אל תזרקו את השאריות של הברוקולי. בשלו אותן. צילום: Getty Images

בלי לצאת מהבית: הדרך הקלה לחגוג את "יום כדור הארץ" (שרצוי לעשות כל יום)

לא צריכים להתנדב בניקוי חופים, לשמוע הרצאות של פעילי גרינפיס, לשתול עצים (בחייאת, הייתם צריכים לעשות את זה בט"ו בשבט!) או אפילו לכבות את האורות בבית לשעה. כל מה שצריך לעשות כדי להפוך כל יום ליום כדור הארץ הוא להפסיק לזרוק שאריות מזון אכילות ולהתחיל להכין מהן מתכונים "ממוחזרים"

[object Object]

יום כדור הארץ, שחל היום, הוא הזדמנות מצוינת להתחבר לסביבה ולחשוב כיצד אנו יכולים לתרום לשמירה עליה – ואין מקום יותר טוב להתחיל בו מאשר המטבח שלנו. בזבוז מזון הוא אחת הבעיות הסביבתיות הגדולות בעולם: כשליש מהמזון המיוצר מתבזבז, תורם לפליטת גזי חממה ולבזבוז משאבים כמו מים ואנרגיה. לכבוד המועד שמצוין בכל העולם, הנה שני מתכונים פשוטים שמנצלים שאריות מזון, יחד עם טיפים שיעזרו לכם להפחית בזבוז בבית.

מתכון 1: מרק ירקות משאריות

מרכיבים (ל-4 מנות):

  • שאריות ירקות (קליפות גזר, גבעולי ברוקולי, עלי סלרי, קצוות בצל וכו');
  • 1 תפוח אדמה (לא חובה, לתוספת סמיכות);
  • 2 שיני שום;
  • 1 ליטר מים או ציר ירקות;
  • מלח, פלפל, מעט שמן זית.

הוראות הכנה:

  • מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את השום עד להזהבה קלה;
  • מוסיפים את שאריות הירקות ומערבבים 2-3 דקות;
  • מוסיפים את המים או הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות;
  • טוחנים את המרק בבלנדר (או משאירים אותו עם חתיכות, לפי ההעדפה האישית);
  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומגישים חם.

מתכון 2: קציצות לחם ישן

מרכיבים (ל-10 קציצות):

  • 4 פרוסות לחם ישן (רצוי להשרות במים עד שהוא רך);
  • 1 ביצה;
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק;
  • 2 כפות פירורי לחם או קמח;
  • תבלינים: מלח, פלפל, כמון, פטרוזיליה קצוצה;
  • שמן לטיגון.

הוראות הכנה:

  • סוחטים את הלחם הישן ממים ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים את הבצל, הביצה, התבלינים ופירורי הלחם, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצרים קציצות קטנות ומטגנים בשמן חם כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.
  • מגישים לצד סלט או יוגורט – טעים וחסכוני!

טיפים נוספים להפחתת בזבוז מזון:

  • תכננו מראש: קנו רק מה שאתם באמת צריכים, והכינו רשימת קניות;
  • אחסנו נכון: שמרו ירקות כמו חסה וגזר בכלי עם מים במקרר, כדי שיישמרו טריים ליותר זמן;
  • קומפוסט: שאריות שלא ניתן לאכול (כמו קליפות תפוזים) יכולות להפוך לדשן טבעי בגינה.

יום כדור הארץ הוא תזכורת לכך שכל פעולה קטנה נחשבת. התחילו מהמטבח, ותראו איך שינוי קטן יכול לחולל הבדל גדול.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...