"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מי צריך תרופות? טכניקות מנטליות להפחתת כאב
מחקר שנערך ב-2020 ופורסם אתמול חושף שיטות להקלה על כאבים כרוניים, כמו כאבי גב, ללא תרופות ואפילו בלי צורך לקבוע תורים לרופאים
אז מה עושים? . צילום: Anatoliy Cherkas, שאטרסטוק

מי צריך תרופות? טכניקות מנטליות להפחתת כאב

מחקר שנערך ב-2020 ופורסם אתמול חושף שיטות להקלה על כאבים כרוניים, כמו כאבי גב, ללא תרופות ואפילו בלי צורך לקבוע תורים לרופאים

פידי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

כאבי גב כרוניים מהווים בעיה משמעותית עבור מיליוני אנשים ברחבי העולם, ורבים מהם פונים לתרופות אופיואידיות להקלה. אולם, מחקר חדש מציע אלטרנטיבות בטוחות יותר שעשויות להיות יעילות באותה מידה. קלוד מבשרת לנו על הדרכים להפחית כאב בעזרת לא יותר מהמוח שכבר יש לנו.

מחקר קליני שפורסם ב-JAMA Network Openעקב אחר 770 מבוגרים הסובלים מכאבי גב תחתון כרוניים במשך שנה שלמה. המחקר השווה בין שתי גישות פסיכולוגיות כתחליף לטיפול באופיואידים. להפתעת החוקרים, שתי הגישות הובילו לשיפור דומה.

המשתתפים חולקו לשתי קבוצות טיפול:

  • טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) – מתמקד בשינוי דפוסי חשיבה והתנהגויות לא מועילות. המשתתפים לומדים לזהות מחשבות שליליות על כאב ולהחליפן במחשבות בונות יותר.
  • טיפול מבוסס מיינדפולנס (MBT) – מלמד מודעות וקבלה של חוויות ברגע הנוכחי. במקום לנסות לבטל את הכאב, המיינדפולנס עוזר לפתח יחס שונה אליו באמצעות טכניקות כמו מדיטציה ותרגילי מודעות גופנית.

שני הטיפולים כללו שמונה מפגשים שבועיים בני שעתיים בקבוצות בהנחיית מטפלים מנוסים, עם המלצה לתרגול יומי בבית. לאורך 12 חודשי המחקר, שתי הקבוצות הראו שיפורים משמעותיים במדדים מרכזיים: ירידה בעוצמת הכאב, שיפור בתפקוד הפיזי, עלייה באיכות החיים הקשורה לבריאות וירידה במינון האופיואידים שצרכו להקלת הכאבים.

בתחילת הניסוי, המשתתף הממוצע דיווח על כאב בינוני (6.1 מתוך 10), מגבלות תפקודיות משמעותיות, איכות חיים מופחתת ומינוני אופיואידים גבוהים.

השיפורים שנצפו בשתי הקבוצות מאתגרים את הדפוס הטיפוסי של כאב כרוני בעל השפעה גבוהה, אשר בדרך כלל מחמיר עם הזמן במקום להשתפר. העובדה שהמשתתפים שמרו על השיפורים לאורך 12 חודשי המעקב מצביעה על כך שגישות פסיכולוגיות אלו מציעות יתרונות ארוכי טווח.

הממצאים מיתרגמים לאפשרויות טיפול נוספות: מכיוון ששתי הגישות עבדו באופן שווה, אנשים יכולים לבחור בזו המתאימה יותר להעדפותיהם. התוצאות נשארו עקביות גם כאשר הקורונה אילצה מעבר ממפגשי פנים אל פנים לטיפול וירטואלי, מה שמרמז שניתן להעביר גישות אלו ביעילות גם מרחוק – ממצא חשוב לשיפור הנגישות.

בשתי קבוצות הטיפול הופחת מינון האופיואידים לאורך זמן, מה שמציע כי גישות פסיכולוגיות אלו עשויות לסייע בהפחתת התלות בתרופות תוך שיפור ניהול הכאב במקביל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...