הם נמצאים במטבח שלנו באופן קבוע, ואנחנו משתמשים בהם לא מעט – אך סביר להניח שמעולם לא השתמשנו בהם בצורה המיטבית. מאכלים ומרכיבים יומיומיים שאנו לוקחים כמובנים מאליהם טומנים בחובם פוטנציאל קולינרי שרק שפים מקצועיים מנצלים באופן מלא. ביקשנו מקלוד לשתף אותנו בטיפים סודיים של שפים שישנו לחלוטין את חוויית האכילה שלנו.
קחו לדוגמה את הבצל. רוב הבשלנים הביתיים חותכים אותו וזורקים ישר למחבת. שפים, לעומת זאת, מטפלים בו אחרת לחלוטין: הם משרים בצל חתוך במי קרח לחמש עד עשר דקות לפני טיגון, מה ששוטף את המרירות שלו ומשאיר את הטעם המתוק יותר.
אפילו שטיפת אורז, פעולה שרבים מדלגים עליה, היא קריטית. שפים ממליצים לשטוף את האורז במסננת, עד שהמים שיוצאים ממנה צלולים לחלוטין. זה מסיר עמילן עודף ומבטיח שכל גרגר יהיה נפרד ואוורירי. רוב האנשים שוטפים לכל היותר באופן בסיסי בלבד, ומתפלאים למה האורז שלהם דביק.
אבוקדו, פרי אהוב במיוחד, מסתיר טריק שמעטים מכירים: במקום לחתוך אותו עם סכין, השתמשו בחוט דנטלי לא מצופה לחתוך פרוסות מושלמות (בדומה לטיפ לחיתוך עוגות ששיתפנו לאחרונה). החוט חותך דרך ה’בשר’ הרך ללא מעיכה, והתוצאה היא פרוסות מושלמות לכל שימוש.
גם כשמדובר במאכלים מוכרים כמו בננות, יש טכניקות מפתיעות: רוב האנשים פותחים בננה מהגבעול – אבל זה הרבה יותר קשה. קופים, שהם מומחי בננות, פותחים אותן מהקצה השני על ידי צביטה. נסו את זה בבית – זה הרבה יותר קל, ואפילו מסלק את ה'חוטים' המעצבנים.
לא פחות מפתיעה היא הדרך הנכונה לאכול תותים: אל תסירו את הגבעול לפני השטיפה. ברגע שמסירים את הגבעול, התות סופג מים כמו ספוג ומאבד טעם. שטפו עם הגבעול, ייבשו היטב, ורק אז הסירו אותה.
ואם חשבתם שאתם יודעים איך להכין תפוחי אדמה, חשבו שוב: הרתיחו אותם עם הקליפה וחתכו רק אחרי הבישול. הקליפה שומרת על העמילן בפנים ומונעת מתפוחי האדמה להפוך למימיים.
שינויים קטנים אלה בטיפול במרכיבים יומיומיים עשויים לשדרג משמעותית את הבישול הביתי שלכם – הוכחה שלפעמים ההבדל בין טעים למדהים נמצא לא במה שאתם מבשלים, אלא באיך שאתם משתמשים במרכיבים שיש לכם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו