעד ששינה את חייה וככל הנראה הזניק את הקריירה שלה תוך זמן קצר.

"זה הפך למשימה כל כך מייגעת”, היאסיפרה לעיתון הבריטי “i”, מעין מיני-עיתון לנוסעי התחבורה הציבורית. "הגשתי חמש מועמדויות ביום. זה היה מתיש נפשית – זה פשוט שאב ממני את החיים".

שוק קשוח

הקשיים של יאסין לא נובעים מפגם כלשהו בה, אלא מתנאי השוק הקשים בבריטניה: על פי נתוני הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה של המדינה, סך המשרות הפנויות ירד ב-150,000 משרות, או כ-17%, בחודשים מרץ עד מאי 2025, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. במקביל, מספר המועמדויות לכל משרה עלה ב-65%, לפי נתוני חברת תוכנת הגיוס Tribepad. משרות לבוגרים, התלמדויות, התמחויות ותפקידים זוטרים ירדו ביותר מ-30% מאז השקת ChatGPT בסוף 2022.

הניסיון של מלכה משקף את המציאות הקשה הזאת. היא זוכרת איך נסעה ארבע שעות ללידס וחזרה עבור מבחן של 20 דקות, והשתתפה בהערכה לחברה שפרסמהה 12 משרות וקיבלה יותר מ-1,000 מועמדויות.

"אני חושבת שכולנו היינו כשירים לאותה עבודה, אבל היו באולם אנשים עם תארים בהנדסה כימית ותארי מאסטר", היא מסבירה. "כל מעסיק תמיד אמר שהייתי טובה, אבל שלאחרים היו תארים ‘חזקים’ יותר וציונים גבוהים יותר".

הטקטיקה שפרצה את המחסומים

השבוע התחילה יאסין עבודה בתחום שלמדה בחברת Graham Construction, ולדבריה מה שהכריע את הכף לטובתה לא היה אף אחד מהדברים שעשתה עד כה בתהליך החיפוש: זה לא היה שימוש בבינה מלאכותית, הגשת מועמדויות בכמויות גדולות, או שינוי פורמט קורות החיים. היא פשוט פנתה למישהו שכבר עבר בחברה וביקשה לקבל המלצה אישית.

"יש לי חבר מבית הספר שלמד אדריכלות באוניברסיטת שפילד, ואני מכרתי לו רכב, וסיפרתי לו כמה אני רוצה למצוא עבודה הקשורה לתואר שלי. הוא עבד בגראהם, והוא שלח לי פוסטר של המשרה. הוא היה מתכנן בנייה וקיבל קידום, אז היה צורך במישהו שיחליף אותו. הוא המליץ עליי – וכך קיבלתי את העבודה", היא מספרת.

מה עושים אם לא מכירים?

בקשת המלצות לא הייתה משהו שיאסין חשבה עליו במקור – אבל קיבלה השראה לעשות זאת לפני כמה חודשים, אחרי שעקבה אחר מספר משפיענים בתחום הקריירה בטיקטוק, שהמליצו על המלצות, אם תסלחו לנו על הניסוח הכפול.

היא פנתה לכ-25 אנשים דרך לינקדאין, לאחר שפתחה פרופיל ברשת החברתית ה"מקצועית" במיוחד לשם כך, כדי לבקש המלצות לתפקידים שהגישה אליהם מועמדות. היא הייתה חוקרת את החברה, ומוצאת מישהו בלינקדאין בתפקיד דומה לזה שהיא מבקשת. היו לה מספר תבניות הודעה שהשתמשה בהן, והתאימה לגיל ולניסיון של האדם, אבל תמיד עם אותה שאלה – האם יהיו מוכנים להמליץ עליה לעבודה.

"תמיד הייתי מודיעה להם אם יש איזה סוג של תועלת – לדוגמה, 500 ליש"ט אם אתה ממליץ על מישהו לעבודה והוא מקבל אותה. זה כמובן יתרון, אבל אתה גם צריך למכור להם את עצמך", היא מדגישה, ואומרת שהחרטה היחידה שלה במבט לאחור הוא שלא חשבה לבקש המלצות הרבה יותר מוקדם.

(הכתבה נכתבה בעזרת קלוד)

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר