"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הכתבה הזו תגרום לכם להתחרט שלא התקנתם פאנלים סולאריים
על כל יום חם כמו היום אתם משלמים עשרות שקלים לחברת החשמל – שמצטברים למאות שקלים בחודש ואלפים בשנה. אבל עם לוחות סולאריים, אתם יכולים להפעיל את המזגן כל היום בלי לשלם אגורה (כלומר, חוץ מההשקעה הראשונית המשמעותית)
אם רק הייתם חושבים על זה קודם... צילום: מירו מדיה

הכתבה הזו תגרום לכם להתחרט שלא התקנתם פאנלים סולאריים

על כל יום חם כמו היום אתם משלמים עשרות שקלים לחברת החשמל – שמצטברים למאות שקלים בחודש ואלפים בשנה. אבל עם לוחות סולאריים, אתם יכולים להפעיל את המזגן כל היום בלי לשלם אגורה (כלומר, חוץ מההשקעה הראשונית המשמעותית)

יאיר מורפידי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

טמפרטורות של 30 מעלות ושמש קופחת גורמים לנו להסתגר בבתים או במשרדים, להגביר את המזגן ולהתחיל לבדוק מה קורה עם תעריפי החשמל – כי ברור לנו שעוד נשלם ביוקר על כל טיפת זיעה שחסכנו בשרב הזה. פתאום צפה המחשבה: האם היינו יכולים לקרר את עצמנו חינם אם היינו דואגים מראש להתקין פאנלים סולאריים על הגג או המרפסת? ביקשנו מקלוד לחשב לנו בדיוק את התשובה לשאלה הזו.

כמה חשמל אנחנו צורכים?

בית ישראלי ממוצע בן 4 חדרים צורך בדרך כלל כ-25-35 קוט"ש ליום בחודשי החורף – אבל ביום קיץ לוהט כמו היום, המצב משתנה דרמטית. הסיבה העיקרית היא כמובן מזגנים שעובדים כמעט ללא הפסקה.

רשימת המכשירים המצויים בבית ישראלי ממוצע וצריכת החשמל שלהם ביום שרב:

  • מזגן (2-3 יחידות, או יחידה מרכזית אחת): 12-18 קוט"ש ליום – זה הגורם הדומיננטי;
  • מקרר+מקפיא: 3-4 קוט"ש ליום – עובדים קשה יותר בחום;
  • דוד חשמלי: 4-6 קוט"ש ליום – אם לא סולארי, ולצורך העניין נניח שבישראל אין בו צורך בקיץ;
  • מכונת כביסה: 1-2 קוט"ש – שימוש תכוף יותר בקיץ;
  • מדיח כלים: 1-1.5 קוט"ש ליום;
  • טלוויזיות ומחשבים: 3-5 קוט"ש ליום;
  • תאורה: 2-3 קוט"ש ליום – בקיץ מעט פחות, אבל רוב האנשים עדיין מדליקים את התאורה בבית רוב הזמן;
  • מכשירים קטנים: 2-4 קוט"ש ליום (מיקרוגל, קומקום, מטען טלפון וכו');

סך הכל: 28-45 קוט"ש ליום, עם ממוצע של כ-35 קוט"ש ביום קיץ חם.

נוסיף כי לפי תעריפי החשמל הנוכחיים – 64.02 אג’ לקוט"ש ללקוחות ביתיים – מדובר על 22.40 שקל ליום. אם תכפילו את זה בחודשי החופש הגדול (יולי-אוגוסט), שכל אחד מהם נמשך 31 ימים, תגיעו לכמעט 700 שקל לחודש ו-1,400 לכל חופשת הקיץ (אם אתם לא טסים לחו"ל לפרק זמן משמעותי בתקופה הזו).

פאנלים סולאריים – יעילות מול שטח

הפאנלים הסולאריים המתקדמים כיום (מונוקריסטליים) מגיעים ליעילות של 15-24% – כלומר, הם ממירים כ-20% מאנרגיית השמש לחשמל. פאנל בעל הספק של 400-450 ואט תופס שטח של כ-2.1-2.3 מ"ר.

בישראל, במהלך יום קיץ טיפוסי, יש קרוב ל-8 שעות של אור שמש מירבי שעשוי לאפשר לפאנל לעבוד במלוא היעילות. עם זאת, יש לקחת בחשבון שיעילות הפאנלים יורדת בחום קיצוני – בטמפרטורות מעל 35 מעלות, היעילות יכולה לרדת ב-10-15%.

אם פאנל של 400W עובד 8 שעות ביעילות של 85% (בגלל החום), הוא מייצר במהלך השעות הללו 2.38 קוט"ש. כדי לספק את מלוא התצרוכת היומית ליום השרב תצטרכו כ-15 פאנלים, שתופסים כ-33 מ"ר נטו. חשוב לזכור שצריך להוסיף מקום למעברים, לתחזוקה ולזווית התקנה אופטימלית. בפועל, נדרש שטח גג של 45-50 מ"ר להתקנה מקצועית של כמות לוחות כזו.

אתגרים נוספים

מעבר לאנרגיה סולארית בלבד דורש לא רק פאנלים, אלא גם פתרון לאגירת אנרגיה לשעות הערב והלילה. סוללות ליתיום יון בקיבולת של 20-30 קוט"ש עולות כיום עשרות אלפי שקלים נוספים.

עלויות והחזר על ההשקעה

עלות מערכת סולארית מלאה לבית ממוצע עומדת על 45,000-55,000 שקל. ההתקנה עשויה לעלות עוד 15,000 שקל, וייתכנו גם עלויות נוספות, כגון סוללות אגירה או ממירי מתח ומערכות בקרה, שמביאות את העלות הכוללת למעל 100,000 שקל.

בהנחה שחשבון החשמל השנתי שלכם מסתכם ב-8,000-12,000 שקל, תקופת החזר על ההשקעה בפאנלים סולאריים היא 12-15 שנה, וזה בהתבסס על הנחה אופטימית מאוד שגם בחורף תצליחו לייצר את רוב החשמל בעצמכם (אם כי בלי לקחת בחשבון אפשרות שבימים שבהם אתם לא מנצלים את כל החשמל תמכרו את העודפים לחברת החשמל). מכיוון שההנחה הזו לא ריאלית, סביר יותר להניח שלרוב האנשים עדיף להתקין מעט פחות פאנלים סולאריים, ולנצל אותם כדי להוזיל את חשבון החשמל, ולא לנסות לאפס אותו.

בכל אופן, התשובה לשאלה אם אפשר לקבל מספיק חשמל "חינם" לצרכי הבית ביום שרבי היא "כן" – בתנאי שאתם מוכנים להשקיע מראש עשרות אלפי שקלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...