אם יש לכם חתול, אתם מכירים את התחושה: אתם נותנים לו אוכל משובח, מלטפים אותו, ואפילו קונים לו צעצועים – אבל הוא עדיין נותן בכם את המבט הזה: עיניים צרות, זנב מתנופף, והבעה שאומרת: "אתה לא ראוי לשרת אותי". ובכל זאת, באמצע הלילה, הוא מתכרבל לידכם או קופץ על המיטה, ושורט אתכם אם אתם אפילו מנסים לזוז. האם החתול שלכם באמת שונא אתכם, או שזה סתם משחק? גרוק מפענחת עבורנו את התעלומה.
חתולים הם לא כלבים – זה הפרט הבסיסי שחשוב לזכור. כלבים התפתחו כדי לעבוד עם בני אדם ולהיות נאמנים להם, בעוד חתולים הם יצורים עצמאיים. הם רואים בנו לא יותר משותפים לדירה, ובהחלט לא "בעלים". לכן, כשחתול "מתעלם" מבני האדם הדרים איתו או מסתובב כשאהם מנסים ללטף אותו, זה לא סימן לחוסר חיבה. להפך -זה אומר שהוא מרגיש מספיק בטוח כדי להפנות לאדם המסוים הזה את הגב, ולא לסגת בהליכה אחורנית תוך עמידה על המשמר.
ומה עם הרגעים שבהם החתול הורס את הספה, משתין מחוץ לארגז, או זורק מבט מלא בוז כשפותחים לו קופסה של אוכל שהוא לא אוהב? לדברי מומחים, חתולים משתמשים בהתנהגויות האלו כדי לתקשר; למשל, הרס של רהיטים יכול להיות סימן לשעמום, ושתן מחוץ לארגז עשוי להצביע על מתח או בעיה רפואית.
אז איך משפרים את היחסים עם החתול? התשובה טמונה בשלושה מרכיבים: משחק, סביבה, ו"שוחד”. מחקר משנת 2024, שנערך באוניברסיטת קורנל, מצא ש-10 דקות של משחק יומי בעזרת חכה או כדור מגבירות את הקשר בין חתול לבעלים ב-30%. משחקי חכות מחקים ציד, וזה מה שחתולים הכי אוהבים. בנוסף, חשוב לספק סביבה מעשירה: רהיטים ייעודיים שנוח להתגרד בהם, מקומות מסתור, ואדני חלונות נוחים לישיבה וצפייה בעולם שבחוץ.
בכל הנוגע ל"שוחד", חטיפים עובדים, אבל אסור להגזים איתם. חתול שמנמן הוא חתול פחות שמח. במקום זאת, עדיף לתגמל את החתול בתשומת לב כשהוא דורש זאת, ולא רק כשהבעלים הוא היוזם.
אבל הסוד האמיתי הוא פשוט להבין את האישיות של החתול שלכם. כל חתול הוא יצור עצמאי עם אישיות משלו. יש חתולים שרוצים ליטופים כל היום, ואחרים שמסתכל על אנשים כאילו הם חרקים מעצבנים. מחקרים מראים שחתולים מפתחים קשרים עמוקים עם בעליהם, גם אם הם לא תמיד מראים את זה בדרך שלה אנחנו מצפים.
המסקנה: חתולים לא באמת שונאים את האנשים שאיתם הם חיים – הם פשוט חיים לפי חוקים שונים מכלבים. אם הם ממשיכים לגור איתכם – זה כנראה כי אתם שותפים סבירים (או לפחות כי אתם אלה שחוסכים להם להילחם בציפורניים עם הקופסאות של האוכל).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)